Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 20., péntek

3.932 - A Civil Mozgalom az egyetlen szervezet, amely felelősséget vállal a tevékenységéért és a választóknak tett ígéreteiért

From: Tibor Vizi <tibor.vizi49@gmail.com>
Date: 2009. november 20.
Subject: Fwd: Ha tudsz, segits
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

Kedves támogatónk! Egy apró szívességet szeretnék kérni tőled. Bizonyára már tudod, hogy vasárnap időközi országgyulési választás lesz Győr-Sopron megyében, Csornán és környékén. Van egy hatalmas
jelentősége ennek az eseménynek: itt indított elsőként jelöltet a Civil Mozgalom. Az alacsony részvétel miatt most mindenki számít, ezért ha tudsz, kérlek segíts abban, hogy minél több támogatónk elmenjen szavazni a jelöltünkre, Demjénné Mártira! Ezt háromféle módon teheted meg:
 1. Ha nem szereted a politikát és ott élsz, tedd meg azt, hogy elmész szavazni a Civil Mozgalom jelöltjére, és szólsz a
barátoknak ismerősöknek is, hogy tegyék ezt meg.
 2. Ha nem ott élsz, de vannak ott ismerőseid, akkor tedd meg azt, hogy szólsz nekik, menjenek el szavazni a Civil Mozgalom jelöltjére, és vigyék magukkal a barátokat és ismerősöket is.
 3. Ha nem élsz ott és ismerőseid sincsenek arrafelé, de segíteni tudsz valamilyen módon abban, hogy a civil jelölt minél jobb eredményt érhessen el, akkor tedd meg ezt.
A Civil Mozgalom az egyetlen szervezet, amely felelősséget vállal a tevékenységéért és a választóknak tett ígéreteiért azzal, hogy Társadalmi Szerződést köt a lakossággal. Ezt itt megtekintheted és csatlakozhatsz is hozzá: 
http://civilmozgalom.hu/index.php?ac=tsz#top
Örülök hogy meghallgattál, és ha tudsz valamilyen formában, akkor a ószándékú segítséget is megköszönöm, hiszen mindannyian azt szeretnénk, hogy ne legyünk a pártok játékszerei. Ehhez pedig jelenleg egy lehetőségünk maradt, ha a Civil Mozgalom meglepetést okoz, és harmadik erőként véget vet a bebetonozott jobb- és baloldali
kétpártrendszernek, ami csak egy dologgal nem foglalkozik: az emberekkel, a civil társadalommal. Ne a passzivitással fejezzük ki a pártokkal szembeni rossz érzésünket, hanem azzal, hogy elmegyünk szavazni a Civil Mozgalom jelöltjére. Köszönöm még egyszer és kérlek szépen add tovább ezt a hírt azoknak, akik szerinted a segítségünkre lehetnek!
Nagy Gábor


Társadalmi Szerződés 

Ezen gyűjtőív aláírói őszinte akaratuk, legjobb szándékuk és az országért érzett felelősségük tudatában Társadalmi Szerződést kívánnak kötni Seres Máriával és a Civil Mozgalom jelöltjeivel az alább felsorolt célok megvalósítása érdekében.

Az itt olvasható Társadalmi Szerződés a hátoldalon történő kitöltés és aláírás után lép életbe Seres Mária és a Civil Mozgalom jelöltjei, valamint az aláíró felek között.
Ezen okmány értelmében az országot tönkretevő pártok és a politikai „elit” lecserélése érdekében az aláírók hajlandóak az országgyűlési és az önkormányzati választásokon személyes támogatásukról biztosítani Seres Máriát és Civil Mozgalmának jelöltjeit.
Az aláírók kinyilvánítják, hogy a választások kiírását követően az ajánlószelvényeiket (kopogtató cédulájukat) és választáskor a szavazatukat is a Civil Mozgalom jelöltjeinek adják, a magyar társadalom összefogása, a tisztességes közélet, a rend, a felelős vezetés és a hozzáértő irányítás megteremtése érdekében.

A Társadalmi Szerződés a kiváltságok eltörlését is szolgálja oly módon, hogy a törvények tisztelete a Magyar Köztársaság minden állampolgárának kötelessége legyen, és végre megszűnjön a mindent elborító korrupció.
A törvények a társadalmi megítélésektől,  kortól, nemtől, rangoktól és szociális helyzettől, valamint vallási vagy etnikai hovatartozástól függetlenül mindenkire egyformán kell hogy érvényesek legyenek.
A magyar Alkotmánynak és az egész hazai jogrendszernek ezt az alapkövetelményt garantálnia kell.

Seres Máriát és a Civil Mozgalom jelöltjeit a vele Társadalmi Szerződést kötő állampolgárok azért támogatják, mert:

1. Nem mondvacsinált demokráciát, hanem valódi népképviseletet akarnak.

2. A pártok és a politikusok mindenhatóságának megszüntetése érdekében egy erős civil társadalmat hoznak létre.

3. Eltörlik a pártok állami támogatását és módosítják a képviselők gátlástalan javadalmazási   rendszerét.

4. Elszámoltatják az ország állapotáért, a gazdaság összeomlásáért és a társadalom elszegényedéséért felelős személyeket.

5. Civil kontrollt és társadalmi részvételt hoznak létre a közélet minden területén.

6. Egy erős államot szeretnének, amely segíti állampolgárait és megvédi, képviseli az érdekeit.

7. Megszüntetik az elszámoltatás és következmények nélküli felelőtlen irányítást és vezetést, ezzel párhuzamosan csírájában fojtják el a korrupciót.

8. Mindenki számára érthető, átlátható és azonos elbíráláson alapuló igazságos jogrendszert alkotnak.

9. A társadalmi élet minden területén megszüntetik a kiváltságokat.

10. Felszámolják a túlzott bürokráciát, és hozzáértő felelősök által irányított átlátható intézményrendszert alakítanak ki.

11. A Parlament létszámát lecsökkentik és bevezetik az országgyűlési képviselők visszahívhatóságát.

12. Megszüntetik a végkielégítések felháborító, pazarló és korrupt rendszerét.

Egyetértek a Civil Mozgalom céljaival és aláírásommal támogatom törekvéseik megvalósítását!

Ha a programpontok közül legalább egy van, amit szeretne hogy megvalósuljon, akkor Önnek Seres Máriát és a Civil Mozgalom jelöltjeit kell támogatnia az országgyűlési és önkormányzati választásokon.
Ezeket egyik párt sem akarta mindeddig megoldani, legfeljebb csak ígérgetik és beszélnek róla, de minden komolyabb szándék nélkül. Ezért most rajtunk a sor, csak tőlünk függ, hogy a pártok és a politikusok korrupt korszakát felváltsa a tisztesség, a rend és az ésszerűség időszaka, hogy helyettük és szakértőik helyett végre szakemberek vehessék kezükbe az irányítást, akik nem magyarázzák, hanem felismerik és megoldják a problémákat.

TÁMOGASSA SZAVAZATÁVAL SERES MÁRIÁT
ÉS AZ ÁLTALA ÉLETREHÍVOTT CIVIL MOZGALOM JELÖLTJEIT!

A kinyomtatott és aláírt Társadalmi Szerződést a következő címre lehet beküldeni: Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.