Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 30., hétfő

4.010 - Egy éves a Magyarok Szövetsége Mozgalom

Egy éves a Magyarok Szövetsége Mozgalom, amely a legerősebb társadalmi önszerveződés marad a jövőben is

Az a feladatunk, hogy megszervezzük azt a társadalmi erőt, amely képes megszervezni a magyar parlament felsőházát, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes nemzetet be tudjuk juttatni a parlamentbe. Csak így valósul meg a magyar nép minden tagjának érdekeit szolgáló igazi népképviseleti rendszer – hallhattuk Vukics Ferenctől, a Magyarok Szövetsége november huszonhatodikai kunszentmiklósi munkaértekezletén.

Az országos tanácskozáson a jelenlévő küldöttek elfogadták a Szövetség által kidolgozott új alaptörvény tervezetet, amely a Magyar Alkotmányosság Alaptörvénye nevet viseli. Az alaptörvény-tervezet közreadásával a Magyarok Szövetsége elő kívánja segíteni az alkotmányos rend helyreállításához vezető társadalmi folyamat elindítását. A társadalmi vitára bocsátott alaptörvény tervezet írásos formában is megjelent, amelynek 1500 példánya a munkaértekezleten elfogyott, de az utánnyomás hamarosan az újságárusoknál is megvásárolható lesz.

A Szövetség elnöke éves értékelésében arról beszélt, hogy 20 év késéssel most kezdődött el a magyarországi valódi civil társadalom megteremtése. A Magyarok Szövetsége eddigi tevékenységével bebizonyította, hogy képes egy alulról építkező társadalmi önszerveződés motorja lenni, és bebizonyította, hogy lehetséges a közösségeket az önmagáért, az önmaga megmentésért és a jövőért végzett társadalmi munkára aktivizálni.
Eljött az idő, hogy a lakossági fórumok, magyarok vásárai, adventi és karácsonyi megemlékezések, irodalmi és más kulturális rendezvények után (a Szövetség megyei szervezetei és tagozatai az év hátralévő részében közel hatszáz rendezvényt szerveznek) megszervezzék a tagok egymás közötti kapcsolatait és életét könnyebbé tévő gazdasági intézményeket is.

A Magyarok Szövetségének tagjai 2009 októberében létrehoztak egy termelő, szolgáltató, fogyasztói szövetkezetet, amelynek célja a Magyarországon - beleértve a Korona alá tartozó területeket is - dolgozó magyar emberek támogatása.
A Szövetkezet kizárólag magyar, a Kárpát-medencében megtermelt alapanyagokból készült termékeket forgalmaz.

Megkezdődtek az előkészületek egy olyan, kizárólag magyar tulajdonú pénzintézet létrehozására is, amely a tagjainak, a körülötte lévő közösségnek, a gazdaságnak és a társadalom egészséges működésének az elősegítése érdekében alakul meg.

Végül elkezdődött egy olyan gazdasági érdekköröktől független magyar televízió megteremtése is, amely a társadalom minden egyes korosztálya számára képes a magyarság páratlanul gazdag kulturális kincsét bemutatva színvonalas műsorokat szolgáltatni.

A munkaértekezlet egyik legfontosabb döntésre váró feladata volt a polgári engedetlenség lehetséges módozatairól szóló döntés. Számos javaslat érkezett, amelyből néhányat elutasítottak, többet viszont támogatásukról biztosítottak. Ezek megvalósításához összefogás, erőteljes fellépés, jó szervezés szükséges, amihez a jelenlévők többsége felajánlotta támogatását, és az akciókban való tevőleges részvételét.

------------------------------------------