Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 1., kedd

19.002 - ​​Emberi Erőforrások Minisztériuma: Kevesebben válnak, többen házasodnak, több gyereket vállalnak


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dátum: 2014. június 30. 17:45
Tárgy: Az EMMI 26. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 26. heti hírlevele 2014-06-30
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 26. heti hírlevele
Erősödhet a magyar-török kulturális együttműködés

Erősödhet a magyar-török kulturális együttműködés, miután Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Oguz Öcan, a török nemzeti UNESCO bizottság elnöke pécsi találkozóján új együttműködési lehetőségek rajzolódtak ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

A templomok közösségformáló szakrális terek

A templomok közösségformáló szakrális terek, ahol nemzedékek találnak egymásra - mondta az emberi erőforrások minisztere június 30-àn a Mezőberényi Református Egyházközség temploma fennállásának 210. évfordulója és a templom felújítása alkalmából tartott hálaadó istentiszteletet követő ünnepi beszédében.

A kommunista diktatúra letarolta az országot

A kommunista diktatúra letarolta Magyarországot és tulajdon nélküli, a szűk hatalmi rétegnek kiszolgáltatott bérmunkások országának kialakítására törekedett, amelyben az ideológia terjesztése az emberi méltóságnál is fontosabb volt – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Cegléden

Csalóktól óvja az EMMI az embereket

Tudomásunkra jutott, hogy vélhetően szélhámosok hivatali befolyást ígérve, uniós programra, valamint kormányzati elképzelésre hivatkozva lakás eladásában ígérnek segítséget százezer forint közreműködési díjért.

​​
Kevesebben válnak, többen házasodnak, több gyereket vállalnak

Csökken a válások, növekszik a házasságkötések száma, és a párok egyre több gyereket vállalnak - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb demográfiai adatait ismertetve szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Őszig átalakulhat a Klik

Őszig átalakítaná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését az új köznevelési államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, mindent megtesznek, hogy iskolakezdésre a tankönyvek rendben megérkezzenek az intézményekbe. Az államtitkár közölte: jónak tartja a mostani kerettantervi szabályozást és az iskolaszerkezeten sem változtatna.

Komplex ellátás az Immánuel Otthonban

Rugalmas szolgáltatás, innovatív munka folyik a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonának és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolájában - összegezte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a helyszínen tett látogatása után tapasztalatait az MTI-nek.

Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

A LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében mozgáskorlátozottak részére kifejlesztett vízi bejárót helyeztek el a balatongyöröki Holiday Sportcentrumban. Az innovatív bejáró átadási ünnepségén részt vett és beszédet mondott Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.

Modern diagnosztikai központot adtak át Budapesten

Az ország egyik legmodernebb magán MR, mammográfia, röntgen és ultrahang diagnosztikai központját nyitotta meg a Diagnoscan Magyarország Budapesten a Bank Centerben. Az ünnepélyes átadón ennek kapcsán Dr. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte: komoly kormányzati szándék az egészségturizmus fejlesztése. Az új diagnosztikai központban található technikai színvonal egyedülálló, Budapesten nem érhető el más intézményben.

Nem politikai komisszárként mennek az intézményekbe a kancellárok

A leendő felsőoktatási államtitkár szerint nem politikai komisszárokat küldenek ősztől a felsőoktatási intézményekbe a kancellári rendszer bevezetésével, hanem az egyes egyetemek, főiskolák profiljának megfelelő szakembereket keresnek majd. Közölte: várhatóan nyár végén ülhet össze a Felsőoktatási Kerekasztal, és a felsőoktatási alapszakok számában jelentős csökkenés várható.

A kábítószerhasználat megelőzhető, a függés kezelhető

A kábítószerhasználat megelőzhető, a függés pedig kezelhető, ez a reménység az üzenete a Kábítószer-ellenes Világnapnak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, amikor csütörtökön Budapesten miniszteri díjakat adott át a területen hosszabb ideje tevékenykedő szakembereknek.

Sikerrel zárult a Kormánytisztviselői Véradó Hét!

Hetedik alkalommal rendezték meg a kormánytisztviselők számára az emberéleteket mentő véradást június 16-20. között, amelyen 1893-an jelentek meg és 1589-en adhattak vért.

Vándoriparosokat bemutató tárlat nyílt a Néprajzi Múzeumban

A hagyományos vándoriparos mesterségeket - az üstfoltozást, a drótosságot és a teknősséget - bemutató kiállítás nyílt június 24-én a budapesti Néprajzi Múzeumban. A tárlatot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája: a programsorozatban részt vevő 432 intézménybe országszerte valószínűleg minden eddiginél többen látogattak el június 21-én.