Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 25., csütörtök

2.798 - Szemenyei-Kiss Tamás: NYITOTT KOPORSÓ – AZ UTOLSÓ DEMONSTRÁCIÓ (Dátum: 2009-06-25 19:34:31)

Von: cyberpress-bp
Gesendet: csütörtök, 2009. június 25. 20:04
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:
NYITOTT KOPORSÓ – AZ UTOLSÓ DEMONSTRÁCIÓ

 

Szia POLITIKAI HÍRFUTÁR:

Egy barátod, cyberpress-bp úgy vélte, hogy a következõ hír téged is érdekelhet, ezért elküldte neked.

 

NYITOTT KOPORSÓ – AZ UTOLSÓ DEMONSTRÁCIÓ

(Dátum: 2009-06-25 19:34:31)

URL: http://www.magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=article&sid=12125

 

Szemenyei-Kiss Tamás
Budapest, 2009. június 25.
magyarorszag.ma

 

Forrás: http://www.magyarorszag.ma > Budaházyék mögött nemzetközi terrorszervezetet sejt az MSZP >  Dátum: 2009. június 22. hétfõ, 14:10 MIT

Felvetődik a gyanú, hogy Magyarországon a nemzetközi terrorizmus szabványaiba jól beleillő terrorszervezetet sikerült részben lelepleznie a rendőrségnek - értékelte a múlt héten őrizetbe vett Budaházy György elfogását Szabó Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján. Múlt héten a rendőrség különféle terrorcselekmények megszervezése, előkészítése - és egyes esetekben az ezekben való részvétel - miatt őrizetbe vette Budaházy Györgyöt - mondta Szabó Zoltán. Mint mondta: terrorszervezetek a világ minden táján léteznek, és a nyomozás ki fogja deríteni, hogy a most leleplezettnek van-e kötődése más nemzetközi szervezetekhez. A jelek mindenesetre aggasztóak - jegyezte meg.
A terrorszervezetek sajátos működési modellel rendelkeznek, amelynek a most felderített is megfelel - mondta. Van egy katonai szárnya - amely erőszakot fejt ki -, ennek felel meg a Magyarok Nyilai Budaházy vezetésével, felbujtásával, esetleg részvételével. A szervezetnek a Jobbik a politikai szárnya, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom pedig a mozgalmi szárnya, amely a tömegtámogatottságot biztosítja - vázolta fel a képviselő.
A mozgalmi szál működésére Toroczkai László, a mozgalom tiszteletbeli elnökének bejelentése is bizonyíték, aki tömegdemonstrációt kíván szervezni az általa politikai fogolynak nevezett, köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított Budaházy kiszabadítására - mondta.
Szerinte szintén árulkodó jel, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke az EP-választás éjszakáján a párt eredményeit ahhoz hasonlította, mintha palesztin parittyákkal küzdöttek volna izraeli helikopterek ellen. Szerinte Vona elszólása eszmei közösséget sejtet azokkal a szervezetekkel, amelyek nem parittyákkal, hanem rakétákkal harcolnak Izrael állam ellen - utalt a Hamaszra Szabó Zoltán.
Így a képviselő szerint további gyanú merül fel, hogy a magyar szervezet kapcsolatot tart fenn más nemzetközi terrorszervezetekkel, illetőleg az azok mögött álló pénzügyi és üzleti körökkel. Ha ez a gyanú bebizonyosodik, akkor könnyebben megmagyarázható az az anyagi háttér, amely a Jobbik rendelkezésére állt - mondta Szabó Zoltán, utalva arra, hogy a Jobbik választási kampányához felhasznált nagy számú szórólap, óriásplakát "nem lehetett ingyen".
A politikus szerint a Fidesznek komolyan kéne vennie ezt a figyelmeztetést, amikor együttműködik a Jobbikkal, vagy amikor a "kettős beszédet" alkalmazzák. Mindez elgondolkodásra kell hogy késztesse az ellenzéki párt stratégáit arról, hogy kik is azok, akikkel önkormányzati szinten, illetve a metakommunikáció szintjén olyan sikeresen együttműködnek - hívta fel a figyelmet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------