Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 31., vasárnap

6.889 - Halász József Dr. > Megjegyzés Drábik János 2010. október 22-én elmondott beszédéhez

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Megjegyzés Drábik János 2010. október 22-én elmondott beszédéhez

Kedves János!

A pénteki rendezvényen előttem elhangzott előadásodhoz (http://szkszhu.szksz.com/101022Drabik.html) kapcsolódva alakítottam át mondanivalómat (http://szkszhu.szksz.com/101022Halasz.html), mert úgy éreztem és érzem, Te változatlanul a következményt tárod fel, úgy, hogy az ok gyökeres megszűntetését nem tartod szükségesnek.

Az ok a gyarmatbirodalmi rendszer, aminek alapja a szocialista-kommunista diktatúrával egygyökerű liberális-kapitalista diktatúra[i].

Ennek következménye az, hogy a bankok és multinacionális cégek érdekeinek alá vannak rendelve a nemzeti, állami érdekek. Ez a neoliberalizmus.

A gyarmatbirodalom kontinens-helytartósága az EU, ennél fogva Magyarországra - és a többi EU-tagállamra - a gyarmatbirodalmi diktátumban, a Lisszaboni Szerződésben (http://eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2007:306:SOM:HU:HTML, ez után: LSz) foglalt szabályok a meghatározóak.

Teljesen igazad van abban, hogy Magyarország első kormánya az MNB és csak második az, amelyet Orbán Viktor vezet.

Ez a hatalmi felépítés a gyarmatbirodalom működéséből következik, hiszen az EU-ban az önálló jogi személyiséggel és rendszer-meghatározó jogosítványokkal rendelkező Európai Központi Bank az "első kormány" és az EU vezető testülete csak a második. Vagyis az EU neoliberális szervezetként (gazdaságnak alárendelt szövetségi államként - föderációként) működik, ezért a tagállamoknak is ezt kell követniük.

A LSz "12 stáció"-ban[ii] összefoglalt intézkedései a gyarmatosítók érdekeit szolgáló gazdaságnak rendelik alá az államok érdekeit, és egyértelműsítik, hogy "a piacgazdasági fundamentalizmus hitvallása" (Soros György meghatározása) szerinti hatalom képviseletét milyen szervezetek látják el az EU-ban.
(...)

Kelt Szegeden, 2010. Magvető havának 26. napján.
Baráti öleléssel: Halász József
Nyomtatható változat: http://szkszhu.szksz.com/101026.pdf