Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 29., péntek

6.858 -Morvai Krisztina nyílt levele az Echo és a Hír TV nézőihez, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap olvasóihoz

From: Péteri Attila Árpád
Date: 2010. október 29.
Subject: Morvai K. NYÍLT LEVELE a nemzeti média nézőihez!
To: Kutasi József

Morvai Krisztina nyílt levele az Echo és a Hír TV nézőihez,

a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap olvasóihoz

 

Kedves Magyar Nemzet és Magyar Hírlap olvasók, Hír TV és Echo TV nézők!

 

Az elmúlt nyolc év során tisztességes magyar emberek, családok ezrei tapasztalták meg, hogy mit jelent egyik pillanatról a másikra kiszolgáltatottá és jogfosztottá válni a hatalom visszaéléseivel szemben. E tapasztalatok mélypontját a 2006. őszi rendőri brutalitások, sorozatban indított koncepciós jellegű büntetőeljárások és önkényes bebörtönzések jelentették, de a megfélemlítés jellegzetes eszköze volt a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok gaztettei elleni tüntetések jogellenes feloszlatása, a politikai szabadságjogaikat (vélemény-nyilvánítási jogukat, gyülekezési jogukat) gyakorlók tömeges rendőri megalázása, fogdákba zárása.

 

A népnyúzó hatalom célja az volt, hogy az emberek tömeges megfélemlítésével, a tiltakozás elfojtásával – sokszor vérbefojtásával – elérje, hogy senki ne merjen szembeszállni a diktátorokkal, senki ne merjen ellenállást gyakorolni az elnyomással és az ország gazdasági kifosztásával szemben.

Az, hogy ez az aljas terv nem sikerülhetett, hogy a hamis bizonyítékok kreálásával százszámra indított büntetőeljárásokat sorra kénytelenek voltak megszűntetni, az önkényesen bebörtönzötteket sorra kénytelenek voltak szabadon engedni, nagyban köszönhető a lelkiismeretes és az emberi jogok iránt elkötelezett jogászoknak, jogvédőknek, akik igen sokat kockáztatva a jogfosztottak oldalára álltak. Ki kell emelni a Zétényi Zsolt és Gaudi-Nagy Tamás által vezetett Nemzeti Jogvédő Szolgálatot, amelynek munkatársai sok száz ügyben harcoltak „az utolsó paragrafusig” a jogfosztottak, és végső soron az egész magyar nemzet méltóságának, jogainak és szabadságának visszaállításáért.    Az ötvenes éveket idéző koncepciós eljárások megszűntetésén, a bebörtönzöttek szabadon bocsátásának elérésén, a tüntetések feloszlatása jogellenességének megállapításán túlmenően elérték, hogy a meghurcoltakat komoly összegű kártérítésben volt kénytelen részesíteni az állam. A nemzeti jogvédők – élükön Gaudi-Nagy Tamás ügyvéddel, jogvédővel– minden túlzás nélkül többet tettek a magyarok szabadságáért, a jogállamiságért és az emberi jogokért, mint a rendszerváltást követő összes politikus együttvéve.  A Szolgálat egyébként a vörösiszap katasztrófát követően is azonnal felajánlotta ingyenes jogi segítségét a bajbajutottaknak.

 

Éppen ezért érthetetlen és megdöbbentő az a rágalom kampány, amely a nemzeti sajtóban, médiában indult a jogvédők ellen, így Gaudi és jómagam ellen. Ezt az sem indokolhatja, hogy a 2006. évi jogsértések feltárása során a FIDESZ többségű parlamenti vizsgálóbizottságban végig a tények és a felelősség sokkal komolyabb feltárása, Gyurcsány és bűntársai jogos börtönbe juttatása érdekében harcoltunk, hiszen ezt nem a magyar emberek ellenében, hanem az ő akaratukat kifejezve tettük. Nem indokolhatja az ellenünk indult támadásokat az sem, hogy a tőlünk megszokott következetes nemzeti jogvédő szemlélettel állunk ki a másfél éve börtönben lévő, fogvatartotti és büntetőeljárási jogaitól szinte teljességgel megfosztott Budaházy György és a Hunnia csoport más tagjai mellett. Aki – vagy akinek a hozzátartója – már volt börtönben a hatalom által összetákolt koncepciós eljárás kapcsán, hamis bizonyítékok alapján (például az ötvenes években vagy akár 2006 őszén), az pontosan fel tudja mérni a jogvédők és a jogvédelem jelentőségét.

 

Tisztázzuk: Budaházy Györgyöt lehet szeretni vagy nem szeretni. Ugyanakkor tény, hogy 2002. óta a hatalom 13 ízben indított ellene büntetőeljárást politikai tevékenysége miatt. Hol azért állt bíróság előtt, mert a 2002. évi elcsalt választások szavazatainak újraszámolását követelte – a FIDESZ győzelme érdekében! – az Erzsébet hídon, hol azért, mert a Szabadság téri „szovjet hősi emlékműről” eltávolította a diktatúra szimbólumát, hol azért, mert az EU csatlakozásunk megalázó feltételei ellen tiltakozott, vagy éppen lelkesítő írásokban bíztatott Gyurcsányék elkergetésére. (Az utóbbi miatt nemrégiben kapott egy év felfüggesztett szabadságvesztést állam elleni bűncselekmény előkészülete minősítéssel.) Nem mellesleg ő volt az, aki a Hunnia csoport más tagjaival együtt feltárta a sukorói ingatlanbotrányt és számos más korrupciós ügyet.  Jogunk és alapunk van feltételezni, hogy a jelenlegi eljárás a politikai bosszúállás egy újabb fejezete, hiszen az ügyben folytatott házkutatások, lefoglalások és egyéb nyomozati cselekmények az ÁVH korszakát idézik. Kérem, hogy erről személyesen győződjenek meg, megtekintve honlapomon a Guantanamo Magyarországon? című rövidfilmet.

 

 (www.morvaikrisztina.hu)

 

Még inkább indokolja a jogvédők „fedélzeten maradását” az a tény, hogy Magyarország amerikai nyomásra egyre nagyobb szerepet vállal a „terrorellenes háború” egyszerre humoros, szánalmas és szomorú folytatásában. Ennek keretében ma már nem „csupán” magyar katonáinkat küldjük idegen érdekekért meghalni a világ másik végére, de idehaza is a nem létező terroristák költséges és bizarr kergetésébe fogtunk. E célból nyílt meg hatalmas létszámmal és költségvetéssel a „terrorelhárító központ”, amely eddig ugyan csak autótolvajokat fogott, de ekkora pénzért, ilyen sok emberrel nyilván addig keresi Osama Bin Láden magyar követőit, amíg nem talál belőlük.  Ennek előmozdítására a kormány most terjesztette az Országgyűlés elé azt a megdöbbentő új jogszabályt, amelynek keretében gyakorlatilag bárkinek a telefonbeszélgetése lehallgatható, lakása átkutatható lesz a „terrorizmus megelőzése” jelszavával. Kérem Önöket, bíztassák kedvenc lapjaikat és tv-csatornáikat, hogy akadályozzuk meg a totális ellenőrzés rendszerének kiépítését, mielőtt a saját lakásunkba rontanának be a terrorelhárítók. Ne felejtsük el, hogy a nemzetbiztonság, a rendőrség és az igazságszolgáltatás egyaránt tele van a Gyurcsányhoz hű, a Gyurcsány rendszer restaurálásában, illetve a globalizáció és a bankok rémuralmának fenntartásában érdekelt elemekkel, akik köztudomásúan semmitől nem riadnak vissza. Ne hagyjuk, hogy kedvenc műsorvezetőink – szinte az ötvenes évekbe történő időutazásként – a „futballabdába töltött robbanóanyagon” sopánkodjanak, s Budaházy-t véljék felismerni egy autóban, ahol csupa felismerhetetlen ember ül, illetve a nemzeti jogvédőket gyalázzák, miközben a nemzet megmaradása és az emberi jogok megmaradása szempontjából életveszélyes dolgok zajlanak az országban.

 

Kérem, hogy ne felejtsék el az elmúlt nyolc év jogfosztásainak tapasztalatait, s azt sem, hogy az azokat megvalósító rendőrök, ügyészek, bírók a helyükön maradtak, s Gyurcsány a Parlamentben ülve illetve új mozgalmat indítva készül hatalma restaurálására. (Szintén honlapomon lehet csatlakozni a 2006-os jogsértésekben illetve a pártállamban vezető szerepet játszott ügyészek és bírók eltávolítását követelő petícióhoz!) Ilyen körülmények között a nemzeti jogvédelem és a nemzeti jogvédők szerepe ugyanolyan fontos, mint az elmúlt nyolc évben volt. Kérem, ne hagyják, hogy a nemzeti újságok és televíziós csatornák folytassák az ellenünk indított lejárató kampányt, amelynek egyenes következménye lehet az elmúlt nyolc év jogfosztottságának és megaláztatásainak folytatódása azzal a különbséggel, hogy már nem lesz, aki kiálljon a magyarok emberi jogaiért.

Kérem, hogy ezzel kapcsolatos gondolataikat – párthovatartozástól függetlenül – írják meg az érintett újságok szerkesztőségeinek és nekem:

 

morvaikr@t-online.hu

 

Budapest, 2010. október 29.

 

Köszönettel és tisztelettel

                                                                                                                             Morvai Krisztina

                                                                                                                        EP képviselő, jogvédő