Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 14., vasárnap

17.390 - Több milliót spórolhat most hitelkiváltással

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
1

             hirlevelfejlec_20130728.jpg

Tisztelt Kutasi József !  

nevnap_06.jpgSok szeretettel köszöntjük: Henrik, Roland, Ronald, Valter, Elek, Endre, Frigyes, Emília, 
Illés, Dániel, Daniella, nevű olvasóinkat.

            
     
          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!
  


Tartalomjegyzék      

1. Üzleti környezet Montenegróban - Fórum beszámoló 
2. A NAV és a VOSZ KMRSZ  együttműködési megállapodás alapján nyújtott tájékoztatásai 
   - A fővárosban és Pest megyében is megkezdődött a NAV nyári ellenőrzéssorozata
3. Tájékoztatás Könyvviteli, adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet, valamint ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytató szolgáltatók számára 
4. Jön a befektetések új adója - Így most még megúszhatod!
5. Tájékoztató a "16. Üzletember Találkozó és Sportnapról
6. A Magyar Üzleti Világ az ország egyetlen kapcsolatépítő szaklapja!
7. ÚJ TERMÉKEK A PÁTRIA TAKARÉKSZÖVETKEZETNÉL 
8. Több milliót spórolhat most hitelkiváltással 
9. Meghívó a VÁCI VILÁGI VIGALOMRA - július 26-27-28.
10. MKIK kiutazó üzleti delegáció a Dél-afrikai Köztársaságba - 2013. szeptember 29. - október 5.
11. Zöldtech hirlevél * 2013. 07. 10.  
12. Széchenyi Kártya regisztráció
  

Üzleti környezet Montenegróban - Fórum beszámoló

Üzleti környezet Montenegróban címmel vállalkozói fórumot rendezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat Balkáni Tagozata.

A fórumon megjelent és tájékoztatót tartott Mirsad Bibovic Montenegró Magyarországi nagykövete.

Elmondta, hogy bár az országnak 620 ezer lakosa van, de régióközpontként közel 8 milliós piacot jelenthet az érdeklődő vállalkozásoknak. Magyarország eddig is jelentős tőke befektetőnek számít, a harmadik helyt foglalja el, de további lehetőségek várnak a magyar vállalkozásokra. Különösen nagy lehetőségeket kínálnak az infrastruktúra fejlesztésben (kikötő, út, vasútépítés), a faiparban, a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban, a megújuló energia források kihasználásában, a vízgazdálkodás, szennyvíz tisztítás területén.

Vonzó feltételeket kínálnak, amennyiben az ÁFA 19%, a nyereségadó 9%, az SZJA 15%, de a települések az új befektetőknek 8 év adómentes évet biztosítanak.

Fontos szempont, hogy az országban az € (euró) a hivatalos fizetőeszköz. A legnagyobb bank az OTP leánybankja, amelyik készséggel áll a befektetők rendelkezésére.

Akit érdekelnek a lehetőségek, forduljanak az MKIK Nyugat Balkáni Tagozatához, vagy Szél Ervin szakdiplomatához Magyarország Montenegrói Nagykövetségén, akik készséggel segítenek a vállalkozóinknak.

Inzsel Ottó
VOSZ KMRSZ ügyvezető elnökségi tag

Montenegro Investment Opportunities

Nautical Tourism Projects


 A NAV és a VOSZ KMRSZ  együttműködési megállapodás alapján nyújtott tájékoztatásai

A fővárosban és Pest megyében is megkezdődött a NAV nyári ellenőrzéssorozata
Az országos ellenőrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyőrök július elejétől augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedők adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.
Az akciósorozat célja a bevételeiket eltitkolók kiszűrése a fővárosban és környékén, védve ezzel a tisztességes kereskedők, szolgáltatók érdekeit.
Pest megyében a dinnyeszezonra tekintettel különösen az utak mentén zöldséget-gyümölcsöt árusítók számíthatnak a NAV, a NÉBIH és a Pest Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek közös ellenőrzésére, de a lovagoltatással, kajak-kenu bérbeadással, kalandpark üzemeltetéssel foglalkozók is vizsgálat alá kerülnek. Pest megyében közel száz horgásztó található, üzemeltetőik adózási fegyelmére (így például arra, hogy a horgászjegyek árusításáról és a halértékesítésekről adnak-e számlát, nyugtát, szabályszerűen foglalkoztatják-e alkalmazottaikat) szintén kiterjed az ellenőrök figyelme. Bővebben


Tájékoztatás Könyvviteli, adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet, valamint ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytató szolgáltatók számára

A 2013. évi LII. törvény módosította a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvényt.

A módosítás 2013. július 1. napján lépett hatályba.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2013. évi LII. törvény hatályba lépését követően 45 napon belül a nemzetgazdasági miniszter egyetértésével elkészülnek az új mintaszabályzatok, amelyek a www.nav.gov.hu/pénzmosás honlapon kerülnek közzétételre.

A törvénymódosítás következtében a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényben meghatározott kötelezettségek körébe tartozó feladatok teljesítésére kialakított belső szabályzat átdolgozása válik szükségessé a 2013. évi LII. törvény hatályba lépését követő 90 napon belül (2013. szeptember 28-ig).

Kérjük, hogy azon szolgáltatók, akik a tevékenységüket a módosítás hatályba lépése (2013. július 1-je) előtt kezdték meg, és a Pénzmosás Elleni Információs Iroda – illetve jogelődje – által jóváhagyott szabályzattal rendelkeznek, azok az átdolgozást követően NE küldjék meg újból a szabályzatot jóváhagyásra. Bővebben


Jön a befektetések új adója - Így most még megúszhatod!
portfolio.hu

Augusztus 1-jétől 6%-os ehót kell fizetni a 16%-os kamatadó mellett a kamatozó megtakarításaink és befektetéseink többségére. Egyes termékek viszont mentesülnek az extra teher alól: a forint állampapírok és a legalább 80%-ba ezekbe fektető alapok mellett mindazon befektetések, amelyekre még időben, augusztus 1-je előtt megnyitott tartós befektetési számlán helyezzük el idén a pénzünket. A szabályozás adta lehetőséggel így a Portfolio Online Tőzsde befektetői is élhetnek még.

Augusztus elsejétől jön a 6%-os eho 
Derült égből villámcsapásként ért mindenkit a hír hetekkel ezelőtt, amikor Varga Mihály bejelentette, hogy a kamatjövedelmekre új terhet rónak ki: a 16%-os kamatadó mellett meghatározott esetekben 6% egészségügyi hozzájárulást is meg kell fizetni, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 22%-ra emelkedik az adóterhelés. Bővebben 


Tájékoztató a "16. Üzletember Találkozó és Sportnapról

2013. szeptember 07-én kerül megrendezésre a „16. Üzletember Találkozó a szabadidős programok jegyében, az egészséges vállalkozókért” címet viselő szabadtéri rendezvényünk.

Ezen eseményünket hagyományőrző céllal, immár 16. éve rendezzük meg elősegítve a vállalkozások összetartását, az egészségük megóvását, a napi megélhetés megteremtésével járó feszültségek levezetését.

Tervezett program:
08:00 - 10:00  Regisztráció
10:00 - 10:30 Megnyitó, köszöntők
10:30 órától Kötetlen beszélgetés a meghívott vendégekkel,

11:00 - 14:00 Kis- és középvállalkozások részére tanácsadás, tájékoztató előadások

Tagjaink és az érdeklődők számára bemutatkozási és reklám lehetőséget biztosítunk minimális szponzori díj, illetve a sportversenyek díjazottjainak szóló ajándékok fejében. Szponzoraink nevét a rendezvényen ismertetjük és külön is közzé tesszük.

A kiállítók és szponzorok részére szükség esetén 3x3-as pavilonokat tudunk biztosítani! A molinók és szóróanyagok elhelyezésére a rendezvény egész területén lehetőséget kínálunk.  Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 31.             

Szabadidős programok:
08:20 órától   BKIK Kerületi KUPA-ért kispályás labdarúgás selejtezői
09:00 órától folyamatosan   Magyaros Főzőverseny, hazai, magyar alapanyagokból (bogrács, grill)

Kötélhúzás (csapatverseny ), Atlétika (egyéni női-férfi-ifjúsági 400 m futás), Asztalitenisz verseny (női-férfi-ifjúsági selejtezők, döntők), Sakk egyéni verseny, Darts verseny, Ulti verseny, Kosárlabda dobó verseny (egyéni női-férfi-ifjúsági), Tengó verseny (női-férfi-vegyes páros)

A sportágakra ( darts, ulti, sakk, tengó, ping-pong, stb) nevezni a személyesen a sportnapon lehet , illetve előzetesen titkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címen.
 
10:30 – 15:00 óra között  Egészségügyi szűrés és tanácsadás

13.00 órától   Főzőverseny eredményhirdetés (I-III. helyezett és különdíj)

15:00 órától   Kispályás labdarúgás eredményhirdetés
Egyéni versenyek eredményhirdetései 
I-III. helyezetteknek szponzori díjátadás

A magyaros főzőversenyre  4-5 fős csapatokat várunk,  2013.08.31 ig jelentkezni atitkarsag@vosz-kmrsz. hu  e-mail címen lehet.   Főzőverseny nevezési lap   

Foci verseny kiirás

A Csapatok száma: korlátozott, max 12 / kötelező előzetes nevezéssel 2013.08.31-ig /  A nevezéseknél előnyt élveznek az előző években elindult csapatok! (Csapatok létszáma max. 10 fő.) Azon 12 nevezést tudjuk elfogadni, melyek   pontosan kitöltve a határidőig megérkezik a zugloseres@freemail.hu  vagy titkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címeken.

Nevezés: az indulási lehetőség elfogadásáról 2013.09.03-ig az e-mail címre üzenetet küldünk.   Foci felhívás    Nevezési lap

Bővebb információ:Trombitás Krisztinél a 06-70/436-5253 vagy e-mailben atitkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címen.


A Magyar Üzleti Világ az ország egyetlen kapcsolatépítő szaklapja!
 
muvborito_2013.jpgCélkeresztjében az üzleti kapcsolatokon kívül, olyan szakértői anyagok állnak, amelyekből bármely iparágban tevékenykedő vállalkozás profitábilisan tanulhat.

A magazin nyári számából most kiderül:
- hogyan sikerült egy építőipari cégnek piaci pozícióját megerősíteni a válság idején, illetve
- a legújabb informatikai megoldásokat is megismerheti, hiszen különleges IT melléklettel készültünk, mindenkinek, aki keveset ért az informatikából, de muszáj egy kicsit nagyobb rálátást szereznie erre a területre.

A bővebb tartalmat itt nézheti meg >>>


 

ÚJ TERMÉKEK A PÁTRIA TAKARÉKSZÖVETKEZETNÉL 

Nemzeti dohányboltot üzemeltető hiteligénylők részére
A PÁTRIA Takarék vállalkozói fizetési számla hitelkeretet illetve beruházási- és tartós forgóeszköz hitel lehetőséget ajánl nemzeti dohányboltot üzemeltetők részére, akár 20 millió forintig.A kedvező kondíciókról érdeklődjön fiókhálózatunkban, 38 helyszínen!www.patriatakarek.hu      

Takarék számlabetét II. 
A Takarék Számlabetét II. egy korszerű, biztonságos megtakarítási számla. Ötvözi a fizetési számláról lekötött betét és a már jól ismert kamatozó betétkönyv előnyeit. Lehetőséget nyújt folyamatos – tetszőleges összegű és gyakoriságú – betét elhelyezésére az Ön által választott módon (pl.: készpénz befizetéssel, jóváírással, egyszeri vagy rendszeres átutalás fogadásával.)

Kik vehetik igénybe a szolgáltatást?
Természetes személyek 
Jogi személyek, jogi személyiség nélküli vállalkozások, egyéb szervezetek 
Alapító okirattal nem rendelkező, nyilvántartásba nem vett kisebb közösségek (pl.: lakóközösségek, nyugdíjas klubok, szakkörök, osztályközösségek, stb.) Bővebben: 
     

Több milliót spórolhat most hitelkiváltással

Az elmúlt évek banki passzivitása után élénkülés várható a vállalkozói, vállalati hitelpiacon, ami főként két dologra vezethető vissza. Az egyik a történelmi mélypontra kerülő jegybanki alapkamat (a korábbi évek 10% feletti piaci kamatszintje, a kedvezményes konstrukciókat nem tekintve is 7%-ra csökkent egy jó minősítésű cég esetén), a másik az MNB által meghirdetett gazdaság élénkítését szolgáló csomag cselekvésre készteti a bankokat, akik a program mellé letették a voksukat. 
A kialakult helyzet a cég tulajdonosakat, vállalatvezetőket is cselekvésre kell, hogy késztesse, hiszen egy jól sikerült hitelkiváltással, most több millió forintot spórolhatnak cégüknek.

Mi a hitelkiváltás?
A hitelkiváltás meglévő hitelek cseréje, melynek célja lehet a törlesztő részletek csökkentése, vagy a futamidő kitolása, vagy a meglévő hiteléhez kapcsolódóan új hitel felvétele!

Mit kell tenni, mit kell végig gondolni, hogy sikeresen tárgyaljunk meglévő, vagy leendő bankunkkal?
1. A hiteligénynek összhangban kell állni a vállalkozó személyes
    kompetenciájával
2. A bankok nem finanszíroznak ötleteket, részletes üzleti tervet kell
    készíteni/készíttetni
3. Legyen őszinte, mindig a valóság a legkifizetődőbb!
4. A hitel célhoz kell keresni hitel konstrukciót, és nem hitel
    konstrukcióhoz hitel célt!
5. Az üzletvitelt befolyásoló külső, belső tényezők feltárása, az ehhez
   kapcsolódó elemző munka elvégzése a problémás hitelekkel
   rendelkezők számára is megoldás lehet.

Ehhez a munkához kínálunk most INGYENES TANÁCSADÁST a VOSZ KMRSZ Megújuló Energia Szekciójának alelnöke Éliás Csaba személyes részvételével.
Éliás Csaba elérhetőségei:06 20 9628757, 
eliascsaba64@gmail.com   

Meghívó a VÁCI VILÁGI VIGALOMRA

Városi hagyományainknak megfelelően ismét XXI. alkalommal eljött az idő a VÁCI VILÁGI VIGALOMRA.

Napjai: július 26-27-28. A 3 napos rendezvénysorozat, amely egyaránt szolgálja a váciak, és a városukba látogató érdeklődők szórakozását.

Minden évben újabb és újabb tartalommal bővítjük a vigalom választékát. A képzőművészet, komoly-és könnyűzene, jazz, tánc sokrétű kínálata mellett a színházi produkciók iránt érdeklődők éppúgy megtalálják kedvenc előadásukat, miként a gyerekek a játékukat. A Főtér, a Duna-part, a Zenepavilon, a templomok most is helyet adnak igényes műsoroknak, a helyi és országosan ismert előadóknak, együtteseknek.

A teljesség igénye nélkül pár név ismertetésével remélem felkeltem minden szórakozni vágyó barátom érdeklődését, és ellátogat városunkba,Vácra,a Dunakanyar Szívébe, hogy résztvevője legyen valamelyik felejthetetlen élményt nyújtó előadásnak.

Fenyő Miklós koncert
ROCK and ROLLER koncert
Papa Jazz Seven koncert
UNISEX koncert
Miklósi András orgonaművész előadása
Demjén Ferenc koncert
Beatrice koncert
Varga Miklós és a Band koncert

Részletes programot keresd a váci honlapon, és gyere!    http://www.vac.hu


MKIK kiutazó üzleti delegáció a Dél-afrikai Köztársaságba - 
2013. szeptember 29. - október 5.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Dr. Parragh László elnök  vezetésével 2013. szeptember 29. - október 5. között üzleti delegációt szervez a Dél-afrikai Köztársaságba.

A kiutazáson résztvevő cégek a Johannesburgi illetve a Fokvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett üzleti fórumokon az ország  gazdasági környezetéről kapnak tájékoztatást. A fórumot követő üzletember-találkozók pedig kiváló lehetőséget kínálnak a sikeres jövőbeli üzletek megalapozására. A delegációban résztvevő cégeknek tevékenységi körük alapján további intézménylátogatásokat is szervezünk.

A fórumok előadásai és a hivatalos üzleti találkozók angol nyelvűek.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy korlátozott számban lehetőségünk van a kiutazó üzleti delegációban részt vevő kis- és középvállalkozások külföldi szállásköltségét finanszírozni. Részleteket az 1. számú melléklet tartalmazza.

Amennyiben érdeklődik a delegációban való részvétel iránt, az alábbiakban felsorolt 3 dokumentumot kitöltve, 2013. július 31–ig Babák Péternek a babak.peter@mkik.hu e-mail címre visszaküldeni szíveskedjék.

1.       a mellékelt jelentkezési lapot (magyarul)

2.       company profile adatlapot (angolul)

3.       a mellékelt nyilatkozatot (magyarul)

A jelentkezés csak a 3 melléklet együttes visszaküldésével érvényes.

A szakmai programokkal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban Babák Péter áll rendelkezésükre Tel: (1) 474 5131 e-mail: babak.peter@mkik.hu

A részletezett repülőjegy és szállás ajánlatot az Atlasz World Travel Idegenforgalmi Kft. állította össze. A  részletezett ajánlat itt letölthető

A kapcsolattartó személy  Vioszné Sebesvári Enikő (Tel: +36-1/ 473-2690,  332-6666/  Fax: +36-1/ 473-2696 ;E-mail: outgoing@atlasztravel.hu ; atlasz@atlasztravel.hu)  

Zöldtech hirlevél * 2013. 07. 10.       

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek

 Széchenyi Kártya regisztráció

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetségének  területi Információs  és  Szolgáltató  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére.

Az irodában előzetes telefoni megbeszélés, információnyújtás után fogadjuk a Vállalkozások ügyvezetőjét/képviselőjét.

Elérhetőségek:
   
   telefon:  414-0660; telefax:  414-0661
   e-mail:   
v.agi@szkvoszbp.t-online.hu
   cím:      1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.

Irodavezető: Varga Ágnes, Munkatárs: Érdi Katalin