Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 12., péntek

17.373 - Több kerületben és településen szesztilalom van este 11 után és a kisboltok nem árulhatnak alkoholt, ez a szabály azonban nem vonatkozik a trafikokra



Milliós bevétele lehet a trafikoknak az alkoholból 
2013, július 12 - 09:19 Blikk - alfahir.hu 

Több kerületben és településen szesztilalom van este 11 után és a kisboltok nem árulhatnak alkoholt, ez a szabály azonban nem vonatkozik a trafikokra, nyereségük több millió forintra rúghat. 

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a trafikosok nagyon jól járnak. zokban a kerületekben, településeken, ahol tilos az éjszakai alkoholárusítás, a nemzeti dohányboltok óriásit kaszálnak azzal, hogy rájuk a szabály nem vonatkozik - írta a Blikk. 
A lap számításai szerint havonta így több millió forint plusznyeresége lehet egy jobb helyen lévő trafiknak. 
A boltok elveszett forgalmát pedig a jövőben a trafikok gyűjthetik be. Sőt nem is csak annyit, amennyit egy-egy ABC elveszített. Nemzeti dohányboltból általában jóval kevesebb van, mint nonstop vegyesboltból. Ez azt jelenti, hogy havi 4-6 millió forintos nyereséget hozhat a trafiknak az éjszakai szeszeladás, ha az általában tiltott a kerületben. 

A trafikok Lázár János javaslata alapján kapták ezt a kiváltságot. A politikus a Blikknek elmondta: az éjszakai alkoholárusítás ügyében nem akartak kivételezni a trafikosokkal, ezért törvénymódosításra lesz szükség.