Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 25., csütörtök

17.433 - Így van ez! Arc nélküli pénznyelő fantom a Civil Összefogás Fórum?


Így van ez! Arc nélküli pénznyelő fantom a Civil Összefogás Fórum? 

Ez után az jön majd, hogy valódi támogatók és szimpatizánsok híján a 2014-es választásokat is nem létező választókból álló fantom-voksolók hadseregével próbálják megnyerni? 


Érdekes állításokat olvashatunk a Civil Összefogás Fórumról, a Civil Együttműködési Tanácsról (CET), a Békemenetről, nem létező támogatókról, tisztázatlan működési szabályokról, ellenőrizhetetlen gazdálkodásról és impresszum nélküli honlapokról az atlatszo.hu írásában: 
1. A Bajnaiék ellen indított lejáratókampány mögött egy olyan szervezet, a CÖF áll, amely nincs bejegyezve, működéséről és gazdálkodásáról a nyilvánosság nem érhet el információkat. 
2. A Civil Összefogás Fórum egy jogi értelemben nem létező szervezet: nem alapítvány, nem egyesület, nem is gazdálkodó szervezet, így tevékenysége nem ellenőrizhető, az ezekre vonatkozó jogszabályok nem kötik, nem szabályozzák a működését. 
3. A CÖF-nek incs szervezeti és működési szabályzata, így az sem tudható, hogy megnyilvánulásaikról, amelyek sugalmazottan a társadalom többségi véleményeként vannak megjelenítve, kik, mikor és hol, milyen forrásokat felhasználva döntenek. 
4. A döntéshozatal folyamatát a CÖF nem dokumentálja, így nem ellenőrizhető, hogy akár az elnökségi közleményeiket, akár bármilyen más nyilatkozataikat, közleményeiket kik és kinek a nevében írják. 
5. Nem ellenőrizhető a CÖF gazdálkodása sem - írja az atlatszo.hu. A szervezet működésére szánt pénzeket egy tőle független alapítvány, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány gyűjti, kormányzati pénzekhez pedig a CÖF-höz csatlakozott szervezeteknek nyújtott egyedi miniszteri támogatás révén jutnak. 
6. A Csizmadia László elnök által a szervezet nevében meghirdetett Bajnai-ellenes kampány közterületi reklámjait nem a kampányt meghirdető CÖF/CET, hanem a bekemenet.hu / bekemenet-2012.hu domain alatt működő honlap (!) jegyzi. 
7. Békemenet nevű bejegyzett szervezet szintén nem létezik, a honlapnak pedig nincs impresszuma. (A civilosszefogas.hu honlapnak szintén nincs impresszuma.) 
8. A bekemenet.hu honlap regisztrációs oldalán mindössze annyi olvasható, hogy a regisztrálni kívánók egy Bayer Zsolt nevű, Thököly úti lakosra bízzák személyes adataik kezelését. Így kideríthetetlen, hogy ki és milyen forrásokból finanszírozza a CÖF/CET által elindított politikai kampányt - írja az atlatszo.hu
9. Csizmadia László gyakran hivatkozik arra, hogy a CÖF a Kárpát-medence legnagyobb civil szerveződése. (A honlapon olvasható információ szerint eddig 1200 civil szervezet csatlakozott hozzájuk, ebből a közzétett listán 240 támogató szervezet neve olvasható.) Formális csatlakozás, az erre vonatkozó szándékot kinyilvánító dokumentum nincs, mindössze egy néhány mezőből álló, online kitöltendő űrlap, így az egyetlen bárki számára elérhető - megkérdőjelezhető hiteleségű - nyilvántartás a honlapon található lista. 
10. Az önmagát a civil társadalom, a Kárpát-medencei magyarság legitim képviselőjeként megjelenítő CÖF ugyanakkor honlapján számos olyan tagszervezettel büszkélkedik, amelyek azatlatszo.hu szerkesztőségének a kérdésére válaszolva megerősítették, hogy nem csatlakoztak a CÖF-höz. 
11. Így például sem az Orvosi Kamara, sem a Református Egyház, sem az Evangélikus Egyház, sem a Munkástanácsok, sem számos további, a szervezet honlapján felsorolt társadalmi szervezet nem csatlakozott a Békemenetet és kampányait jegyző Civil Összefogás Fórumhoz - állítja az atlatszo.hu
12. A 240 nevet tartalmazó listán van viszont 17 olyan szervezetet, (- a listán szereplő szervezetek 8%-a - )amelyekről az interneten semmilyen érdemi információ nem érhető el, illetve a CÖF honlapján kívül egyáltalán említve sincs a nevük sehol. 

mariablogja