Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. július 11., csütörtök

17.365 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Több mint 15 kilométeren újult meg a Bana és Nagyigmánd közötti út


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2013. július 11. 16:56
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-07-11
Stratégiai partnerségi megállapodásokat kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A megállapodásokat Fónagy János, a tárca parlamenti államtitkára írta alá nyolc szakmai szervezet képviselőivel 2013. július 11-én, Budapesten. A minisztérium a stratégiai partnereket közvetlenül bevonja az ágazati jogszabályok előkészítésébe. A kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó szervezetek véleményének kikérésével és beépítésével jó minőségű, az életviszonyoknak megfelelő szabályozások alkothatók meg.

Nemzetközi Közbeszerzési Információs Napot tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ELI-HU Nonprofit Kft. részvételével

A magyarországi közbeszerzési gyakorlatról valamint az ELI-ALPS lézeres projektről tartottak előadást szakértők Budapesten.

Átláthatóbb lett az állami vagyongazdálkodás

Az állami vagyongazdálkodásról és ellenőrzésének aktuális kérdéseiről tartottak konferenciát Budapesten, az Állami Számvevőszék Üvegtermében, 2013. július 9-én. Komoly előrelépést tett a kormányzat az elmúlt három évben annak érdekében, hogy átláthatóbbá és hatékonyabbá tegye az állami vagyongazdálkodási rendszert – mondta el Hegmanné Nemes Sára, a fejlesztési tárca vagyonpolitikáért felelős államtitkára.

Két pályázatot nyújtott be Magyarország a NER300 programban

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2013. július 3-án megküldte a NER300 program második pályázati felhívására kiválasztott magyar projekteket az Európai Beruházási Banknak.

Kevés reklamáló, 2,8 milliárd bevétel

A 300 ezer úthasználónak mindössze egy százaléka reklamált az e-útdíj bevezetésének első hetében, de a fedélzeti eszközök szaporodásával a problémák csökkennek - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Több mint 15 kilométeren újult meg a Bana és Nagyigmánd közötti út

Újabb útfelújítás fejeződött be az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 1,3 milliárd forintból. A Tata-Győr összekötő út Komárom-Esztergom megyei, Nagyigmánd és a megyehatár közötti 15,3 kilométeres szakaszát 2013. július 8-án adták át.

Várhatóan 400 új munkahely, több új egyetemi képzés, hazatelepülő kutatók - Lakossági fórum az ELI-ről Szegeden

Szeged felkerül az innováció világtérképére – hangzott el 2013. július 4-én az ELI lézeres kutatóközpontról tartott lakossági fórumon, a csongrádi megyeszékhelyen.

A hétvégétől a nyár végéig hosszabb a kamionstop

Július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása. A nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik.