Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 14., hétfő

19.047 - ​Emberi Erőforrások Minisztériuma: ​Változásra van szükség az egészségügyben


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dátum: 2014. július 14. 17:29
Tárgy: Az EMMI 28. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 28. heti hírlevele 2014-07-14
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 28. heti hírlevele
Családbarát Önkormányzatok Találkozója Sárváron

A kormányzat kiemelt célja, hogy segítse a családokat abban, hogy a tervezett és a kívánt gyermekek megszülethessenek, és ehhez minden lehetséges támogatást meg szeretnénk adni- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a Családbarát Önkormányzatok Találkozóján pénteken Sárváron.

Életveszélyes helyzetet előzhetnek meg az Emmi által átadott személygépkocsik

Tizenkét új személyautót adott át pénteken utcai szolgálatoknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár soron kívüli vizsgálatot rendelt el az újszülött osztályokon

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt csecsemő esete kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a tegnapi nap folyamán soron kívüli vizsgálatot rendelt el kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülött osztályaira.

Új technológia a hallásjavító implantátumok beépítésében Magyarországon

Először ültették be Magyarországon egy műtéti folyamatban egyszerre mindkét fülbe a jelenleg elérhető legvékonyabb cochleáris, hallásjavító implantátumot. A műtétet Rovó László végezte el egy tizenhat hónapos kisgyermeken csütörtök reggel a Szegedi Tudományegyetemen, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán. Az eseményen részt vett Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

Felavatták Kálvin János szobrát Sepsiszentgyörgyön

A Sepsiszentgyörgyön zajló 7. magyar református világtalálkozó keretében felavatták Kálvin János svájci reformátor egészalakos szobrát, Bocskai Vince szovátai szobrászművész alkotását. Az ünnepségen beszédet mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Változatlanul célunk a Trilógia egyben tartása

Munkácsy Mihály Trilógiájának Ecce Homo című darabja a magyar állam, a Golgota Pákh Imre amerikai–magyar műgyűjtő, a Krisztus Pilátus előtt című festmény pedig a kanadai Hamilton Művészeti Galéria tulajdonában van.

​​
Változásra van szükség az egészségügyben

Változásra van szükség az egészségügyben, hiszen az elmúlt években tett pozitív lépések ellenére a feszültségek és a problémák nem oldódtak meg az ágazatban - erről Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy budapesti konferencián szerdán.

Munkácsy Mihály és a magyar realizmus festészete címmel nyílt tárlat Tihanyban

A 19. század végi magyar festőművészet kiemelkedő alakjainak munkáiból válogató kiállítást nyitott meg Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára 2014. július 9-én a Kogart Tihanyban. A tárlaton Munkácsy mellett Paál László, Mészöly Géza, Csók István, Vaszary János, Rippl-Rónai József és Deák-Ébner Lajos alkotásai, összesen 25 festmény látható.

A Professzorok Batthyány Köre üdvözli a kancellária-rendszer bevezetését

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta a Professzorok Batthyány Körének tisztségviselőit, akikkel a felsőoktatási reform aktuális kérdéseiről egyeztetett. A megbeszélésen részt vett a minisztérium frissen kinevezett felsőoktatásért felelős államtitkára, Palkovics László is.

Kinevezték Palkovics Lászlót

Átvette kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palota Tükörtermében az új felsőoktatásért felelős államtitkár.

A kulturális intézetek betagozódnak a külképviseleti rendszerbe

A Külgazdasági és Külügyminisztérium olyan stratégiai ponttá válhat, amely a valóságos Magyarországot és magyar kultúrát képviseli külföldön. A most zajló átalakítás része a Balassi Intézet hálózatának betagozódása a külképviseleti rendszerbe - mondta az emberi erőforrások minisztere a Balassi Intézethez tartozó külföldi magyar intézetek igazgatóinak július 8-i budapesti találkozóján.

33 millió határon túli színházak meghívására

Két színház összesen 33 millió forintot nyert a határon túli magyar színházak magyarországi vendégjátékainak támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkárságától.