Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 1., csütörtök

20.499 - ​ATV, Klubrádió, 168 Óra – a balos média Orbán mellé áll migránsügyben


Feladó: KAPELLER JÁNOS
Dátum: 2015. október 1. 5:25
Tárgy: a balos média Orbán mellé áll migránsügyben
Címzett: 
 Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>

​​
ATV, Klubrádió, 168 Óra – a balos média Orbán mellé áll migránsügyben

/ 2015.09.30., szerda 15:27 /

Ha a migránsválság eltart még egy ideig, érdekes helyzet állhat elő a közéletben. Nincs kizárva, hogy a balos harsonaként elkönyvelt ATV, Klubrádió és 168 Óra nagyon mást fog képviselni, mint amit a szoclib politikusok hallani akarnak.

„Ön zsidó és bevándorláspárti? Van egy rossz hírünk" – ezzel a címmel írt bejegyzést egy hete Szőnyi Szilárd kollégám. Idézte is az Európai Rabbik Központjának friss, a földrész 179 izraelita közösségére kiterjedő kutatását, melyből kiderül: a zsidók többsége a migránsoktól való félelemben éli az életét, 70 százalékuk nem fedi fel a nyilvánosság előtt az identitását, és 85 százalékuk az idei Rós Hásáná ünnep idején nem merte elvinni gyermekeit a zsinagógába, mert úgy érezte, azzal veszélynek tenné ki őket. A rabbiközpont vezetője, Menachem Margolin – aki egyben az Európai Zsidó Szövetség főigazgatója – ehhez hozzátette: „Különösen annak fényében, hogy mi történik a földrész számos iszlamizált városában, a nacionalizmus és a xenofóbia feltámadó sötét hullámainak lehetünk tanúi."

Németh Sándor (Hit Gyülekezete) és Menachem Margolin (Európai Rabbik Központja)












Ön balliberális és bevándorláspárti? Van egy rossz hírünk. A fent idézett Menachem Margolin, aki tehát az Európai Rabbik Központja és az Európai Zsidó Szövetség első embere, épp most szerez-szerzett befolyást a hazai médiapiacon. A Heti Válaszban másfél hónapja megírtuk: ő a pénztárnoka annak a Brit Europe Alapítványnak, amelyik a Brit Media Kft.-n keresztül beszállt a Klubrádióba, hamarosan megveszi a 168 Óra hetilap kiadóját és egyelőre az Origóért is versenyben van. És nem mellékesen: az ATV-t közvetve birtokló Hit Gyülekezete ugyancsak offenzívaként értelmezi a mostani bevándorlási hullámot, azaz ebben a kérdésben bizony Orbán Viktorral van.

Nem szentírás persze, hogy egy tulajdonos kézivezérelve szerkeszti a médiumait. Ám ha olyan vallási közösségek ellenőrzése alá kerül egy-egy sajtótermék, amelyeknek egzisztenciális érdekük, hogy megfékezzék a menekültáradatot, valószínűleg nem a bevándorláspártiságot fogják finanszírozni, hanem valami mást. Ha tehát az európai válság eltart még egy ideig – és miért ne tartana –, a „migránssimogató" baloldali politikusok számára minden bizonnyal szűkülni fog a hazai médiatér. Vagy ők váltanak hangnemet