Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 25., csütörtök

2.795 - Magyarok Szövetsége > Népszavazási aláírásgyűjtés

Magyarok Szövetsége

Népszavazási aláírásgyűjtés

Ahhoz, hogy valódi népképviselet alakuljon ki az országban, az első lépés, hogy elérjük a pártlisták eltörlését. Ha az emberek a környezetükben élő, általuk személyesen ismert, megbízható, hiteles képviselőjelöltekre szavazhatnak, attól sem kell félni, hogy a kisebb pártok képviselői nem fognak bekerülni a parlamentbe.

A népszavazás sikeréért tenni hajlandó embereket arra kérjük, hogy a következő módokon segítsenek:

1.) Keresünk akciócsoport vezetőket, akik vállalják olyan csoportok szervezését, akik rendezvényeken, illetve forgalmas helyeken gyűjtik az aláírásokat. Közterületen történő aláírásgyűjtésekhez rendőrségi engedély szükséges. Három nappal előtte be kell jelenteni, és aki szervezőként részt vesz, annak mindig ott kell lenni. Célszerű megadni egy fax számot, hogy visszaküldjék az engedélyt és így a közterületesek nem tudnak belekötni. A bejelentést 2 példányban kell leadni, Bp-en a Teve utcai Rendőr-főkapitányságon. Egy minta nyomtatványt a csatolmányból letölthető.
Szintén letölthető egy molino grafikája, javasoljuk a molino elhelyezését az aláírásgyűjtések helyszínén, hogy az arra elhaladó emberek messziről észrevegyék, hogy itt van lehetőségük segíteni a népszavazás megvalósítását.
Az aláírt gyűjtőíveket a települési szervezőknek, a megyei szervezőknek, vagy a Magyarok Szövetsége budapesti titkárságának kérjük eljuttatni (1026 Budapest, Kacsa u.22).

2.) Keresünk egyéni gyűjtőket, akik aláírásokat gyűjtenek ismerőseik, rokonaik, barátaik körében, és megkérik a gyűjtőívet aláírókat arra, hogy vigyenek egy üres ívet magukkal és tegyék ugyanezt. Az aláírt gyűjtőíveket a települési szervezőknek, a megyei szervezőknek, vagy a Magyarok Szövetsége budapesti titkárságának kérjük eljuttatni (Kacsa u. 22).

3.) Keresünk települési szervezőket, akik egy-egy településen összefogják a területükön dolgozó akciócsoport vezetőket és egyéni gyűjtőket, segítik a munkájukat, és segítik az elkészült aláírásgyűjtő ívek eljuttatását a megyei szervezőkhöz, illetve a budapesti titkárságra.

4.) Keresünk fórumozókat, akik internetes fórumokban hívják fel a figyelmet a népszavazás fontosságára, és az érdeklődőknek iránymutatást adnak abban, hogy hogyan tudják segíteni a megfelelő számú aláírások összegyűjtését.

A legaktívabb egyéni gyűjtőnek és a legaktívabb magyar város képviselőnek az országos sajtótájékoztatón személyesen mondunk köszönetet.

További információ és munkára jelentkezés az alairasgyujtes.msz@gmail.com email címen.

A megyei szervezők email címei:
msz.bacs@gmail.com
msz.baranya@gmail.com
msz.bekes@gmail.com
msz.borsod@gmail.com
msz.budapest@gmail.com
msz.csongrad@gmail.com
msz.fejer@gmail.com
msz.gyor@gmail.com
msz.hajdu@gmail.com
msz.heves@gmail.com
msz.jszn@gmail.com
msz.komarom@gmail.com
msz.nograd@gmail.com
msz.pest@gmail.com
msz.somogy@gmail.com
msz.szabolcs@gmail.com
msz.tolna@gmail.com
msz.vas@gmail.com
msz.veszprem@gmail.com
msz.zala@gmail.com

 

Csatolmány

Méret

minta kérelem.doc

32 KB

Aláírásgyűjtő ív molinó.cdr

3.09 MB

Aláírásgyűjtő ív molinó.pdf

1.47 MB

184_2008_OVB_alairasgyujto_iv.doc

448 KB

184_2008_OVB_alairasgyujto_iv.pdf

1.97 MB

----------------------------------