Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 23., hétfő

3.960 - Várkonyi Zsolt, a Jobbik nemzetközi sajtófőnöke! > Külföldön is hazudoznak rólunk.

Von: Adrienn Vadász
Gesendet: hétf
ő, 2009. november 23. 17:30
An: terezia@jozsef-kutasi.de
Betreff: Fw: Közlemény

 

A Jobbik közleménye a svéd televízió pártunkat lejárató műsoráról

|

·         Közlemény

Külföldön is hazudoznak rólunkA svéd állami tévé (SVT) 2009. november 5-i, Kulturnytt (Kulturális hírek) című adásában Magyarországról igen kedvezőtlen, rövid riport került bemutatásra, amelynek apropóját egy, a Demokrata újságban megjelent cikk adta.

Lásd: http://www.youtube.com/watch?v=D0JOUHUJ4a4

Az elképesztően egyoldalú, pártos és a valóságtól elrugaszkodott riportban, amelynek általános kritikáját most nem kívánnánk elvégezni, a Jobbikkal kapcsolatban a következő mondat hangzott el:

2:13

"Idag visar sig fascismen dels genom oppositionspartiet Jobbik, vars paramilitära grupp misstänks ligga bakom mord pá átta människor av romsk härkomst bara i ár." Magyar fordításban: "Manapság a fasizmus egyrészt az ellenzéki Jobbik pártban mutatkozik, amelynek paramilitáris csoportját gyanúsítják nyolc, roma származású ember ellen elkövetett gyilkosságban csak ebben az évben."

A Jobbik nemzetközi sajtófőnökeként kapcsolatba léptem a svéd televízióval és erőteljes tiltakozást nyújtottam be a Jobbikot érintő, minden alapot nélkülöző vádak terjesztése ellen. Ennek nyomán levelet kaptam az illetékes szerkesztőtől, aki a következő helyreigazítást ajánlotta fel:

"I vår sändning 5 november hävdade vi att det ungerska partiet Jobbiks paramilitära gren misstänks ligga bakom mord på åtta människor av romsk härkomst. Den rätta uppgiften är att partiets paramilitära gren HAR misstänkts. Misstankarna kvarstår alltså inte. Partiet Jobbik hävdar också att de INTE är ett fascistiskt parti." Magyar fordításban: „November 5-i adásunkban azt állítottuk, hogy a magyar Jobbik párt paramilitáris ágát gyanúsítják nyolc, cigány származású emberen elkövetett gyilkossággal. A valós adat az, hogy a párt paramilitáris ágát gyanúsították. A gyanú tehát már nem áll fenn. A Jobbik párt azt is állítja, hogy NEM egy fasiszta párt."

Természetesen ezzel a helyreigazítással, amely gyakorlatilag csak játék a szavakkal, a jelen és a múlt idővel, nem láttam jóvátettnek a svéd állami televízió által elkövetett hitelrontást. Rámutattam, hogy mivel a gyanúsítás jogi, illetve rendőrségi természetű szakkifejezés, ám ezzel ellentétben sem a rendőrség, sem pedig az ügyészség sem a Jobbikot, sem pedig a Magyar Gárdát sohasem gyanúsította e bűncselekmények elkövetésével, az erre utaló rágalmakat – amelyek tehát nem egyenértékűek a gyanúsítással - kizárólag politikai ellenfeleink, valamint a hazai és nemzetközi kozmopolita sajtó terjesztették.

Sajnálatosan ennek az észrevételnek a svéd televízió nem adott helyet, és november 18-i műsorukban az eredeti, általuk megírt, a fentiekben ismertetett, számunkra nem kielégítő helyreigazítást adták le, ráadásul még bocsánatot sem kértek.

10:55

http://svtplay.se/v/1776602/kulturnyheterna/18_11?cb,a1364145,1,f,-1/pb,...

A svéd állami televízió különböző hír és kulturális programjaiban az utóbbi időben rendszeresen hangzanak el jól körülhatárolható és nemzetközi médiahálózattal rendelkező csoportok álláspontját kritikátlanul tükröző, egyoldalú, hazug állítások hazánkról és a magyarságról. Ezzel szemben a svéd televízió – úgymint nyugati társai - továbbra is adós marad a Magyarországot uraló, idegen érdekeket képviselő köztörvényes maffia viselt dolgainak hű bemutatásával, az ország katasztrofális gazdasági, politikai, erkölcsi és demográfiai helyzetét eredményező okok őszinte feltárásával, a politikai helyzet kiegyensúlyozott, elfogulatlan, független és hiteles bemutatásával, ami méltatlan az évszázados svéd demokratikus hagyományokhoz.

Várkonyi Zsolt
a Jobbik nemzetközi sajtófőnöke

---------------------------------------------------------------