Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 29., péntek

6.866 - Lengyel Károly > Tisztelt Miniszterelnök Úr!


From: Apu Lengyel
Date: 2010. október 24.
Subject: SZOCIÁLIS KATASZTRÓFA
To: "Dr. Orbán Viktor" <viktor.orban@parlament.hu>
Cc: „Kovács János” <hir@nemzetihirhalo.hu>, Tornádó Hírküldő <torhir@gmail.com>, Nemzeti Internet Figyelő <nif.info@gmail.com>, Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

SZOCIÁLIS KATASZTRÓFA

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Magyarország példátlan szociális katasztrófának néz elébe. A mellékelt filmen csak egyetlen példát lehet látni.

Ha az Önök kormánya nem cselekszik tegnapra, ebből iszonyú vihar kerekedik rövidesen! Kérem, olvassa el figyelmesen az érveket, majd mélyen gondolkodjon el felette!
Tudom, és értem a munkások elkeseredettségét és elszántságát, magam is voltam hasonló helyzetben.

Lehet, csupán tűzoltás-jellegű egy-egy ilyen helyzet megoldása. Az elmaradt pénz, az éhség országszerte haragot fog szülni Nem lehet elképzelni, hogy ezt a folyamatot nem érzékelik! Vannak az adónkból érettünk jól fizetett szakembereik. Végre rántsák fel a vasalt ingük ujját, s ne tanulmányokkal bíbelődjenek, meg különböző jelentésekkel! A tömeg egyre türelmetlenebb!!! Nem csupán a filmen látott gyárban, hanem a földművelők, állattenyésztők is, meg egyre többen mások.

Szeretném szakembereik figyelmébe ajánlani az orosz példát! Két évvel ezelőtt Putyin elnök meghirdette, hogy kiszorítják a silány külföldi árukat és a betolakodott kereskedőket. A célcsoport kapott egy határidőt, hogy elhagyják az országot. Aki ennek nem tett eleget, attól elvették az árut és beruházását, bevagonírozták, és átgurították eredeti hazájába.

Eredmény: két hónap múlva újra együtt voltak a gyárak dolgozói. Volt munkájuk, ebből keresetük, és képesekké váltak megvásárolni országuk termékeit, kinek-kinek szükséglete szerint. Ámulatra méltó a tempó! Tartják az ütemet. Nem imádom különösen az orosz vezetési magatartást, de ez lenyűgöző.

Ha pedig egyszerűen végigtekintünk a magyar ipar, ezen belül a magyar könnyűipar jelenlegi gazdasági helyzetén, tisztán kirajzolódnak a romvonalak. Olyan tébolyodott gazdaságpolitikát végzett a megelőző nyolc évig regnáló társaság, ami tövig lerongyolta a textilipartól, a bőriparon át az összes többi ipari ágazatot.
Ez a rojtosra taposott gazdasági helyzet immár sokáig nemehez elviselhető, hovatovább hordozhatatlan terheket ró azokra a társadalmi csoportokra, akiknek a keze nyomán ez az ország még egyáltalán létezni képes úgy gazdasági, mint politikai értelemben, és akiknek a verejtékéből például Ön is szép summában részesül.

Voltak ezen a tájon, akik nemes egyszerűséggel első száz napról beszéltek. És minden maradt a régiben, vagy még rosszabbá vált a helyzet. A minap Öntől elhangzott, hogy egy kerek esztendőnyi türelmet kér az országtól a rendbetétel végrehajtására. Tényként szükséges kezelni azt a vélekedést, nincs erre egy esztendő! Ha hiszi, ha nem!

Menjen el ebbe a gyárba meg az összes többi hasonló helyre, nézzen a munkások szemébe, és ott mondja, hogy még egy év. Ha ehhez van bátorsága!!!

Ferencváros, 2010. október 24.
Lengyel Károly

Ha kell, szilveszterig sztrájkolnak a GANZ Röck meglopott dolgozói

http://kuruc.info/r/34/68404/