Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 22., hétfő

2:775 - MAGYAROK SZÖVETSÉGE > A Pusztafeszt egy egyedülálló kezdeményezés: egy több mint hat hetes nyári tábor.....

MAGYAROK SZÖVETSÉGE

Mi is az a Pusztafeszt?!

A Pusztafeszt egy egyedülálló kezdeményezés: egy több mint hat hetes nyári tábor, melynek kereteiben minden résztvevő megtanulhat kemencét építeni, kenyeret sütni, állatot tartani, néptáncolni, íjjal lőni, karikás ostorral csergetni, lovagolni, és a felsorolást nem is folytatjuk, mert nem a magyar kultúra egy szeletét, hanem magát a régi népi életmódot szeretnénk megélni.

Megélni, mert ez egy élhető élet, a néphagyomány nem egy üvegvitrinbe helyezett poros, régi kacat, amit mutogatni kell, hanem egy élő és a mai korhoz, élethez igazodó tudás.

Időtartam, jegyárak:

A Fesztivál kezdete 2009. július 3., vége pedig augusztus 20., illetve mintegy megkoronázásként a Magyarok Országos Gyűlése és Vására lesz ugyanitt megrendezve augusztus 21-23 között, amelyre reméljük mindannyian maradni tudtok.

A táborba való belépés, sátorozás, fürdés, WC-használat, a mesterségek, lovaglás, íjászat, ostor gyakorlása mindenki számára INGYENES. Ehhez azonban szükséges,
hogy regisztráljon az oldalunkon, és kitöltsön egy rövid jelentkezési lapot, hogy tudjuk, mikor hány emberre számíthatunk. Aki ezt nem teszi meg, érheti egy-két meglepetés. Ha többen jöttök, barátokkal, családdal, elegendő egyetlen regisztráció és jelentkezés, de jelezzétek a létszámot!

Mit hozz magaddal?

Először is a jókedvedet, meg a barátaidat, a családodat, meg mindenképp önmagadat :)
Hozz magaddal meleg ruhát, meg egy-két váltást is, a Pusztán gyorsan jön a vihar és az eső (ott még a vihar is nagyon hangulatos tud ám lenni!). Ha hosszabb időre jössz, ne tömd tele a zsákod ruhával, lehet majd mosni is lenn (mivel lesznek olyan elvetemült emberek is, akik végig lenn lesznek).
Bakancs, vízálló lábbeli szintén ajánlott, ahogy a kalap, fejfedő is, mert igencsak tud sütni a nap ;)
Ha teheted, hozz magaddal tányért, kést, kanalat, villát, hogy ne szennyezzük a természetet az eldobható műanyag evőeszközökkel.
Sátor, derékalj (polifoam), hálózsák, tisztálkodó szerek (Szappant, tusfürdőt, sampont NE hozz, a helyszínen főzünk bio-szappant, abból jut mindenkinek, s nem károsítjuk sem a bőrünket, sem a környezetet vele).
Tartós hideg élelmet, de ha elfogy az sem gond: lesz Magyarok Piaca (kedvező árú magyar termények) ahol mindent beszerezhetsz, kenyeret sütünk közösen (s ezt közösen is fogyasztjuk), illetve lesz olcsó és finom, igazi magyar étkeket kínáló csárda is.
Aki megszomjazik a vízen kívül másra is, az találni fog olcsó magyar sört-bort-pálinkát kínáló büfét.
Hozz egy-két eszközt, szerszámot, ami a napközbeni munkához illetve az állattartáshoz szükségeltetik: gereblye, vasvilla, kalapács, szög, stb.
Hozhatsz magaddal bográcsot, üstöt, fakanalat, lesz alkalma mindenkinek bográcsos étkeket készíteni, illetve megtanulni készítésüket.
Ha tudsz rajta játszani, bármilyen hangszert (a zongorát nem baj, ha otthon hagyod) az esti tábortűz mellett jó lesz rajta játszani - esetleg beszállhatsz a Puszatfeszt Allstars Band-be :)
Élő csirke, marha, ló, és egyéb hasznos, neadj'Isten ehető állat :)

Mit NE hozz magaddal?

Szappan, sampon, tusfürdő - ezeket helyszínen főzött biokozmetikumokkal helyettesítjük.

Fontos: a táborban állandó orvosi ügyelet lesz biztosítva.
Érkezéskor keresd meg az Infó-sátrat (ki lesz táblázva, hogy merre találod), s ott beregisztrálva minden további kérdésedre megkapod a választ, illetve kérdezz bátran a www.pusztafeszt.hu oldalon található fórumon.

Találkozók a Puszta Fesztiválon

A Puszta Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy eleget tesznek a megkereséseknek, és lehetőséget biztosítanak a különböző baráti társaságoknak, társulatoknak, csoportoknak, hogy a Fesztivál ideje alatt nálunk rendezzék meg összejöveteleiket.

A helyszínt mi biztosítjuk, de feltételünk, hogy ezek a társaságok nyitottak legyenek, és azért jöjjenek, mert meg akarják osztani tevékenységüket a Fesztivál többi résztvevőjével is, hogy kölcsönösen tanulhassunk egymástól, új kapcsolatok alakuljanak, új barátságok szövődjenek és együtt, közösen folytathassuk a jövőnk építését. Várunk benneteket sok szeretettel!
Jelentkezés a honlapon! http://www.pusztafeszt.hu

----------------------------------------------------------------------------------