Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 23., péntek

973 - 2008. augusztus 15-én hagyományteremtő zarándokút indul a Pilisszántói Boldogasszony kápolnától a Csíksomlyói Babba Máriához.

Von: nemzetihirhalo@yahoogroups.com [mailto:nemzetihirhalo@yahoogroups.com]

Im Auftrag von Kovy
Gesendet: péntek, 2008. május 23. 14:43
An: Kutasi József
Betreff: Szeretet Útja zarándokút!

Szeretet Útja zarándokút

2008. augusztus 15-én hagyományteremtő zarándokút indul a Pilisszántói Boldogasszony kápolnától a Csíksomlyói Babba Máriához.

Gubicza Eszter, cs, 2008/05/22 - 21:06

 

A csíksomlyói Babba Mária

A 2008-as év kiemelkedően fontos év a világ és a magyarság sorsában egyaránt. Mária Szűzanyánk, az Égi Patrónánk Mennybe emeltetésének dátuma augusztus 15. Éppen ezért az Ő tiszteletére szervezzük a Szeretet Útja zarándokutat, melyen reményeink szerint évről évre egyre többen veszünk majd részt. Sorsunk, küldetésünk a világ világosságának őrzése, az Istenanya fényének eljuttatása minden teremtett lélekhez.

A zarándoklat ezen a napon gépkocsi konvojjal valósul meg a két település között. A gépkocsikra egységesen egy szál fehér virágot kérünk felrögzíteni, a külső tükrökre pedig nemzeti szalagokat (piros-fehér-zöld, fekete-piros). A gépkocsisor első gépjárművében egy faragott zarándokbotot viszünk magunkkal, melyre a zarándoklattal együtt érző települések saját szalagjukat köthetik fel a kiinduló ponton, Pilisszántón. Erre a napkelte előtti percekben adódik lehetőség. Az egyes települések küldöttjeik útján juttatják el szalagjukat a kiinduló pontra. A szalagok egységesen fehérek lesznek, két végükön írottak. Egyik végen a település neve, másikon pedig az évszám szerepel majd. Ezeket a zarándokbotokat évről évre a Pilisszántói Boldogasszony kápolnában őriznénk meg.

2008. augusztus 15-én: Napkelte: 04:48 Napnyugta: 19:19

Találkozás Pilisszántón, hajnali 4 órakor, a Boldogasszony kápolnánál. Napkeltéig közös imádsággal, énekléssel, szalagozással töltjük az időt. A Nap felragyogásakor 7 perces néma várakozást követően a jelen lévő lelkész megáldja a zarándokokat, majd utunkra bocsát. Hajnali 5 és 5:15 között sorakozó, mindenki elfoglalja helyét a konvojban és elindulunk.Az út során mindenki önellátó. Szükség szerint megállunk majd elemi szükségleteket elvégezni. Cél, napnyugta előtt legalább egy órával megérkezni Babba Máriához. Éppen ezért a megállásokat és időzéseket is ennek kell majd alárendelni.

Csíksomlyóban a Kegytemplom előtt ér véget a zarándoklat és a templomban közös imával, énekléssel zárjuk a zarándokutat. A zarándoklat végén mindenki azt csinál tovább, amit szíve sugall. Szállást, étkezést közös szervezésben nem biztosítunk senki számára, ezen a területen mindenki önellátó lesz, vonatkozó információkkal természetesen készülünk.

A további információkkal kapcsolatosan az alábbi elérhetőségeken lehet felkeresni a szervezőt.

Szervező: Nirschné Henn Edith
hennedith@gmail.com
36-20/98-09-540 (17:00-20:00 között)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------