Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 24., kedd

3.966 - Orbán Éva: "A rendőrség felrúgta a Jobbikkal kötött megállapodását a Horthy-emlékmenet ügyében, és összecsapást igyekezett kiprovokálni."

Von: Orbán Éva
Gesendet: kedd, 2009. november 24. 14:05
An: Kutasi József
Betreff: sajtótájékoztató- beszámoló
Wichtigkeit: Hoch

Orbán Éva

JOBBIK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Volner János, az Új Magyar Gárda Mozgalom szóvivője sajtótájékoztatót tartott november 24-én, a vasárnapi felvonulás gyülekezőhelyén, a XI. ker. Kosztolányi Dezső téren.

A sajtótájékoztató témája: „A rendőrség felrúgta a Jobbikkal kötött megállapodását a Horthy-emlékmenet ügyében, és összecsapást igyekezett kiprovokálni.”

Sajóbábonyban történt események után a Jobbik részéről úgy látják, hogy egy teljesen antidemokratikus és az emberi jóérzéssel ellentétes kormányzati és rendőrségi agresszió célpontja a Gárda, és azon keresztül a Jobbik. Ennek a folyamatnak szeretnének a maguk eszközeivel megállj-t parancsolni. Már mindenki számára nyilvánvaló, a rendőrség is elismerte, hogy mi történt. Csak az RTL híradóban sulykolták a nézők tudatába a valótlan információkat a tömegverekedésről.

Vona Gábor személyesen tájékozódott Sajóbábonyban, ahol egyoldalú agresszió történt. Felheccelt felbőszített és félrevezetett cigányemberek támadtak a Jobbik lakossági fórumára érkezőkre, szimpatizánsokra és gárdistákra. A rendőrség elismerte hogy minden előállított, cigányember volt.

A rendőrség a vasárnapi - Horthy Miklós fővárosba vonulására emlékező – rendezvényen a saját, jegyzőkönyvben rögzített megállapodását sem tartotta be.

Rögzítették: hogy ezen a rendezvényen gárdisták lesznek egyenruhában.

A jegyzőkönyvben Kovács Róbert főhadnagy ismertette:

„Amennyiben a rendezvényen résztvevők a Magyar Gárda egyenruháját viselve, vezényszavaknak engedelmeskedve, alakzatban vonulnak, egymást sajátos köszöntéssel üdvözlik, akkor a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértését valósítják meg. „

Rögzítették, hogy az új Magyar Gárda tagjai kizárólag magánemberként, egyenruhában lesznek, de sem alakzatban vonulás, sem vezényszavakkal történő irányítás nem lesz. Ilyen nem is volt. Ezért jogszerűtlennek tartják a rendőrségi intézkedést.

Ezért bejelentést kívánnak tenni a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen, közösség elleni izgatás, uszítás, rémhírterjesztés miatt.

A cigányok maguk is elismerték, hogy azzal rémisztették őket, hogy „a gárdisták azért érkeznek, mert a cigányok gyermekeit meg kívánják ölni”.

A Rendőrségtől választ várnak, hogy miért nem tartották be a jegyzőkönyvben rögzített megállapodást. A Jobbik és a gárdisták betartották a megállapodást, ennek ellenére a rendőrök megbontották és megtámadták a rendezvényt.

Arra kérik a rendőrséget: „Ne akarjanak 4 hónapra egy 4 %-osra süllyedt kormánypárt szánalmas bábjai lenni, ugyanis 4 évig kell majd viselniük a következményeket.” Szándékuk hogy számon kérik a rendőrségen és a politikai irányításon az elmúlt hónapokban történt jogsértéseket.

A Fidesz elnökétől Vona Gábor azt kéri, hogy legyen keresztény, magyarember, álljon az igazság oldalára! Ezt azért mondja, mert ha a Fidesz aktivistáit, szimpatizánsait támadnák meg hasonló módon, azért mert a rendezvényeiken narancssárga mellényt viselnek, akkor ők melléjük állnának és megvédenék őket. Ez nem párt kérdés. Nem várják el, hogy Orbán Viktor a szimpatizánsa legyen a Jobbiknak vagy a Gárdának, de azt elvárják a saját szimpatizánsai is, hogy az igazság oldalára álljon a diktatúrával szemben keresztény, magyaremberként.

Az egyenruhával kapcsolatos miniszteri rendelet miatt a héten adják be a beadványukat az Alkotmánybírósághoz, mivel az sérti a magyar és a nemzetközi jogot. Az ízlés-terror, hogy ki milyen ruhát viselhet. A gárdaöltözeten – mely népviseleten alapul - semmilyen önkényuralmi jelkép nem található. Imre király történelmi oroszlános pajzsa a Parlament épületén is látható. Ha a magyar ember nem viselheti a népviseletét a saját hazájában, mert fehér ingről és fekete nadrágról és mellényről van szó, akkor ennek a logikának az alapján a cigányságban a tarka, mintás szoknya, a zsidóságnál a fejfedő viselete lesz a közel jövőben betiltott?- tette fel a kérdést Vona Gábor.

Ennek kapcsán levélben fordulnak a nagykövetségekhez, hogy a hazánkba érkezőket tájékoztassák, hogy öltözékük miatt rendőri atrocitásoknak lehetnek kitéve.

Polgári engedetlenségre szólítanak fel, miszerint a lakosság viseljen fehér inget és fekete mellényt.

Tisztán látják, hogy mindaz, ami a gárdával és a Jobbikkal kapcsolatban zajlik a kormány részéről, annak egyértelmű célja, hogy a gárdát és azon keresztül a Jobbikot feloszlathassák, hogy 2010-ben ne indulhassanak a választásokon. Egyértelmű számukra, hogy Kiss Róbertet és Vona Gábort szeretnék börtönbe zárni. A Jobbik elnöke azt kéri a hatalmion lévőktől, hogy játszanak nyílt kártyákkal, ne tologató leveleket küldözgessenek.

Vállalják nyíltan a hatalmon lévők, hogy „méltóak elődeikhez, szüleikhez és nagyszüleikhez, és küldjék el értük - az ötvenes évekből közismert - fekete autót!”

Száz és száz Kiss Róbert és Vona Gábor fog a helyükre állni.

Volner Péter az Új Magyar Gárda részéről két témában nyilatkozott.

Büntetőfeljelentést tesznek az Új Magyar Gárda nevében.

Mivel a cigány vezetők rendszeresen tesznek olyan kijelentéseket, melyek: a társadalmi béke megbontására, többszázezer cigányember felheccelésére alkalmasak, és közösség elleni uszítást erősítenek meg, ezért az OCÖ feloszlatását kezdeményezik, és a vezetők ellen büntetőfeljelentést tesznek az Új Magyar Gárda nevében.

89 millióból 20 fős rendőri egység tartható fenn egy teljes évig Sajóbábonyban

Arra az aránytalanságra hívta fel a figyelmet, hogy az Erzsébet téri füvön ülő békés demonstráció tömegoszlatása 89 millió forintjába került a magyar adófizetőknek. Ebből az összegből Sajóbábonyban 20 fős rendőri egységet egy teljes évig lehetne működtetni.

Orbán Éva