Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 25., szerda

3.970 - Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke: 2009-11-24 Nyílt levél Józsa Lászlóhoz II.doc

Von: MPSZ SKS
Gesendet: szerda, 2009. november 2511:57
An: KutasiJózsef
Betreff: 2009-11-24 nyílt levél Józsa Lászlóhoz II.doc

Látogassa meg honlapunkat: WWW.MPSZ.NET

 

Dátum: 2009. 11. 24.

 

NYÍLT LEVÉL JÓZSA LÁSZLÓHOZ a MAGYAR NEMZETI TANÁCS (MNT) ELNÖKÉHEZ

VIGYÁZZUNK AZ ADATAINKRA!

Tisztelt Elnök Úr!

 

Többszörösen felhívtuk a figyelmét arra, hogy a magyar választói névjegyzék összeállítása körül nagy a fejetlenség, a nem minden magyar kerülhet a listára (ami törvény- és demokráciaellenes), sőt  erkölcstelen adatgyűjtés folyik egyes pártok számára. Ön a joghoz értő ember, akinek tudnia kell, hogy a polgárok személyes adatai nem szabad préda a pártok és szervezetek számára. Tudja azt is, hogy ez a koordinálatlan adatgyűjtés zaklatásba mehet át, ha minden párt és szervezet egyeztetés nélkül szétküldi az aktivistáit.
Mindezek okán arra kérjük, hogy a lehető legrövidebb időn belül hívjon össze egy pártok és civil szervezetek közötti egyeztető megbeszélést. Ne rontsák tovább a pártok amúgy is rossz megítélését, a bizalmatlanságot, amely lassan ellenségessé teszi a polgárokat.
Az is teljesen világos, hogy a kialakult helyzetért egyes egyedül a VMSZ okolható, amely párt képtelen kordában tartani a hataloméhségét és az átkos időkre emlékeztetően semmilyen módszertől sem riad vissza.

A Magyar Polgári Szövetség (MPSZ), előre figyelmeztetett, és újra felhívja a közvélemény és az Ön figyelmét arra, hogy a nemzeti választói névjegyzék összeállítása teljes káoszban történik, és szélhámos adatrablás folyik. Voltak, akik már zaklatásról, fenyegetésről számoltak be.
Számunkra teljesen érthetetlen, hogy a névjegyzékhez miért van szükség arra, hogy a feliratkozó személy megadja a telefonszámát. Ezen a ponton érhető tetten a valódi ördögi szándék, hiszen a szerbiai választói névjegyzék sem tartalmazza a telefonszámot. Ne feledjük, hogy ugyanakkor a szerb állam – a kibúvó indoklása szerint – azért nem akarta saját hatáskörén belül, alanyi jogok biztosításával felállítani a nemzeti névsorokat, mert azt állította, hogy jogtalan lenne olyan megjegyzést (mint pl. a nemzeti hovatartozást) fűzni a személyi adatokhoz, amelyet nem lát elő a törvény. Most pedig úgy tűnik, hogy a telefonszám, már a jogszerű kategóriába tartozik. Nevetséges is  lehetne ez az okfejtés, ha nem lenne véresen komoly és veszélyes, amit ma tesznek az emberekkel.
Mivel a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) erőszakkal teljesen kisajátította a névjegyzék összeállítását, figyelmeztetünk mindenkit, hogy a leadott személyes adataik először a VMSZ adattárába kerülnek, és csak ezek után (ha azt a párt jónak látja) juthatnak a hivatalos nyilvántartásba. Aki megadja a telefonszámát is, annak számolnia kell azzal, hogy a jövőben minden választási esemény előtt telefonon fogják zaklatni a VMSZ aktivistái, mert az a szándékuk, hogy minden más szervezet elpusztítása mellett ezzel a módszerrel kisajátítsák a vajdasági magyarság teljes érdekképviseletét, ami borzalmas károkat okoz a számunkra.

Elnök Úr!

A jelenlegi lehetetlen helyzet helyett közösen kellett volna kidolgozni az NT törvény támogatható minimumát és a megegyezésben szereplő elveket minden magyar pártnak be kellett, volna tartani. Ön is tudja, hogy  a VMSZ, sajnos a 2008-as év végén Szabadkán meghozott határozatokhoz sem tartotta magát.
A jelen pillanatban a névjegyzék összeállítása is a VMSZ úthengereként, a régi rossz időket idéző, rossz módszerrel történik ahelyett,  hogy az egész folyamat alatt egyeztetve, a teljes vajdasági magyarság egyetértésével születne meg a magyarok valódi összefogása.

 

A bajok elhárítására az Ön kezében van a megoldás és a felelősség is Önt, terheli. Ezért kérjük, hogy – félre téve a párthovatartozását – pártatlanként a lehető legrövidebb időn belül hívjon össze egy tanácskozást a pártok és civil szervezetek számára. Amennyiben ezt a kis lépést is képtelen megtenni, akkor a következményekért, a létrejövő diktatúráért, az adatrablásért, a politikai szélhámosságért jogi és erkölcsi alapokon Ön is épp oly bűnös lesz, mint a VMSZ.

 

                                                                   Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------