Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 26., csütörtök

17.824 - Bagó Zoltán: Virtuális kalocsai séta és divatbemutató az Európai Parlamentben


Feladó: Bagó Zoltán
Dátum: 2013. szeptember 26. 13:22
Tárgy: Virtuális kalocsai séta és divatbemutató az EP-ben
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Virtuális kalocsai séta és divatbemutató az Európai Parlamentben
Kedden este virtuális sétát tehettek az érdeklődők Kalocsán egy fotókiállításon keresztül az Európai Parlamentben megrendezett Érték és Szépség című kiállításon. A rendezvényt Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő szervezte, aki ha csak teheti, büszkén hívja fel a figyelmet kalocsai származására. A kiállítás megnyitóján egyedülálló divatbemutatóra került sor, majd egy kalocsai táncospár előadása zárta az estét.
Az Európai Parlamentben először mutatkozott be Kalocsa városa egy fotókiállításon keresztül, melyet a Dunatáj fotókör tagjainak munkáiból állított össze a város. A képek azokat a kincseket ábrázolják, melyek az ott élőket jellemzik, s amelyekre oly büszkék a kalocsaiak. A kiállítást Bagó Zoltán kalocsai származású EP-képviselő és Török Ferenc, Kalocsa polgármestere nyitotta meg. Ezt követően a látogatók Hrivnák Tünde divattervező ruháiból készült kollekcióban gyönyörködhettek a megtartott divatbemutatón. A ruhák a hagyományos népi motívumokat és a modern divat jegyeit ötvözik, és Magyarország sokszínű kultúráját, szokásait és értékeit hivatottak megjeleníteni.
Bagó Zoltán a megnyitó során elmondta: nagy örömére szolgált Kalocsa városának bemutatkozását megszervezni és támogatni Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Hangsúlyozta: amikor csak teheti, segíti szülővárosát, ahol a családja egyik része a mai napig él. "A kiállítás és az elegáns divatbemutató Magyarország sokszínű kultúráját, szokásait és értékeit hivatottak megjeleníteni, és büszkeséggel tölt el, hogy mindezt ilyen nagy érdeklődés övezte!" - mondta el beszédében. 
Brüsszel, 2013. szeptember 25.
További információ:
Bagó Zoltán irodája: +32-228-37189