Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 22., csütörtök

966 - Lovasíjászat és őstörténet! A könyv várható költségvetése közel egymillió forint. Akár azon a módon is, hogy felhívja a készülő könyvre azok figyelmét....

Von: Gyurácz Ferenc [mailto:vasiszem@t-online.hu]
Gesendet: csütörtök, 2008. május 22. 16:39
An: Kutasi József
Betreff: Lovasíjászat és őstörténet

 

Tisztelt Kutasi József Úr!

 

    Először is szeretném megköszönni rendszeres küldeményeit. Ezek sokszor jelentenek számomra érdekes vagy hasznos információt, vagy éppen jó szórakozást. Nagyrabecsülöm a magyar ügyek érdekében való szerepvállalását, nemzeti elkötelezettségét.

 

    A magyarság szolgálatát végzi az általam vezetett mindkét intézmény is: a szombathelyi Vasi Szemle folyóirat (www.vasiszemle.t-online.hu) és a vasszilvágyi Magyar Nyugat Könyvkiadó (www.magyarnyugat.hu). A folyóiratot a Vas Megyei Közgyűlés tartja fenn, ellenben a könyvek kiadásához rendszeresen szükségünk van a jószándékú mecénások támogatására.

    Most - többek között - egy olyan könyv kibocsátására készülünk, amelyet a nemzeti elkötelezettségű olvasók előtt ismert és kedvelt Bakay Kornél régészprofesszor írt szerzőtársával, Papp György lovasíjásszal és nyeregkészítővel. A könyv címe: Lovasíjászat és őstörténet. A könyv valóban erről szól: a magyarság - és a hun-szkíta népek - ősi hadviselési módját, a lovasíjászatot tárgyalja mind a lovas, mind a ló szempontjából, illetve bemutatja e harcászati mód őstörténeti előzményeit, kialakulását. Mindezt gazdag régészeti példatár, mintegy 50 színes illusztráció kíséretében teszi. A műnek pedagógiai szerepe is lehet. Tudományos megalapozottsága mellett is érdekes, színes olvasmány.

    A könyv várható költségvetése közel egymillió forint. Ennek azonban csak igen kis része áll kicsiny kiadónk rendelkezésére. Ezért tisztelettel kérdezem: nem tudna-e ebben a dologban segíteni? Akár azon a módon is, hogy felhívja a készülő könyvre azok figyelmét, akik tudnak segíteni. Az is segítené a megjelenést, ha nagyobb mennyiségű előfizetés érkezne. Kiadónk (magyarországi) számlaszáma a következő: OTP Bank Rt. 111747006-20205355-00000000 A kiadó címe: 9747 Vasszilvágy, Rákóczi u. 64. Telefon: 94/355-385 (napközben inkább a Vasi Szemle szerkesztőségében: 94/509-712). E-mail-cím: magyarnyugat@t-online.hu

 

    Természetesen azt is megértem, ha nem áll módjában tenni ebben az ügyben valamit. De talán ez mégis lehetséges.

 

                                                                                  Tisztelettel és jókívánságokkal:   dr. Gyurácz Ferenc szerkesztő, kiadóvezető, Vasszilvágy

 

Kedves Gyurácz Úr!

 

Köszönöm, hogy fogadja a családi küldeményeinket. Köszönöm a kedves és megmagyarázó levelét. Sajnos családomnak és nekem nincs arra lehetőségünk, hogy Önöknek segítséget tudnánk nyújtani.

 

Mink az egész világon sem pártokhoz, egyesületekhez, alapítványokhoz, intézetekhez, egyházakhoz (kivéve a katolikus, de nem aktív!), csoportokhoz (csak Kutasi Daniel a Külföldi Magyar Cserkészszövetséghez), személyekhez és így tovább, nem tartozunk és nem is szimpatizálunk velük.

Családon belül, minden támogatás és segítség nélkül dolgozunk, az Anyaországban él
ő testvéreink javára.  Szeretnénk azt, hogy a megélhetési lehetőségük javulna!  Az csak úgy lehetséges, ha saját maguk azonnal változtatnak a napi életükön. Külföld nem fog segíteni!  Ha a fél Magyarországot felvásárolják, az nem segítség! Egyszer csak azt vesszük észre, hogy volt Magyarország és igazi magyar nép, de már nincs! Jó szavakkal, amit mondanak meg írnak, nem lehet kenyeret és tejet vásárolni.

Ezt a felvilágosító  feladatot azért vállaltuk, hogy a világon elszórt magyarok, meg más nemzetiségűek, tájékozódva legyenek a Magyar hazánk politikai, gazdasági, erkölcsi és szegénységi állapotáról.

Kérném megértését.

 

Igaz szeretettel,

 

Kutasi József

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------