Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 13., péntek

17.744 - Magyarország a személyes adatok hatékonyabb védelmét szorgalmazza


Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. szeptember 13. 18:44
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-09-13
Németh Zsolt: fontos, hogy sikeres legyen a mianmari átmenet

Fontos, hogy sikeres legyen a mianmari átmenet, az ázsiai országban ne torpanjon meg a rezsim ebben a folyamatban – mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2013. szeptember 13-án Budapesten.

Washington pozitívan értékelte az Egyesült Államok melletti magyar politikai kiállást

Az amerikai külügyminisztériumban nagyon pozitívan fogadták azt a magyar politikai kiállást az Egyesült Államok mellett, amelyet az elmúlt hetekben Szíria ügyében tapasztaltak – mondta az MTI-nek helyi idő szerint csütörtökön Takács Szabolcs helyettes államtitkár, a külügyminisztérium politikai igazgatója.

Győri Enikő a magyar és a brit EU-ügyi álláspontokról tárgyalt Londonban

Győri Enikő Londonban a két országot egyaránt érintő sarkalatos uniós ügyekről, köztük a bankszanálás tervezett intézményi kereteiről és az EU-munkavállalók helyzetéről tárgyalt 2013. szeptember 12-én.

Győri Enikő: a vízkincs egyszerre előny és felelősség

A vízkincs egyszerre jelent előnyt és felelősséget Magyarországnak – mondta Győri Enikő EU-ügyekért felelős külügyi államtitkár a Duna vízgyűjtő-gazdálkodásáról szóló kétnapos nemzetközi konferencián 2013. szeptember 11-én Budapesten.

Lehetőleg el kell kerülni a katonai beavatkozást

Lehetőség szerint el kell kerülni a katonai beavatkozást Szíria ügyében, mert az súlyos problémákat okozhat - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2013. szeptember 11-én az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén.

Győri Enikő a belső piaci információs rendszerről

A belső piaci információs rendszer hazai működésével összefüggő egyes törvények módosításával kapcsolatos javaslat általános vitájával foglalkozott az Országgyűlés 2013. szeptember 10-i ülése.

Martonyi János kitüntetést adott át Major István nagykövetnek

Martonyi János miniszter 2013. szeptember 10-én a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést nyújtotta át Major István nagykövetnek. Áder János köztársasági elnök a magyar külgazdasági érdekek érvényesítése érdekében végzett közszolgálati, diplomáciai és vezetői tevékenysége, valamint életpályája elismeréseként adományozta a diplomatának a kitüntetést.

Konferencia a nemzetközi fejlesztéspolitika jövőjéről

A Külügyminisztériumban, a tárca támogatásával 2013. szeptember 10-én rendezte meg a Magyar ENSZ Társaság a 2015 utáni fejlesztési agenda című, a nemzetközi fejlesztéspolitika jövőjével foglalkozó társadalmi konzultációt.

​​
Magyarország a személyes adatok hatékonyabb védelmét szorgalmazza

Magyarország több országgal együtt szorgalmazza a személyes adatok hatékonyabb védelmét, a kor követelményeinek megfelelő szabályozást – mondta Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium Sajtó Főosztályának vezetője 2013. szeptember 9-én az MTI érdeklődésére.

Martonyi János miniszter nyilatkozata a szíriai helyzetről

Magyarország következetes elvi álláspontot képvisel a szíriai válság kapcsán. Hazánk világossá tette, hogy a saját népe ellen folytatott, eszközökben nem válogató háborújával az Aszad-rezsim elveszítette törvényes jogát az ország irányítására.

Németh Zsolt: a magyar–szerb kapcsolatok fejlődése növeli a vajdasági magyarság mozgásterét

A vajdasági magyar közösség mozgásterét, lehetőségeit növeli, hogy Magyarország és Szerbia kapcsolatai jelentősen fejlődtek az elmúlt időben – mondta a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2013. szeptember 8-án az MTI-nek.

Végső nyugalomra helyezték Fehérvári Géza professzort

Fehérvári Géza professzort, az iszlám művészet világhírű szakértőjét, nemzetközileg elismert művészettörténészt, régészt és orientalistát, egyetemi professzort, a Külügyminisztérium egykori munkatársát, aki 1992 és 1995 között Magyarország kuvaiti nagyköveteként szolgált 2013. szeptember 7-én végső nyugalomra helyezték az egri Rozália temetőben.

Véget ért a Vámbéry Ármin Emlékkonferencia

Ankarában 2013. szeptember 7-én lezárult a kétnapos Vámbéry Ármin Emlékkonferencia. A Külügyminisztérium és az ankarai magyar nagykövetség társszervezésében létrejött esemény záró napján Bülent Arınç török miniszterelnök-helyettes is részt vett. Közlemény.