Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 18., szerda

3.923 - Az Európai Parlamentben sikerült beszélgetnünk Morvai Krisztinával. Brüsszelben Siklósi Beatrix volt a segítségünkre, aki főleg Budaházyékról kérdezte a képviselőasszonyt.

www.nemzetihirhalo.hu *************
Morvai Krisztina: "Meg kell akadályoznunk a terrort!"

Siklósi Beatrix segítségével sikerült beszélgetnünk Morvai Krisztinával az Európai Parlamentben.
Wed, 2009/11/18 - 17:52 Szent Korona Rádió
Az Európai Parlamentben sikerült beszélgetnünk Morvai Krisztinával. Brüsszelben Siklósi Beatrix volt a segítségünkre, aki főleg Budaházyékról kérdezte a képviselőasszonyt.

Az alábbi interjút Morvai Krisztinával Brüsszelben sikerült elkészítenünk, amiben Siklós Beatrix volt a segítségünkre. Ezúttal is köszönjük neki. A hallgatóinknak már ismerős lehet, de az olvasóink kedvéért most külön meghallgatható formában és írásban is közzétesszük.

- Egy igazán különleges helyről, Brüsszelből kérdezzük Morvai Krisztinát. A csapat amellyel érkeztünk csak fiatalokból áll, akiket Krisztina korábban nem is ismert.

- Nagy szeretettel köszöntöm a Szent Korona Rádió hallgatóit. Az az elvünk, hogy a választóinknak folyamatosan figyelniük kell a tevékenységünket, elvárjuk azt, hogy ellenőrizzék hogyan sáfárkodunk a belénk vetett bizalommal. Ennek részeként feltesszük az internetre a felszólalásainkat is.
Az egyik első ilyen felszólalásom a 2006. őszi vérengzésekről szólt. Ezalatt egy képviselő látványosan vihogott azon, hogy kilőtték a magyar emberek szemét, stb. Ezután egy sajtótájékoztató keretében megkértem a barátainkat, akik az interneten működni tudnak, hogy írjanak neki.
Ekkor szerveztem egy kis vetélkedőt: állapítsák meg ki is ez a képviselő. Én ugyanis nem tudtam ki ő, mert nem volt se időm, se lehetőségem ezt megtudni. Mint kiderült, egy liberális német képviselőnő volt. Megkértem a barátainkat, hogy valamilyen világnyelven írjanak egy udvarias levelet, melyben tudatják, hogy nem szeretjük, ha azon nevetnek, hogy kilőtték a barátaink szemét.
Végül meghirdettem, hogy akik ezt megteszik, azokból egy kis csoportot szeretnék szervezni, akik "jutalomútként" eljöhetnek ide Brüsszelbe. Sokan jelentkeztek is, és ebből a csoportból verbuválódott ez a társaság, köztük újságírók. Szeretném, ha megismernék ebben az épületben a technikai lehetőségeket, amelyek arra vannak, hogy a képviselőcsoport munkáját otthon megismerjék.
A képviselőség és a politika arról szól, hogy nekünk az a feladatunk, hogy közvetítsük a parlamentnek, a döntéshozóknak azt, amit a magyar emberek szeretnének és elvárnak, és erről beszámoljunk a magyar embereknek, információt kapjanak arról, mi mit csinálunk.

- Ha már beszámolásnál tartunk, te írtál a női felvonulás után a legfőbb ügyésznek, de kevesebben tudják, hogy már érkezett rá válasz is.

- Igen, megérkezett a válasz, hamarosan kiteszem a honlapomra és elküldöm az SZKR-nek is. A válasz egy része olyan szempontból pozitív, hogy - véletlen pont mostantól - már találkozhatnak a bent lévők a hozzátartozóikkal. Természetesen nincs összefüggésben azzal, hogy nyilvánosságra hozzuk ezeket a jogsértéseket, csak úgy maguktól megengedik ezentúl a találkozást...
A lényeges dolgokat azonban tagadták, márpedig nekünk, velük ellenben a jogsértésekről vannak bizonyítékaink. Találkoztam a hozzátartozók egy csoportjával, és védőkollégákkal, merthogy engem, mint parlamenti képviselő és a parlament Szabadságjogi Bizottságának tagja rendkívül aggaszt, hogy megismétlődhetnek azok a tömeges és durva emberi jogi sértések, amelyek 2006-ban már előfordultak, ahol már jogerős ítéleti bizonyossággal tudjuk mi történt. A politikai ellenféllel való leszámolás céljával összefogdostak embereket, bebörtönözték, megkínozták őket, hamis tanúvallomások és bizonyítékok alapján koncepciós eljárásokat indítottak. Ez egészen odáig tartott, amíg nem sikerült olyan nyomást gyakorolni, hogy a hatalom kénytelen volt feladni ezeket a próbálkozásokat, főleg azokkal szemben akiket 2006. szeptember 19-20-án zártak be és indítottak ellenük büntetőeljárást. Ezeket mostanra megszüntették.
Mi történt a "Budaházy-ügyben"? Egyszer csak a hatalom megrohamozta ezeknek az embereknek az otthonait, elfogadhatatlan körülmények között házkutatásokat tartottak, 20-30 kommandós megrohamozott egy lakást, nem közölték mit keresnek, felforgatták a házat nem volt hatósági tanú, nem vették fel kamerával a házkutatást.

- Erre adott választ a legfőbb ügyész?


- Ezt tagadta, visszautasította az ügyészség nevében ezeket a feltételezéseket. Pedig jegyzőkönyvek vannak arról, hogy nem volt jelen hatósági tanú holott ez kötelező lenne. Egy számítógépet nem lehet lefoglalni, csak az azon rögzített adatokat, azt is kizárólag szakember közreműködésével, hogy ne lehessen azokat az adatokat manipulálni. Ezekben az esetekben minden lehetőség megvan, hogy ezeken a gépeken koholjanak bizonyítékokat. Normális jogállamban így egyszerűen nem lehet házkutatást tartani.
Ha ezt most megengedjük, holnapután minket és a mi gyerekeinket is el fogják vinni, most még lehet mutogatni, hogy Budaházy így vagy úgy. Lehet őt szeretni, nem szeretni, de a sztálinista terrort azt semmiképpen nem lehet szeretni, nem akarjuk, hogy visszajöjjenek azok az idők, hogy csengőfrászban élünk, megjelenhet 20-30 kommandós és felborogathatja az otthonunkat, lefoglalják a számítógépünket és koholt bizonyítékok alapján életfogytiglanra bevarrnak bennünket.

- Minden képviselőnek lehetősége van arra, hogy vendégeket fogadjon? A fiataloknak nagy öröm, hogy megláthatják hogy itt hogy folyik a munka.


- Így van, minden képviselő hívhat vendégeket, erre kapunk egy bizonyos keretet, amit fel lehet erre használni. Ez egy nagyon jó lehetőség, közvetlenül is lehet látni, hogy milyen is ez az intézmény. Most elsősorban arra koncentrálunk, hogy megnézzük hogyan tudjuk a híreket otthonra eljuttatni. Például most is egy olyan rádióstúdióban ülünk, ahová öt perccel ezelőtt jöttünk be, és megkértük őket, hogy lehetne-e esetleg élő kapcsolatot teremteni az SZKR-el. Mondták, hogy részükről nincs technikai akadálya. Ezt folyamatosan használni kellene, mert a nemzeti radikális oldalnak is meg kell teremtenie a saját médiáját, ezért itt mi mindent meg is fogunk tenni. Ez fordított irányban is igaz, tehát azt, hogy otthon 16 ember ellen folyik eljárás, akik történetesen a parlamenten kívüli ellenzéknek tagjai, nekem itt el kell mondanom.

- Bízunk benne, hogy majd sikerül létrehozni ezt a kapcsolatot a brüsszeli és a budapesti stúdió között.

- Így van, meg is ragadom az alkalmat, hogy a Budaházy-ügyben kérjem azokat, akiknek olyan információja van, amit jogászként fel tudok használni küldjék el nekem. Nem valamiféle földalatti összeesküvésként, de meg kell akadályozzuk azt a terrort, ami itt kiépülni látszik, ahogy a CJB-vel 2006-ban nyilvánosságra hoztuk a jogsértéseket, a Nemzeti Jogvédő Szolgálatos kollégákkal együtt megint az élére álljunk. Ezért kell az esetekről konkrét jegyzőkönyv is.

- Hogyan érhetnek el téged?


- A privát email címem: kmorvai@t-online.hu, a honlapom: www.morvaikrisztina.hu, ahol az összes felszólalásom megtekinthető.
Kérek mindenkit, hogy akadályozzuk meg, hogy Magyarország ismét sztálinista terror színhelye legyen. Köszönöm szépen, Isten vezesse önöket!

(Szent Korona Rádió)
------------------------------------------------------------------------------------