Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 31., vasárnap

6.869 - Magyarok Szövetsége > Alkotmányos alapjog vagy törvényen kívüli helyzetbe taszítás?

Alkotmányos alapjog vagy törvényen kívüli helyzetbe taszítás?

SzLenke, 2010, október 29 - 17:22

Geréb Ágnest, az otthonszülés, családban születés legfőbb támogatóját előzetes letartóztatásba helyezték. Elemi és alkotmányos jogaink gyermekeink világra jötte kapcsán is csorbát szenvednek a hatalom nemtelen kiszolgálóinak hathatós közreműködésével. Kevés embert érint közvetlenül, így kis dolognak tűnhet számtalan tennivalónk sűrűjében, annál nagyobb kérdés a gyermeket váróknál: eldöntheti-e a család, hogy az asszony hol adjon életet gyermekének? Kap-e segítséget, szakszerű támogatást, ha valaki otthon, és nem kórházban szeretne szülni? Teljesíti-e az állam azon kötelességét, hogy biztosítsa állampolgárai számára az önrendelkezés gyakorlásának jogát ebben a tekintetben is?
Sajnos ki kell jelentsük, hogy nem.

Esztergom szabadságharcot folytat

SzLenke, 2010, október 25 - 19:34

Esztergom városa az októberi helyhatósági választások óta sokat szerepelt a hírekben. Azért ragadtam billentyűzetet, mert szeretnék pár olyan dologra rávilágítani, mely érthetővé teszi a történéseket, és az olvasók ne az ilyen-olyan oldali médiumok saját szájuk íze szerint megrágott, megemésztett és kiköpött magyarázatuk alapján ítéljenek.

Felhívás

SzLenke, 2010, október 21 - 11:13

A Magyarok Szövetsége össztársadalmi összefogásra hívja fel a Kormányt és minden, nemzeti érdeket képviselő civil szervezetet, magánszemélyt a hazánkban gátlástalanul működő kereskedelmi láncok ellen.

Miskolci lakossági fórum 2010.október 28.

Gönci Viki, 2010, október 30 - 05:55

Helyszín: Lévay József Református Gimnázium

Ráhangolódtunk a mai estére, csodálatos erdélyi népdalunk éneklésével: „ A Csitári hegyek alatt”

Megyei elöljárónk Brogli Bálint köszöntője után megkezdtük az érdemi munkát az alábbiak szerint:

Tanácskozzunk a Felsőházért!

Gönci Viki, 2010, október 30 - 05:46

“Ideje van a cselekvésnek...”

Magyarországon 1608-tól 1944-ig - a jelentősebb és politikailag fejlettebb európai országokhoz hasonlóan - kétkamarás parlament volt. 1944 előtt a Parlament Alsóházában voltak a pártok, a Felsőházában pedig az egyházak vezetői, a legfontosabb szakmai és közéleti személyiségek, valamint az oktatás és a gazdaság meghatározó intézményvezetői. Általános vélemény, hogy az akkori idők Felsőháza mindig megfontolt és mértéktartó volt, működésével igyekezett lehetőleg jó irányba terelni a hazai politikát a legkritikusabb időkben is.

Magyar Mese - pályázati kiírás

Gönci Viki, 2010, október 28 - 21:32

A www.juditti.hu irodalmi oldal a dévai Corvin Kiadó támogatásával mesepályázatot hirdet. A pályázaton részt vehet minden magyar nyelven alkotó, 18. életévét betöltött személy.

A pályázat témája: Magyar mese.

Jelenczki István: A hatalom cinizmusa, Papp Lajos professzor szívútja c. filmje az Urániában

Gönci Viki, 2010, október 28 - 21:09

Október 29-én lesz a bemutatója Jelenczki István: A hatalom cinizmusa Papp Lajos szívútja c. filmjének az Uránia nemzeti Filmszínházban.

Néptáncgála

Gönci Viki, 2010, október 27 - 21:02

November 6-án 17 órakor az Erzsébetligeti Színházban az Öt Faluért Alapítvány hagyományos gáláját a Kovász Egyesülettel közösen idén is megrendezi, erdélyi és kerületi táncegyüttesek közös fellépésével.