Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 20., szerda

6.818 - Magyarok Szövetsége támogatja Esztergom új, független polgármesterét


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Magyarok Szövetsége támogatja Esztergom új, független polgármesterét

Húszmilliárd forintos adósság (nagyobb részét 2012-ben kell visszafizetni), hatszázmilliós önkormányzati portál, önkormányzati tulajdonú erdélyi kastélyok, demokratikus paródiának nevezett testületi működés, tettleg bántalmazott feleség, perelő kampányfőnök, beperelt blogger, kábítószerfogyasztás gyanúja, körlevélben szimpátiatüntetésre felszólított városgazdálkodási dolgozók, pedagógusok elleni fegyelmi dömping, visszaadott kitüntetések, iskolájukból elmenekülő tanulók, öngyilkos gimnazista, diáksztrájk, verekedés közben gázpisztolyt használó önkormányzati képviselő, kátyútáblák, illegitim tavaszi választás, kiberháború, bocsánatkérés Párkánytól, rejtélyesen működő Strigonium nevű holding, haragosok által felgyújtott ház, megfellebbezett választási eredmény, előszobában várakoztatott új polgármester... Ez Esztergom korábbi polgármesternek, Meggyes Tamásnak a "mestermérlege".

Az esztergomi önkormányzatban a tíz egyéni választókörzetben az összes helyet a Fidesz-KDNP képviselői nyerték meg, egyikük Meggyes Tamás volt polgármester. A testületben az LMP, a Vállalkozók Pártja, az MSZP és a Jobbik Magyarországért mozgalom 1-1 helyet kapott. Az esztergomi választási eredmény furcsa helyzetet eredményezett, hiszen Tétényi Éva polgármester asszonynak egy abszolút fideszes többségű testülettel kell irányítania a várost.

A botránysorozat azonban folytatódik. Az esztergomi képviselő-testület alakuló ülésén nem választottak alpolgármestert, mert a 10 tagú Fidesz-frakció levélben közölte Tétényi Éva független polgármesterrel, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni.

Meggyes Tamás volt polgármester kijelentette, hogy elhatározását nem változtatja meg. Szavait becsmérlő bekiabálásokkal, füttyel és pfujolással fogadta az alakuló ülés közel 500 fős közönsége - többen közülük szóvá tették a nemzeti együttműködés hiányát. A polgármester rámutatott, hogy ami Esztergomban történt, az nem politikai, hanem polgári mozgalom. "Ez a Fidesz helyi akciója, remélhető az országos vezetés idetekint és segítségükkel sikerül ezt a helyzetet megszüntetni". Tétényi Éva elmondta: jelenleg kettős kormányzás van a polgármesteri hivatalban, a városházán félelem uralkodik, neki és munkatársainak nincs internet-hozzáférésük és saját telefonjaikat használják. "Az átmeneti állapotot próbálom méltósággal elviselni. Esztergomnak békére és nyugalomra van szüksége" - jelentette ki Tétényi Éva.

Az megválasztott testületet működésképtelenség okán az Alkotmánybíróság javaslatára a Parlament oszlathatja fel, fél év múltán. Ebben az esetben új választásokra kerülhet sor. Jól látható, hogy a volt polgármester és érdekcsoportja nem tudja feldolgozni a vereséget és mindenáron a működésképtelenségbe szeretné kergetni a testületet. A Magyarok Szövetsége szerint a többségi Fidesz-frakció tagjai rosszul mérték fel az erőviszonyokat. A békére és nyugalomra vágyó esztergomi polgárok egy új választás során a botrányt botrányra halmozó képviselőtestületi tagok helyett másoknak adnak felhatalmazást a város irányítására. A Magyarok Szövetsége támogatásáról biztosítja Tétényi Évát és felszólítja a Fidesz vezetését, hogy tegyen rendet az önmaguk jelentőségét túlértékelő tagjai között.

Magyarok Szövetsége