Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. szeptember 23., hétfő

17.806 - Hat kutatási területtel indul az első közigazgatás-tudományi doktori iskola


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. szeptember 23. 14:44
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-09-23
Történelmi jelentőségű a Közigazgatás-tudományi doktori iskola megalapítása, hiszen ezáltal a közigazgatás tudomány önálló műhelyének alapítását is ünnepeljük - mondta Biró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára az első közigazgatás-tudományi doktori iskola avatásán kedden, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá a magyar-vietnami üzleti fórumról, Magyarország és a Vietnami Szocialista Köztársaság között létrejött egyezményekről, a kormányablakok kialakításával kapcsolatos országos konzultációról , valamint a Bródy Sándor író életét bemutató kiállítás megnyitójáról.
Navracsics Tibor: Magyarország önerejéből verekedte ki magát a gazdasági válságból

Magyarország 2013 őszére önerejéből ki tudta magát verekedni Európa egyik legsúlyosabb gazdasági válságából, gazdasági növekedés indult, javulnak a foglalkoztatási adatok, alacsony az infláció, kezelhető a költségvetés - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Jászapátin, a Jász-Plasztik Kft. műanyag-feldolgozó üzemének alapkő-letételi ünnepségén.

Navracsics Tibor: nem a bankárok oldalán állunk

Stratégiai ágazatok nem kerülhetnek veszélyes mértékben külföldi kézbe – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Csökkenő lakossági terhek – Rezsicsökkentés 2013 című fórumon csütörtökön Veszprémben. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elmondta: a rezsicsökkentésnek köszönhetően 2013. január 1. és november 1. között megközelítőleg 160 milliárd forinttal, a következő rezsicsökkentést követő egy évben pedig várhatóan 240 milliárd forinttal marad több a magyar fogyasztóknál.

Navracsics Tibor: a V4 nyit a nyugat-balkáni országok felé

A visegrádi országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, V4) fontos szerepet töltenek be a térségbeli együttműködésben és most konstruktív párbeszédet kezdeményeznek a nyugat-balkáni országokkal - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy hétfői budapesti szemináriumon.

Navracsics Tibor egyezményeket írt alá Vietnám külügyminiszterével

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Pham Binh Minh külügyminiszter aláírta a Magyarország és a Vietnami Szocialista Köztársaság között létrejött, az elítéltek Átszállításáról szóló Egyezményt, valamint a Magyarország és a Vietnami Szocialista Köztársaság között létrejött Kiadatási Egyezményt.

Navracsics Tibor: Magyarországnak szüksége van az unión kívüli piacokon is a nyitásra

Vietnam várja a magyar beruházókat, az ország a befektetők munkájához kedvező feltételeket teremt - hangsúlyozta Truong Tan Sang, a Vietnami Szocialista Köztársaság elnöke kedden a Budapesten tartott magyar-vietnami üzleti fórumon.

Rétvári Bence: a rezsicsökkentés elsősorban a szegényeknek segít

A rezsicsökkentés elsősorban a szegényeknek segít – jelentette ki Rétvári Bence csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon. A közigazgatási minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a kormány dolga a családok kiadásainak csökkentése, mert ezzel érhető el a társadalom életszínvonalának emelése.

Hat kutatási területtel indul az első közigazgatás-tudományi doktori iskola

„Történelmi jelentőségű a Közigazgatás-tudományi doktori iskola megalapítása, hiszen ezáltal a közigazgatás tudomány önálló műhelyének alapítását is ünnepeljük- mondta Biró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára az első közigazgatás-tudományi doktori iskola avatásán kedden, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

Navracsics Tibor: száz roma ügyintéző dolgozik majd kormányablakokban

Az Országos Roma Önkormányzat együttműködésével száz roma ügyintéző kezdi meg munkáját a kormányablakokban és okmányirodákban - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy budapesti videokonferencián, pénteken.

Rendhagyó videókonferencián értékelték a területi közigazgatás átalakításának tapasztalatait

„Eredményes a magyar közigazgatás fejlesztése, amelyre már felfigyeltek határainkon túl is, hiszen az OECD a balkáni országok figyelmébe ajánlotta a magyar közigazgatási struktúrát és annak fejlesztési koncepcióját”- mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a „Szervezett fejlesztés. Szervezetfejlesztés?” című videókonferencián Budapesten. Hozzátette, hogy a konferencia fő célja a jó gyakorlatok átadása olyan módon, amely a nemzet javát szolgálja.

Országos konzultáció a kormányablakok kialakításával kapcsolatban

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányablakok kialakításáért felelős miniszteri biztosa, dr. Deák Rita kezdeményezésére 7 állomásos országjáró tájékoztató rendezvényre került sor 2013. szeptember 6. és 18. között. A belső képzés három megyénként egy-egy helyszínen, Zalaegerszegen, Salgótarjánban, Veszprémben, Szekszárdon, Szegeden, valamint Nyíregyházán, a főváros és Pest megye tekintetében pedig Budapesten került megrendezésre.

Egyablakos ügyintézést terveznek

Rendben lezajlott a területi államigazgatás átalakítása - hangzott el a 21. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencián.

Filmvetítés és emlékest a centenáriumi évben

A Psyché című film díszvetítésével és összművészeti esttel folytatódott a Weöres Sándor költő, író születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezett emlékév programsorozata.

Bródy Sándor író életét bemutató kiállítást nyitott meg Balatoni Monika a Nemzeti Színházban

„Nagyon gazdag az a nemzet, amely 2013-ban olyan jeles évfordulókat ünnepelhet, mint Weöres Sándor költő születésének 100., Gárdonyi Géza író születésének 150., valamint Bródy Sándor születésének 150. évfordulója - mondta Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a megnyitón.