Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 20., péntek

3.937 - Lengyel Károly: Budapest, péntek, 2009. november 20. 21:30 Körülvették a sünök a Magyar Gárda csepeli lakossági fórumát - Kiss Róbertet is elhurcolták

From: Apu Lengyel

Date: péntek, 2009. november 20.
Subject: Körülvették a sünök a Magyar Gárda csepeli lakossági fórumát - Kiss Róbertet is elhurcolták

To: Kutasi József


Az ÁVH nagy erőkkel körülvette a csepeli Tihanyi utcai (a Szent Imre tér mellett) sörözőt, ahol az Új Magyar Gárda tartotta lakossági fórumát. Az ávósok, saját törvényeiket is lábbal tiporva, nem hajlandóak elárulni az intézkedésük jogalapját - igaz, nincs is nekik ilyen. Több gárdistát, köztük Kiss Róbertet is elvitték a robotok. Állítólag több száz gárdista indult útnak.
"Nincs elég pénz és rendőr" - halljuk a választ fentről és lentről egyaránt, amikor szóba kerül az egyre romló közbiztonság hazánkban. Ez hazugság, igenis lenne, ha mondjuk ezt a több busznyi rendőrt levezényelnék Ózdra, ahol a cigánybűnözők megkeserítik az emberek mindennapjait, de Budapesten, mondjuk a Nyugati környékén is szükség lenne rájuk, akadna dolguk bőven a legtöbb aluljáróban vagy sötét utcában. De nem, ehelyett a légynek sem ártó, lakossági fórumot tartó gárdistákat zaklatják... Talán ők okozzák a legégetőbb problémát ma hazánkban, nem a színesfémet (és gyakorlatilag minden mozdíthatót) lopó, rabló, gyilkoló és lincselő cigányok, akik az ő segélyükért megdolgozókat terrorizálják?
Abszurdisztán, 2009. Percről percre, felül a legfrissebb fejlemények. A Szent Korona Rádió tudósítója a helyszínen.
20:45: Spontán tüntetés lesz most a csepeli rendőrkapitányság előtt a Szent Imre téren, eddig 4 gárdistát vittek el.
20:27: Most vitték el bilincsbe verve Kiss Róbert főkapitányt a rendőrök. A tájékoztatás szerint a főkapitány körözött személyként volt nyilvántartva, s most elfogták. A BRFK hamarosan közleményt fog kiadni az ügyben.
20:25: A rendőrök bent igazoltatnak, majd egyenként engedik ki a gárdistákat, akik hangos "Adjon az Isten! Szebb jövőt!" kiáltással búcsúztatják társaikat - adta hírül portálunknak az SzKr szerkesztője.
20:13: Fodor Ferenc budapesti szakaszparancsnokot elvitték a rendőrök. "Bűne" annyi volt, hogy a kapuban állva próbálta a hatósági behatolást a lehető leghosszabb ideig megakadályozni. Kormány Sándor budapesti kapitány és Kiss Róbert országos főkapitány egymás mellett állnak, és "várnak a sorukra"... Hamarosan ők következnek. A rendőrség szinte taszigálja odébb a reklamáló embereket, köztük a jogvédőket is.
20:00: Kinyílt az ajtó, bementek a sünök az épületbe. A bentlévőket folyamatosan igazoltatják. Kiss Róbert kapitány még bent van. Három rabszállító várakozik az utca végén.
19:58: A több mint 300 rendőr betört a magánház udvarára. A Szent Korona Rádió tudósítója a rendőrök beszélgetését elcsípve megtudta, hogy Kormány Sándor budapesti kapitányra és Kiss Róbert országos főkapitányra "vadásznak" elsősorban.
19:50: Több Jobbik-vezető is a helyszínre tart, köztük Szabó Gábor pártigazgató és Czeglédi János, budapesti elnök is, hogy tájékozódjanak az eseményekről. Vona Gábor vidéken tart lakossági fórumot. A jogvédők egyre elkeseredettebb harcot folytatnak a "bemenni mindenáron" rendőri paranccsal szemben.
19:20 A folyamatosan gyülekező szimpatizánsokat a sünök kiszorították két oldalra. A Szent Korona Rádió tudósítója fültanúja volt annak, hogy két sün arról piszmogott, hogy a hátsó bejáraton kellene betörniük az épületbe. A gárdisták pedig véletlenül meghallották mindezt a tudósítótól...
19:00 "Gyülekezési joggal való visszaélés miatt" - ez a nonszensz indok hangzott el a rendőrségi hangosbeszélőben, ami idő közben megérkezett a helyszínre. A mintegy kétszáz rendőr közül körülbelül ötven felsorakozott az épület előtt. A magánterület tulajdonosa megmutatta a bérleti szerződést, ami bizonyítja, hogy a gárdisták joggal tartózkodnak benn. A sünöket persze nem érdekli, ismétli lábbal tiporják saját törvényeiket is, és folyamatosan felszólítják a bentieket, hogy jöjjenek ki.
18:45 Újabb sünök érkeztek a helyszínre. Többen közülük éppen droidnak öltöznek be. A Jogsegélyszolgálat embereinek többszöri kérésére sem hajlandóak megmondani, hogy mi az intézkedés alapja. Nincs se házkutatási parancs, se indok. Valószínűleg éppen most írják valahol... A gárdisták elbarikádozták magukat belülről.
18:30 Az újjáalakult Magyar Gárda tagjai Csepelen, a Tihanyi utcában található magánterületen tartottak toborzást, mire a sündőrség részéről csapaterőt rendeltek a helyszínre. Egyelőre hiába próbálnak bejutni az épületbe, mert házkutatási parancs nélkül nem engedik be őket a Jobbik Jogsegélyszolgálatának helyszíni emberei. Az egyik ügyvédnő lábára egyébként a rendőrök erőszakos fellépése folytán durván rányomták az ajtót. A Szent Korona Rádió tudósítója a helyszínen van.
(Szent Korona Rádió, Barikád nyomán)
Korábban írtuk: Az ÁVH nagy erőkkel körülvette a csepeli Tihanyi utcai (a Szent Imre tér mellett) sörözőt, ahol az Új Magyar Gárda jelenleg is lakossági fórumot tart.
A helyszínre nagy erőkkal kiérkezett rendőrség sem a Magyar Gárda tagjait, sem az érdeklődőket nem engedi távozni a magántulajdonban levő sörözőből. Ezekben a percekben az ÁVH erősítést is kapott (Kuruc.info)