Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 15., hétfő

17.399 - Közérdekű adattal való visszaélés miatt tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen az LMP a trafikpályázatok visszaküldése miatt.


Trafikmutyi: "a kormány igyekszik eltüntetni a nyomokat" 
2013. július 14., vasárnap, 12:58 MTI - HVG 

Közérdekű adattal való visszaélés miatt tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen az LMP a trafikpályázatok visszaküldése miatt. 

Az információszabadság megcsúfolásának nevezte a vesztes trafikpályázatok visszaküldését Schiffer András, az LMP társelnöke vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus bejelentette, hogy pártja az ügyben feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen közérdekű adattal való visszaélés miatt. 
Schiffer András szerint a kormányzat ki akarja cselezni a közérdekű adatok megismerhetőségét, ezért "menekülőre fogta", és a perek megindítása után ilyen gyorsan próbál megszabadulni a vesztes pályázati ajánlatoktól. 
A független országgyűlési képviselő szerint a kormány igyekszik eltüntetni a nyomokat, ám a közérdekű adatok megismerhetőségét a büntető törvénykönyv védi, ezért azt várják a legfőbb ügyésztől, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot. Közölte, néhány érdekcsoport meggazdagodása érdekében tipornak el becsülettel dolgozó magyar kis- és középvállalkozásokat. Az LMP ezért elindít egy a honlapján hozzáférhető trafik-jogsegélyvonalat, valamint azt kéri, hogy a visszaküldött vesztes pályázatokat juttassák el postán hozzájuk. 
Schiffer András emlékeztetett arra, hogy a trafikbotrány kirobbanásakor az LMP az elsők között indított keresetet a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. ellen közérdekű adatok kiadása iránt, abban a nyertes és a vesztes trafikpályázatok haladéktalan közzétételét kérték. Benyújtottak egy törvényjavaslatot is, amely szerint csak úgy lehetne érvényesen eredményt hirdetni közbeszerzési, uniós fejlesztési koncessziós vagy állami földbérleti pályázaton, ha az eredményhirdetéssel egyidejűleg valamennyi versengő ajánlat nyilvánossá válna - tette hozzá az ellenzéki politikus

Kapcsolódó: 
   Mi köze a "trafikmutyihoz" az EU-nak? 
   Trafikügy: nyomozást rendelt el az ügyészség 
   Éjféltől már csak a nemzeti trafikokban lehet cigit kapni 
   Népszavazásban is gondolkodnak a trafikkárosultak 
   Két népszavazás is lehet trafik ügyben 
   Trafikmutyi: fordulat egy fideszes önkormányzatnál? 
   Itt a hangfelvétel a trafikmutyiról 
   Újabb trafikdisznóság - Cigi, pia és a mesebeli éjszaka 
   A trafikokra nem vonatkozik az alkoholtilalom 
   Prohászka Nemzeti Dohánybolt