Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 18., csütörtök

17.404 - Minden devizahiteles tisztában van azzal, hogy a bankok becsapták őket


Minden devizahiteles tisztában van azzal, hogy a bankok becsapták őket 

1./ Felelősség kérdése: Nincs 3-as felelősség: 
Ma már minden devizahiteles tisztában van, hogy a bankok becsapták őket, ezért ma már a hármas felelősség kérdése szóba sem jöhet Az állam felelős azért, mert asszisztált egy olyan termék létrehozásához, és fenntartásához, amiről már a születés pillanatában tudta, hogy uzsora. Kihasználva az ügyfelek azon naivságát, hogy bíztak az államban , a jogrendszer mindenhatóságában, a Független Magyar Bíróságban, megbízva a bankok tisztességében kötötték meg a deviza hitel szerződéseket. Itt nem 3 fél hibázott, hanem kettő, és az okozott kárt az államnak és a bankoknak kell viselni, a felelősségük mértékében. A bankok előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, aljas indokból, bűnszövetkezetben, nagy értékre és érdekközösségre tekintettel csalást követtek, és ezzel a csalárd szerződésekkel az eltelt időszakban legalább 20-40 MRD HUF extraprofitot realizáltak. Sem az államot, sem a bankokat eddig nem érdekelte, hogy ennek a csalárd terméknek és szerződésnek 3000 halott, 500.000 hazáját elhagyó ember, 200.000 kilakoltatásra váró, és másfél millió kifosztott, idegileg lelkileg megnyomorított ember az áldozata. 

2./ A Kúria döntése alapján minden szerződés semmis: 
A Kúria döntése megteremtette a jogi alapot ahhoz, hogy valamennyi devizahitel szerződés semmis, az is, ami kifutott, az is ami nem, és függetleníteni kell attól is, hogy ingatlanra vagy fogyasztási cikkre vették fel. Akik elő-végtörlesztettek, akik magas kamattal Ft-hitel felvételére kényszerültek, azokat is érint a Kúria által kimondott semmisség ténye. 
Egységes, minden szerződést rendező megoldást kell kidolgozni, bennünket nem érdekel, hogy a bankoknak mibe kerül. Telik a 20-40 MRD HUF extraprofitból. Őket sem érdekelték az elmúlt évek emberi tragédiái. 
Nem fognak csődbe menni, mögöttük állnak az anyabankok. 
Most a választások miatt van esélyünk a probléma valódi megoldására. Ki kell állni a jogainkért! 

3./ A probléma rendszerszintű megoldást kíván: 
Minden szerződés semmis, ezt egy módon lehet "rehabilitálni", a forintosítás eredeti feltételekkel, levonva a befizetettet, a különbözet fizetendő. A különbözetet visszaosztva az eredeti törlesztési összeggel, megkapjuk a futamidő végét. Ha időközben az adós elő vagy végtörlesztett, túlfizetésben van, és a banknak kamattal növelten kell visszafizetni a jogtalan követelést. Egyéb tragédiák, indokolatlan árverezéseknél a bankoknak kártalanítási kötelezettsége van. Pereknél soron kívüliség, illetékmentesség. 
Nincs alku! Mivel az állam sokéves késésben van, 180,- Ft-os árfolyamrögzítéses ma már szóba sem jöhet. 2011-ben még azon a tudás szinten voltunk, hogy hibáztunk, és ez még megoldás lehetett volna. Ma már nem! Mi nem hibáztunk, a bankok becsaptak bennünket! Lopott pénz visszajár! Kamatostul!" 

Éva Nagy - Facebook 

Kapcsolódó: 
   Duplázódott a magyar bankszektor nyeresége - Egy bank áll a háttérben 

Olvasó: Mit szólna hozzá a bankár, ha bemenne a kórházba vakbélműtétre, aláíratnának vele egy 28 oldalas papírt, melyben többek között az áll, hogy a műtéttel fennáll az impotencia kockázata. A műtétet követően megkapná a golyóit egy dunsztos üvegben. Ezt a válaszom azoknak akik úgy érvelnek, hogy "senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez amikor aláírta a szerződést".