Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 31., csütörtök

9.053 - Izrael eltávolíttatott egy oldalt a Facebookról > 2011. március 30. szerda, 18:24 karpatiharsona.info

www.nemzetihirhalo.hu
Izrael eltávolíttatott egy oldalt a Facebookról
2011. március 30. szerda, 18:24 karpatiharsona.info

Juli Edelstein izraeli tájékoztatási miniszter levélben kérte Mark Zuckerberg Facebook-alapítótól egy a zsidó állam elleni palesztin felkelésre buzdító rajongói oldal (fan page) eltávolítását, mely miatt az izraeli Becsületsértés Elleni Liga (ADL) is hivatalos panasszal élt még pénteken - jelentette az AP hírügynökség.

Noha a Facebook először visszautasította az izraeli kérelmet, március 29-én mégis eltávolította a palesztinokat a május 15-i pénteki imák után az utcára szólító rajongói oldalt a rendszeréből.

A "Harmadik Palesztin Intifáda" című oldalnak 340 ezer rajongója volt már, mielőtt eltávolították volna a közösségi oldalról. "Az ítélet napja csak akkor fog eljönni számunkra, ha a muszlimok már minden zsidóval végeztek" - állt a közösségi oldalon olvasható felhívásban a Háárec izraeli napilap jelentése szerint. Noha az eredeti rajongói oldalt tényleg törölték, azóta több újat is létre hoztak már, ugyanezzel a címmel.

"Bár egyes kommentek és tartalmak zavaróak lehetnek - például a bizonyos kultúrákat, országokat, vallásokat, életstílusokat vagy politikai ideológiákat kritizáló oldalak - ez önmagában még nem ok azok eltávolítására" - fogalmazott korábban Debbie Frost, a Facebook egyik szóvívője a Bloomberg hírügynökségnek küldött nyilatkozatában.

A harmadik palesztin intifádára felszólító oldal törlését követően Andrew Noyes, a Facebook másik szóvívője a FoxNews.com-nak nyilatkozva kijelentette, hogy az oldal üzemeltetői továbbra is hisznek abban, hogy a felhasználóknak lehetőséget kell biztosítani a szabad véleménynyilvánításra, s ezért általában nem távolítják el az egyes országokat, vallásokat, politikai entitásokat kritizáló tartalmakat. Ugyanakkor hozzátette, hogy a közvetlenül erőszakra felszólító, vagy gyűlölködő oldalakat a jövőben törölhetik a közösségi oldalról.

2011. március 30.
Selján Péter, Kárpáti Harsona