Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 31., vasárnap

6.884 - Magyar Hírlap > Magyar György > A pesti sztárjogász tizenhárom százalékot kér

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Magyar György méregdrágán segít a bajban
A pesti sztárjogász tizenhárom százalékot kér


Íme, a kalandos múltú jogász-médiasztár, Magyar György (képünkön) gavalléros ajánlata a nincstelenné lett devecserieknek


Sikerdíjért vállalja Magyar György irodája az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. A díj összege a megítélt kártérítés 13 százaléka plusz áfa. Ha a szerződés idő előtt - a törvény szerint elkerülhetetlen siker bekövetkezte előtt - megszűnne, akkor Magyar utólag óránként ötvenezer forint plusz áfa munkadíjat számol fel. A megbízónak ezeken kívül "csak" az üggyel kapcsolatos egyéb költségeket (például szakértői díjak), illetve az illetéket (ez az igényelt kártérítés hat százaléka) kell megfizetnie. Jó hír viszont az iszapkatasztrófa áldozatainak, hogy a nagyvonalú iroda nem számítja fel külön a telefon vagy a postázás költségét. A megbízási díj azonban nem tartalmazza az ügyvédek Budapest közigazgatási területén kívül felmerülő útiköltségeit. Felhívtuk Magyar Györgyöt, hogy a sikerdíjról érdeklődjünk, de a "sztárügyvéd" elhárította érdeklődésünket. "Ez az ügyfél és az iroda közötti bizalmi kérdés, ami az ügyvédi titoktartás körébe tartozik" - válaszolta megkeresésünkre.

Két ajkai ügyvédi iroda, a Berecz Zsolt, illetve a Németh Ákos Pál nevével fémjelzett is adott ajánlatot a károsultaknak. "Klienseink jelezték, hogy akik Magyar György irodájának aláírtak, s meggondolták magukat, azoknak már felszámítottak ötvenezer forint óradíjat - mondta Berecz Zsolt ügyvéd. - Az ajkai irodákban az ügyfélnek nem kell előre fizetnie, hiszen a tulajdoni lapok tekintetében már megkaptuk a költségmentességet. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál szintén kezdeményeztük a költségmentességet és az illetékfeljegyzést. Ehhez az Országos Igazságszolgáltatási Tanács állásfoglalására is szükség lesz. Azt kértük, hogy azoknál a károsultaknál, akiknél megsemmisült a teljes ingatlanvagyon, biztosítsák az illetékmentességet a kártérítési perekben."

Az ajkai irodák sávos díjszabásban egyeztek meg 150 károsult családdal. Az ügyfeleknek előre nem kell fizetniük semmilyen költséget. Ötmillió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc százalékát, öt-tíz millió forint kártérítés esetén tíz százalékot, tíz-száz millió között 12 százalékot kell a károsultaknak utólag megfizetniük az ügyvédi irodáknak.

A prókátor

Magyar György 1973-ban szerzett jogászdiplomát. A Magyar Detektívszövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Büntetőjogi Társaság tagja. Ő védte Ambrus Attilát, azaz a whiskys rablót (17 évet kapott). Védőbeszédében azt mondta, hogy ügyfele "önvédelemből lőtt a rendőrökre". A meggyilkolt Simon Tibor ügyében ő képviselte az egyik vádlottat (az ítéletet emberölés helyett halált okozó testi sértésre változtatták), illetve a Zsanett-ügy egyik rendőr terheltjét védte (felmentették), valamint Balla Irma anyagyilkossággal vádolt fiát (12 év fegyház). (MH)

Bekeményítenek az ajkai katasztrófa után

A veszélyes hulladékokat a jövőben csak úgy lehet lerakni és kezelni, hogy ne veszélyeztessék az ország és a környezet érdekét - ígérte meg a parlamentben Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár Jávor Benedek LMP-s képviselő kérdésére, aki arra volt kíváncsi, hogy betiltják-e az ajkai timföldgyárban vagy az almásfüzitői vörösiszap-tározóknál tapasztalt kockázatos eljárásokat. Hangsúlyozta azt is, hogy biztosítékot kérnek a veszélyes hulladékokkal foglalkozó cégektől. Fónagy János államtitkár arról beszélt, hogy történelmi feladat lesz felülvizsgálni az olyan botrányos privatizációkat, mint amilyen az ajkai timföldgyár eladása volt.

Magyar Hírlap