Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 20., vasárnap

19.061 - Békéscsabán már nagy a rend: amint kiteszik a hazafiak a lábukat, a földből is rendőrök nőnek

Feladó: Illés György
Dátum: 2014. július 19. 6:24
Tárgy: Békéscsabán már nagy a rend: amint kiteszik a hazafiak a lábukat, a földből is rendőrök nőnek
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

Anyaország :: 2014-07-18. 18:18

​​
Békéscsabán már nagy a rend: amint kiteszik a hazafiak a lábukat, a földből is rendőrök nőnek

Alább olvasható az SZJE szívderítő beszámolója:
A tegnap este 18 óra körül találkoztak a vasútállomás előtt a Békéscsabai Szebb Jövőért Magyar Önvédelem tagjai, hogy a korai esti óráikat egy kis kerékpározással tegyék kellemesebbé. Egy rövid sétát (a vasútállomás környékén) követően pattantak két kerékre, majd a város egyik külvárosi kerületébe tekertek át.
Zoom
Az egyik helyi ABC üzletben vételeztek némi ásványvizet, ennivalót majd három csoportra tagozódva indultak egy kis élénkítő kerékpározásra, de ekkor már a Békéscsabai Rendőrség munkatársainak követő szeretetétől övezve. Az első csoport alig ötszáz métert tett meg máris leállították őket a rendőrök, és élénk igazoltatásba kezdtek, de a másik csoport sem jutott túl messzire, mert a rendőrség békéscsabai munkatársai igen éberek voltak, és őket is megállították igazoltatás céljából.
A legmesszebbre László Attila a szervezet vezetője és társa Plavecz Gábor jutott, őket egy presszóban (ahova egy ismerősükhöz köszöntek be) érték utol a rend éber őrei. Ide viszont több gépkocsival érkeztek és egyszerre többen nyomultak be a presszóba. Mindenkit leigazoltattak a felszolgálótól kezdve az utolsó vendégig.
László Attila kérdésére elmondták, hogy fokozott ellenőrzést tartanak és minden kocsmát le fognak ellenőrizni. A történet szépséghibája csupán annyi, hogy a másik kerékpáros csoporttal azt közölték, hogy csak egyszerű igazoltatás, amit végrehajtanak (ilyen nincs is), persze azért egy szondát fújattak velük biztos ami biztos.
Zoom
Az igazoltatások után egyébként mindenki folytathatta az előzetesen megkezdett tevékenységét, viszont a folyamatos rendőri figyelem az végig fenn állt. Ezen az estén Békéscsaba talán az ország egyik legbiztonságosabb települése lehetett, mivel ennyi cirkáló rendőrautót nem sűrűn látni a városban. Azt meg feltételezni sem merjük, hogy esetleg a Szebb Jövőért Egyesület kerekezői miatt, küldtek volna ki az utcákra ennyi rendőr járőrt, hiszen ezek az egyszerű hétköznapi jogkövető magyar állampolgárok köztudottan nem szoktak elkövetni törvénytelen cselekményeket. Ezt az is alátámasztja, hogy a bíróságok rendőrségi és ügyészségi kezdeményezésre, már számtalan esetben vizsgálták az egyesület tagjainak tevékenységét és eddig minden esetben törvényesnek találták azt.
Itt valószínűleg valami rejtélyes ügy lehet a háttérben, mivel a tegnap esti rendőri akcióról még a Beol kék hírek sem számolt be. Mindenesetre teljes bizonyosságot majd a jövő hét folyamán nyerhetünk, mikor is újfent két kerékre pattannak a békéscsabai "szebbjövősök".
Addig is minden Magyar honfitársunknak figyelmébe ajánljuk a csoportos kerekezést, mert ugye nem csak a séta az egészséges! Ha pedig a törvényalkotók hamarosan megalkotják a csoportosan elkövetett kerékpározás szabálysértési törvényt, kérjük ne haragudjanak ránk majd ezért!
Szebb Jövőért Hírszolgálat