Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 8., kedd

19.021 - ​Kórházba került a kilakoltatott amputált lábú asszony Budapest, 2014. július 3. csütörtök (MSZF)


Feladó: Endre Dr. Simó
Dátum: 2014. július 3. 10:13
Tárgy: Kórházba került a kilakoltatott amputált lábú asszony
Címzett:
​Kutasi József Antal​



​​
Kórházba került a kilakoltatott amputált lábú asszony

Budapest, 2014. július 3. csütörtök (MSZF)

 

     Tüdőgyulladás gyanújával és 28,3-as cukor szinttel csütörtökön kórházba került a mindkét lábára amputált 70 éves asszony, akit a XV. kerület polgármestere szerdán hagyott kilakoltatni az Erdőkerülő utcai idősek otthonából.  Nagy Lajosné (Emma néni) reggel 4 órakor mentőket hívott a kerületi önkormányzat elé, mert a záporesőben annyira lehűlt, hogy életét féltette, de a mentősök nem voltak hajlandók biztonságba helyezni, és azt mondták neki „oda megy, ahova akar" – tudatta maga az érintett kórházi ágyáról telefonon a Magyar Szociális Fórummal csütörtökön délelőtt.

     A sorsára hagyott asszony kerekesszékében szerda este gurult a főváros XV. kerületének önkormányzata elé, hogy tiltakozásul utcára dobása, és László Tamás polgármester (FIDESZ-KDNP) vele szemben tanúsított nemtörődömsége miatt ott töltse az éjszakát. Táblát tartott a kezében „Az önkormányzat kilakoltatott, László Tamás hajléktalanná tett. Nincs emberség bennük!" – felirattal.

      Egy pléddel próbált védekezni a záporesőtől. Amikor ereje elfogyott, mentőket hívott. Mivel nem tettek eleget kérésének, hogy segítsenek őt biztonsága helyezni, a rendőrségre is telefonált, de – elmondása szerint – azt a cinikus választ kapta, hogy neki a fiai mellett volna a helye (!) Nagyné két fia börtönben ül – jegyezte meg az MSZF közleménye.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu