Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. július 12., szombat

19.029 - Igazságügyi Minisztérium: Répássy Róbert a devizahiteleseket segítő törvényjavaslatról


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. július 11. 15:29
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2014-07-11
Répássy Róbert a három csapás szabályról

Az Igazságügyi Minisztérium tudomásul veszi az Alkotmánybíróság határozatát – közölte Répássy Róbert államtitkár a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában 2014. július 9-én.

Répássy: a legsúlyosabb bűnözők nem számíthatnak enyhítésre

Répássy Róbert államtitkár az ATV Híradójának nyilatkozott az Alkotmánybíróság három csapás szabályt érintő döntése kapcsán 2014. július 9-én.

Répássy: a három csapás szabály lényegét nem érintette az Alkotmánybíróság döntése

Amennyiben úgy látjuk, hogy nem tudjuk a kormány büntetőpolitikai célját elérni, tehát hogy az erőszakos bűncselekményeket visszaszorítsa a büntetőjog, akkor más megoldást fogunk találni – hangsúlyozta Répássy Róbert az M1 Ma reggel című műsorában 2014. június 9-én.

Répássy: marad a büntetőjogi szigor

Egyelőre az a célunk, hogy tiszteletben tartva az Alkotmánybíróság határozatát, figyelemmel kísérjük a bírósági joggyakorlatot, a bírósági ítélkezési gyakorlatot, hogy vajon a kormány eredeti büntetőpolitikai szándéka, hogy az erőszakos bűncselekmények visszaszoruljanak, és az erőszakos bűncselekményeket elkövetők a társadalomra ne legyenek veszélyesek, ez mennyiben tud érvényesülni – mondta Répássy Róbert államtitkár 2014. július 9-én az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Marad a büntetőjogi szigor

Az Alkotmánybíróság 2014. július 8-i döntésével alaptörvény-ellenesnek minősítette az 1978. évi IV. törvénynek a halmazati büntetésekre vonatkozó 85. § (4) bekezdését, valamint megállapította a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 81. § (4) bekezdésének alaptörvény-ellenességét és azt 2013. július 1-jére visszaható hatállyal megsemmisítette. Az Alkotmánybíróság döntése mindenkire nézve kötelező, ezért azt az Igazságügyi Minisztérium tudomásul veszi.

​​
Répássy Róbert a devizahiteleseket segítő törvényjavaslatról

Répássy Róbert államtitkár a devizahitelesek helyzetét rendező törvényjavaslatról a kormány nevében szólt a zárószavazás előtt az Országgyűlés 2014. július 4-i ülésnapján. A felszólalások leiratai.

Az állam a közérdeket védelmezi a perekben

Répássy Róbert államtitkár az Országgyűlés 2014. július 4-i ülésnapján, a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat vitája során az állam felelősségére emlékeztetett.