Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 22., vasárnap

17..798 - Magyarországra látogat 2016-ban Ferenc pápa, miután vatikáni találkozójukon elfogadta Áder János köztársasági elnök erre vonatkozó meghívását.

Ferenc pápa: Ez a szenvedés összetöri a reményt
Forrás: MTI
2013. szeptember 22., 12:45
Ferenc pápa, a katolikus egyház feje elítélte „azt a gazdasági rendet, amelynek középpontjában a pénznek nevezett bálvány áll” vasárnap Cagliariban, az olasz Szardínia szigetének központjában mondott beszédében.
A szentatya szerint a világ olyan gazdasági rendszert választott, amelyben „a pénz parancsol”, és ennek következménye a munka hiánya, a munkanélküliség. „Munka nélkül nincs emberi méltóság” – mondta a pápa.

Ferenc pápa visszaemlékezett saját szüleire, akik Olaszországból Argentínába vándoroltak, és az 1929-es világválság miatt megszenvedték a munkanélküliséget. „Ez a szenvedés összetöri a reményt és az emberi méltóság érzetét” – hangsúlyozta.
Hirdetés
Ferenc pápa: "Bűnös vagyok!"
Fél évvel megválasztása után először ült le négyszemközt újságíróval Ferenc pápa a Szent Márta-ház 201-es szobájában, a végeredmény csütörtöktől a jezsuiták honlapján hozzáférhető.

A sokezres tömeg előtt mondott beszéde után a Szentatya szakszervezeti vezetőkkel találkozott, majd fölkereste a Cagliari Miasszonyunk, a Jó Szelek Úrnőjének (Virgine de Bonaria) kápolnáját, ahol misét pontifikált.

Argentína fővárosa, Buenos Aires helyén spanyol aranyvadászok 1536-ban alapították az első települést, és azt a Cagliari Miasszonyunk után nevezték el. Ferenc Buenos Aires érseke volt márciusi pápává választásáig.

Mint ismert, Magyarországra látogat 2016-ban Ferenc pápa, miután vatikáni találkozójukon elfogadta Áder János köztársasági elnök erre vonatkozó meghívását.