Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 2., péntek

20.508 - Pénzkivonás az oktatásból és az egészségügyből: megint a szegényeken csattan > 2015. OKTÓBER 02. PÉNTEK

space

2015. OKTÓBER 02. PÉNTEK

space
space

Tarlós: 2016-ig nem lesz dugódíj, talán utána sem

space
space

„2016 januárjától nem csak szándékunkban, de módunkban sincs bevezetni a dugódíjat. Egyébként ma még jogszabály akadályozza ezt Magyarországon" – mondta Tarlós István az InfoRádiónak.

space
spacetovább »space
spacespace
space

Pénzkivonás az oktatásból és az egészségügyből: megint a szegényeken csattan

space
space

A magyar egészségügy és oktatási rendszer az elmúlt 25 évben sem tartozott az európai élvonalba, azonban az elmúlt 5 év felelőtlen gazdasági intézkedéseinek köszönhetően a helyzet még tovább romlott. Mind az állami egészségügyi, mind a hazai oktatási rendszer súlyos gondokkal küzd, és a negatív trend veszteseiegyértelműen az alacsony jövedelemmel rendelkező háztartások, amelyek egyszerűen nem tudják megfizetni a drága privát egészségügyi szolgáltatásokat, vagy éppenséggel a felsőoktatásban általánossá váló tandíjat.

Bár a Fidesz is felismerte, hogy valamit tenni kell annak érdekében, hogy a nagy ellátórendszerek ne omoljanak össze, mégis kevés költségvetési forrást fordítottak arra, hogy legalább a tanárok, orvosok és ápolók bérét egy kicsit is egészségesebb szintre emeljék. Nem véletlen, hogy mindenkiben elfogyott a türelme, és legjobbjaink távoznak nyugatra a tisztes megélhetés reményében.

space
spacetovább »space
spacespace
space

A leminősítéseket felminősítések fogják követni?

space
space

„Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy hosszú távon ez a gazdaságpolitika sikert fog jelenteni. Ennek a sikernek a jelei már az idei év első negyedévében, de első félévében egészen biztosan jelentkezni fognak. És akkor majd ezeket a rövid távú leminősítéseket hosszú távú felminősítések fogják követni. Ez egy előre látható folyamat volt, amelyben semmi meglepő nincs" –mondta Szijjártó Péter 2011. január 14-én az MTV Az este című műsorában.

space
spacetovább »space
spacespace
space

Az állam tényleg támogatta anyagilag a menekülteknek segítő civil szervezeteket?

space
space

Az állam pénzügyi eszközökkel támogatta a magyar menekültügyi krízis megoldásában részt vevő civileket" – mondta Orbán Viktor a Parlamentben szeptember 21-én.

space
spacetovább »space
spacespace
space

Megújuló Várbazár

space
space

„A huszonöt évre szóló koncepció első lépéseként, 2014. március végéig kell befejezni a budai Várbazár rekonstruálását. A tervek között szerepel a környék közlekedési problémáinak rendezése és a budavári királyi kertek rendbetétele" – olvasható a Magyar Közlöny 2011. november 8-án megjelent 130. számában.

space
spacetovább »space
spacespace
space

Kormányzati helyett múzeumi negyed

space
space

„Már a ciklus elején kezdeményezzük egy múzeumi negyed építését az elvetélt kormányzati negyed helyén" – mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere 2010. március 2-án egy Népszabadságnak adott interjúban.

space
spacetovább »