Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 27., szombat

17.449 - Külügyminisztérium: Tusványos - Megnyílt a nyári szabadegyetem és diáktábor

Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. július 26. 14:42
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-07-26
A Külügyminisztérium közleménye

Magyarország Külügyminisztériuma mély megrendüléssel értesült a kínai Kanszu tartományt július 21-én ért természeti katasztrófáról, amely számos emberéletet követelt és óriási károkat okozott. Közlemény.

Németh Zsolt: egymásra utaltak a közép-európai országok

Egymásra utaltak a közép-európai országok, amelyek összefogva hatékonyabban tudnak részt venni az európai válság kezelésében – mondta Németh Zsolt július 24-én a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján.

Tusványos - Megnyílt a nyári szabadegyetem és diáktábor

Az alternatív rockot játszó felvidéki Semi Holsen együttes fellépésével július 23-án este megkezdődött a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hét végéig tartó rendezvénysorozata, amelyet - az első és jelenlegi helyszínének nevéből kialakított mozaikszóval - Tusványosként emlegetnek a résztvevők.

Sepsiszentgyörgyön nyithat új szakokat a Sapientia egyetem

Agronómia és erdészeti szak indítását tervezi a magyar állam támogatásával működő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Sepsiszentgyörgyön.

Németh Zsolt: Együttműködünk Romániával az agyelszívás megállításában

Az agyelszívás megállításának az eszközeként vette számba Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azoknak a sepsiszentgyörgyi orvosi szolgálati lakásoknak a megépítését, amelyeknek kedden tették le az alapkövét a Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház telkén.

A V4 több kezdeményezése bekerült az uniós politikai állásfoglalásokba

A Visegrádi Négyek (V4) több közös kezdeményezése bekerült az EU-országok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozásáról kiadott politikai állásfoglalásokba - közölte újságírókkal Martonyi János, a magyar diplomácia irányítója.

Németh Zsolt: Székelyföld egységes és oszthatatlan régió

Székelyföld egy egységes és oszthatatlan régió – hangsúlyozta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Maros megyei Lőrincfalván, ahol a település polgármesterével közösen 2013. július 21-én felavatta a Székelyföld Nyárád-menti bejáratát jelképező székelykaput.

Ódor Bálint: az embereknek fontos kérdésekkel kell foglalkozni az EU-ban

Az európai parlamenti választásig hátralévő egy évben az embereknek fontos kérdésekkel kell foglalkozni az EU-ban, az intézményi reformok most nem időszerűek - mondta Ódor Bálint, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szombaton az MTI-nek.

Informális és formális külügyminiszteri találkozók

Martonyi János pénteken és szombaton részt vesz az uniós tagállamok informális külügyminiszteri ülésén a spanyolországi Palma de Mallorcán, majd hétfőn Brüsszelben a Külügyek Tanácsának ülésén. A tárcavezetők az egyiptomi és szíriai helyzetről, továbbá a közel-keleti békefolyamatról tárgyalnak - tájékoztatta a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője pénteken az MTI-t.

Már látszódnak a globális nyitás eredményei

A kormány globális nyitás stratégiája már eddig is hozott sikereket, ezt a politikát kell folytatni - mondta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium újonnan kinevezett, globális ügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott interjújában.

Németh Zsolt: a Rákóczi Szövetség tábora segíti a nemzeti összetartozást

A Rákóczi Szövetség középiskolás tábora segíti a nemzeti összetartozást - erről beszélt egyebek mellett Németh Zsolt külügyi államtitkár Sátoraljaújhelyen, a szövetség Kárpát-medencei táborának zárónapján 2013. július 19-én.