Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 24., kedd

3.965 - "Két lábbal a földön, józan ész; semmi nem dőlt el" - így kommentálta Orbán Viktor a parlament folyosóján munkatársunk kérdésére azt, ...

Orbán: nincs kétharmad a Jobbik nélkül
2009-11-23 18:56 barikád.hu

Orbán Viktor szerint irreális elvárás, hogy pártja kétharmados többséget szerezzen a 2010-es választásokon. A pártelnök ezzel világossá tette, hogy szerinte is feltétlenül szükség lesz a alkotmányozó többséghez a Jobbikhoz.

"Két lábbal a földön, józan ész; semmi nem dőlt el" - így kommentálta Orbán Viktor a parlament folyosóján munkatársunk kérdésére azt, hogy vasárnap Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok négyötödét megszerezve nyerte Csornán az időközi képviselőválasztást. Míg Kocsis Máté, szintén Fidesz-KDNP színekben, a szavazatok kétharmados többségét megszerezve lett józsefvárosi polgármester.

Arra a felvetésünkre, hogy a vasárnapi Fidesz-sikerek változtattak-e azon a véleményén, miszerint csoda lenne, ha a Fidesz kétharmadot szerezne tavasszal a parlamenti választásokon, Orbán Viktor azt mondta: a kétharmados célkitűzés irreális, ellenkezik a józan ésszel és a realitásokkal. A realitás az, hogy egyedül, rossz kompromisszumokat mellőzve kaphassunk felhatalmazást a kormányzásra. Az ötven százalék reális, a kétharmad irreális - tette hozzá.

Egy másik kérdésre, nem tart-e attól, hogy a Fidesz számára kedvező közvéleménykutatási eredmények láttán sok Fidesz-szavazó adott esetben elbízza magát, vagy a Jobbikra, illetve a Lehet Más a Politika nevű pártra szavaz, a Fidesz elnöke úgy reagált: abban bízik, hogy a józan ész nem csak a Fidesz vezetőire, hanem a választóira is jellemző. S ha eljön a pillanat, jó döntést hoznak.

nol.hu - barikad.hu
----------------------------------------------------------------------------