Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 25., csütörtök

17.437 - Felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodáját

Feladó: Illés György
Dátum: 2013. július 24. 18:51
Tárgy: Felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodáját
Címzett:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,


Felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodáját
Felgyújtották szerda hajnalban Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség beregszászi járási és városi szervezeteinek irodáját, amelyet nemrég bezártak. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően az épületben nem keletkezett jelentősebb kár.
Az eset budapesti idő szerint hajnali két és három óra között történt. Betörték az épület utcára néző ablakát és éghető folyadékot locsoltak a helyiségbe, majd meggyújtották. A zajra felébredt az egyik szomszéd, aki az ablakon keresztül látta a lángokat és hívta a tűzoltókat.
Badó Zsolt beregszászi újságíró, aki a felgyújtott épület közelében lakik és ott volt a tűz oltásánál, telefonon az MTI-nek azt mondta: a tűzoltók nagyon hamar a helyszínre érkeztek és gyorsan megfékezték a lángokat. A rendőrség helyszínen vizsgálódó nyomozói szerint a jelek szándékos gyújtogatásra utalnak, de ezt csak a szakértői vizsgálat erősítheti majd meg – tette hozzá.
Bocskor László, a KMKSZ beregszászi városi szervezetének elnöke azt mondta, hogy a tűz eloltása után, három óra körül érkezett az iroda épületéhez, és bent egy téglát talált, amellyel vélhetően az ablakot és a redőnyt törték be. Az ablakkeret és a fából készült redőny szénné égett. Szerinte az eset nem tekinthető egyszerű garázdaságnak, mert a napokban használaton kívül helyezett iroda épületére ki van tűzve a magyar és az ukrán zászló, a homlokzatára pedig kifeszítették a KMKSZ feltűnően nagy logóját.
Emlékeztetett, hogy korábban felgyújtották a vereckei honfoglalási emlékművet, nemrég pedig Petőfi Sándor beregszászi szobránál volt tűz.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/3/115431/#ixzz2ZyykDKEe