Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 8., kedd

19.014 -​ Emberi Erőforrások Minisztériuma: ​Az egészségügyben dolgozók megérdemlik az elismerést


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. július 7. 17:41
Tárgy: Az EMMI 27. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 27. heti hírlevele 2014-07-07
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 27. heti hírlevele
9 millió forint független színházaknak

Több mint 9 millió forintot nyert idén 17 független színházi társulat előadásainak belföldi forgalmazására az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága pályázatán.

Több mint 5 millió színházi nevelési pályázatokra

Színházi nevelési programokban részt vevő színházi szakemberek továbbképzésére idén 5,35 millió forint támogatást nyert 12 pályázó az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkárságától.

Elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok

A művészet és a szakralitás találkozása adja a Dóm tér és a Szegedi Szabadtéri Játékok sajátos hangulatát, jelentőségét - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere péntek este a fesztivál megnyitóján.

Távozik a KLIK elnöke

A Köznevelési Törvényben foglaltak szerinti egységes fenntartói gyakorlat kialakításával lezárult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) működésének első szakasza. A kormány által meghatározott feladatok végrehajtását követően Marekné dr. Pintér Aranka, a KLIK elnöke közös megegyezéssel 2014. július 15-én távozik posztjáról.

Új helyettes államtitkárok az Emberi Erőforrások Minisztériumában

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök július 1-jei hatállyal az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárává nevezte ki dr. Deák Imrét, Fűrész Tündét, Hegyi Lászlót, Langerné Victor Katalint, Nyitrai Imrét, Pölöskei Gábornét, dr. Borókainé dr. Vajdovits Évát és Prőhle Gergelyt.

​​
Az egészségügyben dolgozók megérdemlik az elismerést

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Semmelweis-nap alkalmából Semmelweis-díjakat, Batthyány-Strattmann László-díjakat, Pro Sanitate-díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen.

A különböző mérések összemosása nem szolgálja a szegények érdekeit

Magyarországon a lakosság 14 százaléka szegény, és harmaduk él mélyszegénységben - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek. Úgy fogalmazott: egyetlen szegény, egyetlen nélkülöző, éhező is sok, "de a szegénység mérésének különböző szintjeit el kell különíteni, mert ezek összemosása nem szolgálja a szegények érdekeit".

Megnyugtató jövőt biztosít a Pető Intézetnek a felsőoktatási törvény módosítása

Rétvári Bence szerint hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézet számára az oktatási törvények módosítása, amellyel közvetlenül állami fenntartásba kerül az intézmény. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára beszélt szerdán a fővárosban, az intézmény előtti sajtótájékoztatóján.

Újraindították a fejlesztést a siófoki kórházban

Az állam, az önkormányzat, a fenntartó és az intézmény összefogásával újraindították a másfél éve elakadt, több mint hárommilliárd forint értékű siófoki kórházfejlesztő projektet - jelentették be kedden az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában. Zombor Gábor elmondta azt is, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja az egészségügyi dolgozóknál tapasztalható elvándorlási folyamat további lassítását, és hosszabb távon a tendencia megfordítását.

Látogatottsági rekord született a Múzeumok éjszakája vidéki rendezvényein

A 2014. június 27-ig beérkezett intézményi adatszolgáltatás alapján a Múzeumok éjszakája 2014-es programjai a rendezvénysorozat történetében a vidéki helyszíneken minden idők legnagyobb látogatószámát produkálták.