Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 28., szombat

3.994 - MVSZ Sajtószolgálat > Keresztállítás papok nélkül, de rendőri intézkedéssel Mohácson

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: szombat, 2009. november 28. 19:51
An: Kutasi József
Betreff: Keresztállítás papok nélkül, de rendőri intézkedéssel Mohácson

Keresztállítás papok nélkül, de rendőri intézkedéssel Mohácson

November 27-én délután Mohácson a Jobbik keresztet állított. A keresztállításon, amelynek főszónoka Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke volt, a keresztény egyházak papjai nem jelentek meg, ám a nagy létszámban megjelent rendőrök intézkedésére sor került.

Az ünnepi beszédek után, amíg a jelenlévők gyertyákat gyújtottak a kereszt aljában, a rendőrök körbefogtak négy Új Magyar Gárda-egyenruhában megjelent fiatalt, és elvezették őket a helyszínről. Amikor a történteket jelezték neki, az MVSZ elnöke a rendőrök után sietett, és felszólította az intézkedő rendőröket, hogy adjanak magyarázatot cselekedetükre. Az intézkedő őrmester elmondta, hogy a tegnap elfogadott kormányrendelet szerint járnak el, és szabálysértési feljelentést tesznek az Új Magyar Gárda egyenruháját viselő férfiak ellen. Az MVSZ elnöke kérte, hogy haladéktalanul bocsássák szabadon a négy fiatalt, mire az intézkedő rendőr bejelentette, hogy eltekintenek az előállítástól, csak igazoltatásra kerül sor

A Magyarok Világszövetsége botrányosnak, alapvető emberi jogokat sértőnek és alkotmányellenesnek tartja azt a rendeletet, amely megpróbál tiltani bármely, a közerkölcsbe nem ütköző viseletet. A Magyarok Világszövetsége tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Köztársaságban magyar nemzeti motívumokat magában foglaló ruházat ellen bármiféle jogszabályi rendelkezést vagy hatósági intézkedést lehessen hozni.

A Magyarok Világszövetsége köszönetet mond a négy fiatalnak, akik a keresztállítási ünnepségre ünneplőbe öltöztek. Nevük: Hegedűs Attila, Barcsik László, Kiss Krisztián, Berghauer Endre.

Budapest, 2009. november 27.                                         MVSZ Sajtószolgálat