Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 29., kedd

19.083 - ​Magyarországnak Izraelről kell példát vennie nemzetpolitikáját illetően - nyilatkozta Tusványoson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2014. július 28. 23:02
Tárgy: [Lapszemle] Semjén: Izraelről kell példát vennünk 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Semjén: Izraelről kell példát vennünk
júl 27, 2014 pestisracok.hu

A miniszterelnök-helyettes szerint ha bárhol a világban támadás ér egy magyar közösséget, eget-földet meg kell mozgatnunk az érdekükben. Úgy, ahogy Izrael teszi ezt a zsidó diaszpórák érdekében. Semjén Zsolt a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva beszélt arról is, hogy jelenleg a kárpátaljai magyarság van a legnehezebb helyzetben.

MTI / MTI Fotó: Beliczay László
​​

Magyarországnak Izraelről kell példát vennie nemzetpolitikáját illetően - nyilatkozta Tusványoson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának. Mint fogalmazott: Izrael felelősséggel tartozik a zsidók után, bárhol is élnek a világban. És minden zsidó tudhatja, hogy Izrael a hazája, ahová mindig hazamehet. És bármi történik, Izrael eget-földet megmozgat a zsidó diaszpóráért. Példát kell venni erről, és a világon bárhol, ahol a magyar közösséget támadás éri, akkor eget-földet meg kell mozgatnunk az ő védelmükben. És minden magyarnak, bárhol él a világban, tudnia kell azt, hogy ide bármikor hazajöhet, mögötte állunk, meg fogjuk védeni, segítjük - hangoztatta.

Most leginkább a kárpátaljai magyarság van veszélyben, hiszen akaratán kívül egy háborús szituációban találta magát. Ezért Magyarországnak az Európai Unióban is, és valamennyi nemzetközi fórumon mindent meg kell tenni amellett, hogy ne pusztán független és demokratikus, hanem az európai normákat a nemzeti kisebbségek tekintetében maximálisan betartó ország legyen Ukrajna. Erre úgymond rá kell szorítani - szögezte le.

Arra a felvetésre, miszerint Donyeckből már jönnek a menekültek, jönnek a krími tatárok, sütik a saslikot az utcán, közben kárpátaljaiakat, köztük magyarokat küldenek ugyanoda harcolni, Semjén Zsolt úgy reagált: Magyarországnak mindent meg kell tenni, hogy magyarokat ne hívhassanak be egy olyan háborúba, amihez nekik semmi közük. Emellett az etnikai arányokat meg kell őrizni. Nem lehetséges az, hogy ugyanaz megtörténjék, mint Szerbiában, ahonnan a háborús területekre jövő megváltoztatták az etnikai arányokat. Ebben minden formális és informális módon segítjük a kárpátaljaiakat - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Kapcsolódó:
   Semjén Zsolton átnéztek a zsidók
   Nem a Hamász rabolta el az izraeli tinédzsereket
   "Én vagyok a Messiás" - kiáltotta a bíróságon a palesztin fiatalt élve elégető egyik zsidó
   Heisler: Izrael tolerálta a legtöbbet a Földön
   "Nobel-békedíjat érdemelne az izraeli hadsereg"
   A Fidesz-kormány háborúba vinné az országot
   Miképpen is harcol nálunk az USA nagykövete az antiszemitizmus elen
   Izraellel szolidáris a teljes német elit
   Norvégi kivágja a cionista terrorrezsim nagykövetét