Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 12., péntek

17.378 - Külügyminisztérium > Németh Zsolt: vonzó jövőképet kell kialakítani a külhoni magyarság számára

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!

Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. július 12. 17:33
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-07-12
Jövő hétfőn kezdődik a misszióvezetők éves értekezlete

A jövő héten tartják a magyar nagykövetek szokásos éves értekezletét Budapesten – mondta a Külügyminisztérium Sajtó Főosztályának vezetője az MTI érdeklődésére 2013. július 11-én.

Martonyi János: a kultúrával lehet az ország igazi arcát megmutatni

Magyarország valódi kitörési lehetősége a kultúra, ezen keresztül mutathatja meg az ország az igazi arcát - mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Magyarország továbbra is aktívan segíti a Montenegró európai integrációját

Magyarország számára a Nyugat-Balkán európai integrációja továbbra is kiemelt fontosságú, ezért törekszik az együttműködés fenntartására Montenegróval és kész segítséget nyújtani, amennyiben akadály gördülne a csatlakozási folyamat elé - hangsúlyozta Győri Enikő az Aleksandar Pejovic montenegrói EU főtárgyalóval folytatott megbeszélésén 2013. július 10-én Budapesten.

Prőhle Gergely a budapesti nyári egyetem jelentőségéről beszélt az ELTE-én

A budapesti nyári egyetemnek azért van jelentősége, mert ennek a városnak a kulturális sokszínűségét segíti átélni, és tudatosíthatja, hogy "ez az utolsó metropolisz Konstantinápoly előtt", ez pedig egyfajta felelősséget is ró a magyarokra egyebek mellett az EU nyugat-balkáni bővítésével kapcsolatban - mondta Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Eötvös Loránd Tudományegyetem hatodik Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének megnyitó ünnepségén 2013. július 9-én Budapesten.

Győri Enikő írása a Financial Times blogjában a Tavares-jelentésről

Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekkel foglalkozó államtitkárának „Miért veszélyes a Tavares-jelentés Magyarországra és Európára egyaránt” című írását közölte a Financial Times felzárkózó térségi blogrovata.

Prőhle Gergely: sikerült erősíteni a KEK tekintélyét

Magyarországnak a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) idei soros elnökeként a szervezet tekintélyének növelése az egyik célja, a tisztség januári átvétele óta ebben több sikert is elért – mondta Prőhle Gergely az MTI-nek.

A Nyitott Égbolt Szerződés keretében végrehajtott ellenőrző repülések száma rövidesen eléri az ezret

Hazánk, mint a Nyitott Égbolt Szerződés társ-letéteményese és a Nyitott Égbolt Konzultatív Bizottság soros elnöke – a közelgő ezredik megfigyelő repülés tiszteletére – ünnepi fogadást szervezett Magyarország Bécsi Nagykövetségén. Közlemény.

A japán külügyminisztérium európai főigazgató-helyettesének budapesti konzultációi: Budapestre látogat a japán külügyminiszter

Magyarország és Japán kétoldalú kapcsolatairól és a közelgő miniszterelnöki látogatásról tárgyalt Jamada Dzsun, a japán külügyminisztérium európai főigazgató-helyettese Budapesten. Közlemény.

Martonyi: nem jó, ha az emberek hitüket vesztik az amerikai demokráciában

Martonyi János szerint nem mindegy, hogy a sokak által etalonnak tartott amerikai demokrácia hogyan működik, mert ha az emberek ebben kételkedni kezdenek, a demokráciában általában dőlhet meg a hitük.

Martonyi: mindig van európai dimenziója a pártpolitikai vitáknak

Hozzá kell szokni, hogy mindig van európai dimenziója a pártpolitikai vitáknak, és ezúttal ez "a mi hátrányunkra történik" - mondta Martonyi János a HírTV szombat esti műsorában.

A nukleáris védettséggel foglalkoztak a NAÜ tagállamai magyar elnöklet mellett

A nukleáris anyagok és létesítmények fizikai védettségének javításáról tanácskoztak több mint 120 ország képviselői Bécsben magyar elnöklettel egy pénteken véget ért konferenciáján.

A V4-nek szorosan együtt kell működnie a balti államokkal

A visegrádi csoportnak (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) szorosan együtt kell működnie a balti államokkal - mondta Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára Lettországban folytatott tárgyalásairól pénteken.

Németh Zsolt: vonzó jövőképet kell kialakítani a külhoni magyarság számára

Mivel a nemzetpolitika és a szomszédságpolitika elválaszthatatlan egymástól, a határon túli magyarok elemi érdeke, hogy Magyarország szomszédságpolitikája sikeres legyen - jelentette ki Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Felsőszinevéren, a XXI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen tartott vitaindító előadásában.

Martonyi János amerikai kongresszusi delegációval találkozott

Martonyi János külügyminiszter 2013. július 5-én munkareggeli keretében fogadta a budapesti látogatásra érkezett amerikai kongresszusi delegációt. Közlemény.