Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 13., péntek

17.742 - A tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. szeptember 13. 12:06
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-09-13
Jó úton a megújuló energiaforrások hazai hasznosításában

A kormányzati ösztönző intézkedéseknek köszönhetően Magyarország energiafogyasztásának közel tizede már most megújuló energiaforrásokból származik, és ez az arány folyamatosan nő - közölte Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár a békésszentandrási kisvízerőmű átadásán 2013. szeptember 12-én. A 2 MW teljesítményű, körülbelül 3000 háztartás energiaigényét biztosítani képes létesítmény megvalósítását az Új Széchenyi Terv egymilliárd forinttal támogatta.

Tiszta levegő – mozdulj érte! - Európai Mobilitási Hét – Idén már 12. alkalommal

Immáron 12. alkalommal rendezi meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Budapest Főváros az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap központi eseményeit 2013. szeptember 16-22. között az Andrássy korzón.

Októberben is nyitva a földgázüzemű autóbuszok beszerzését támogató pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti határidőt egy hónappal meghosszabbítva 2013. október 31. 24:00 óráig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban.

Magyarország szorgalmazza a békés célú nukleáris együttműködéseket

Magyarország kész saját tapasztalatával és három évtizedes szakmai ismereteivel segíteni az atomenergetikát energetikai portfóliójukba újonnan bevezető országok felzárkózását – hangsúlyozta Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) Kormányzó Tanácsának leköszönő alelnöke a testület háromnapos ülésének első napján, szeptember 9-én, Bécsben.

A tudatos erdőgazdálkodás a jövő Magyarországának egyik útja

A kormányváltás után bekövetkezett vagyonpolitikai szemléletváltásnak köszönhetően az állami erdőgazdaságok mindegyike pozitív adózás előtti eredményt ért el az elmúlt két évben – hangsúlyozta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Vadgasztronómiai Fesztiválon 2013. szeptember 7-én, a fejér megyei Sop

onyán. Közlemény.

A MAN és a RÁBA-VOLVO szállíthatja a VOLÁNBUSZ új járműveit

A VOLÁNBUSZ Zrt. eredményt hirdetett a 167 autóbusz beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárásban 2013. szeptember 5-én. A vállalatnak a jövő év első negyedévétől kezdődően 106 szóló kialakítású MAN és 61 csuklós RÁBA-VOLVO autóbusz forgalomba állítására nyílik lehetősége. A VOLÁN társaságok járműbeszerzési programját újraindító megrendelés összértéke mintegy 10 milliárd forint.