Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 8., kedd

19.018 - ​Dr. Bokor Imre: MJB - Horn Gyula szoboravatása Hannes Swoboda "körítéssel"


Feladó: Attila Árpád Péteri 

Dátum: 2014. július 8. 12:20
Tárgy: MJB - Horn Gyula szoboravatása Hannes Swoboda "körítéssel"
Címzett: 
​Kutasi József Antal​



           
MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG
HORN GYULA SZOBORAVATÁSA  -  HANNES SWOBODA „KÖRÍTÉSSEL"
          A felelősségre vonás elmaradásának következményeként - a bűnösök felbátorodása -  már-már a szemtelenséget (az arcátlanságot) is meghaladó,  (nyomdafestéket nem tűrő) kategóriába ment át, a „Na és"-től kezdve,  a brüsszeli EP-beni  Horn-szoba létesítésén át,  a Horn szoboravatásig bezárólag.
1.                                     Azt a hazug,   hazaáruló, a forradalom és szabadságharc eltiprásában fegyveresen résztvevő, a  Nyugati-pályaudvari  tüntetők  közül öt személyt tarkón-lövő pufajkások soraiban lévő, a megtorlásban  közreműködő, a katonai dossziéját eltüntető,  Kádár  bandájában funkcionáló, a háromszintes (uszodás,  szaunás) szuperlakást kiügyeskedő, a nyugati határmegnyitás tényét önmagának kisajátító,  Alois Mock osztrák alkancellárral csalással készült, drótvágó késes szögesdrót nyirbálást  imitáló, alkoholista Horn Gyulát  emelték piedesztálra, akit  az '56-os forradalom  leveréséért, a  Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékéremmel tűntették ki.
2.                                    A szoboravatásnál résztvevő és beszédet mondó Hannes Swoboda EP képviselő méltatta Horn  munkásságát,  kiemelve a Németország egységesítésében kifejtett történelmi jelentőségű szerepét!  Elgondolkoztató, hogy milyen  felkészültségű ember van az EP-ben, aki  elhiszi és híreszteli azt,  hogy egy külügyminiszter  képes  volt ilyen feladat végrehajtására.  Ennyire ismerte a képviselő úr a szocialista tábor  minisztereinek a hatásköri lehetőségét!  Azt már nem is lenne érdemes szóvá tenni, hogy a határral (határzárral, határövezettel,  határvédelmi rendszerekkel és eszközökkel),  valamint a határőrséggel kapcsolatos kérdések, a belügyminiszter és a Határőrség Országos Parancsnokának  a  hatáskörébe tartoznak és  engedélyük  nélkül Horn Gyula  a „vasfüggöny" közelébe csak néhány lövedékkel a hátában  juthatott volna!
3.                                    Ami viszont a Horn-féle szoborkompozíciót illeti, sokkalta élethűbb lehetett volna, ha pufajkában  lett volna ábrázolva  és dobtáras géppisztolyt szorongatna a markában, a zsebéből pedig egy konyakos vagy vodkás  flaska kandikálna ki.
4.                                     Befejezésként - halkan és csendben - megkérdezem, hogy mit szólnak ehhez az '56-osok, vagy a „félnótás" Gyurcsány, aki Nagy Imrét  faggatta  egykoron arról, hogy „mi a teendő?".  Most mit szólna ahhoz, hogy  az is szobrot kapott Budapesten, aki  az őt bitóra küldő Kádár fegyveres támogatója volt.  Igaz, hogy nem a Kossuth tér közelében, vagy a Szabadság téren, hanem egy gyermekjátszótér  mellett, ahol olyan korú gyermekek is játszogatnak, mint  amilyen  Mansfeld Péter volt, aki talán ma is élne, ha a Horn-féle pufajkások nem lettek volna!
                                                                                           Lejegyezte:
                                                                                                                                                  (Prof.
​​
Dr. Bokor Imre)
                                                                                                                                          MJB elnök