Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 27., vasárnap

8.990 - Fuksz Sándor, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöke: Tisztelettel kérem levelem közzétételét, és elvárom a szerkesztőség Patrubány Miklós iránti nyilvános bocsánatkérését.

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat

Dátum: 2011. március 27. 19:32
Tárgy: Fuksz Sándor nyílt levele a Felvidék.ma hírportál részére
Címzett: Kutasi József

 

A Felvidék.ma hírportál szerkesztősége részére

Tisztelt Szerkesztőség!

Megszokhattuk már, és nem is igazán háborodunk fel, ha a sajtó-világbirodalom valamelyik nem éppen tisztességes szereplője félrevezető, hamis információkat terjeszt: szenzációhajhászás, rosszindulat, vagy csupán jópofa „játéknak” tekintve a gyanútlan olvasó, hallgató, néző félrevezetését. Vannak viszont olyan sajtóorgánumok, amelyek élvezik bizalmunkat, adunk véleményükre, hiszünk bennük és meg sem fordul a fejünkben, hogy esetleg ilyen-olyan megfontolásból megkérdőjelezzük hitelességüket.

A Felvidék.ma internetes hírportál a  nevével fémjelzett térségben a legolvasottabb. Ebből a tényből is következik, hogy vélemény-formáló hatása és ereje szinte felmérhetetlen, de ami ebből adódik: felelőssége is óriási, mert a felvidéki magyar közösség tájékoztatásában és társadalmi értékítéletének alakításában betöltött szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. 

Hittem én is, hogy nemzeti közösségünk tájékoztatásába szegődött intézmény nem szolgálhat rontó hatalmakat. Sajnos csalódnom kellett!

Kit szolgál, milyen célt követ a Felvidék.ma azzal a minden újságírói etikát nélkülöző és ezzel minden tisztességes újságírót is hiteltelenné tevő cikkével, amit Patrubány csomagol? címmel jelentetett meg a napokban?

Magukat az „MVSZ-ből kizártak”-nak nevezők hivatkoznak a „neve elhallgatását kérő, MVSZ-ben alkalmazott személy”-re, és a gyanútlan olvasó százmilliós nagyságú sikkasztásról, hamarosan bekövetkező felelősségrevonásról és várhatóan súlyos büntetésről szerez tudomást.

Hogy süllyedhetett idáig a Felvidék.ma? A hírportál szerkesztősége minden bizonnyal tudja, hogy jelenleg én töltöm be az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöki tisztét. Annál is inkább, mert a cikkhez csatolt fényképen Patrubány Miklós mellett állok. (Azt hiszem, a Himnuszt énekeljük egy felvidéki rendezvényen.) Milyen egyszerű lett volna még megtoldani a hírt: Követi-e Fuksz Sándor Patrubányt a börtönbe…?

Címem, telefonszámom nem ismeretlen, hogy ne tudtak volna megkérdezni a hír tartalmával kapcsolatban. Mulasztásnak, vagy szándékos lejáratásnak tekintsem a történteket? Sajnos, számomra már nem kérdés a kérdés! Sőt!

Azt hiszem, hogy ennyire égbekiáltó, gátlástalan , – de szerencsére –  a rosszindulatot még leplezni sem tudó írás magáért beszél.

Az ügy szomorú történetéhez még az is hozzátartozik, hogy az elmúlt hetekben két MVSZ-szel kapcsolatos hírt is eljuttattam a Felvidék.ma szerkesztőségébe, az egyik a benesi dekrétumok problémáját tartalmazta. Szeretném megkérni, hogy jelentkezzen az, aki rajtam kívül olvasta – olyan eldugott helyen volt olvasható.

Vajon kinek az érdeke lehet az, hogy éppen a Magyarok Világszövetségével és annak elnökével kapcsolatban követi el a Felvidék.ma a legotrombább félrevezetést és hazugságot?!

A Patrubány csomagol? című hírben közzétett pakolásban és a csomagolásokban személyes érintettségem is van, az MVSZ kiadványait és legújabban a Magyarságtudományi Füzeteket már több ezer felvidéki magyarhoz is eljuttattuk. A 10. szám címe –  Élet a Szent Korona jegyében – sokatmondó.

A Magyarok Világszövetségének munkáját több évtizede figyelemmel kísérem, és Patrubány Miklóssal négy éve közvetlen munkakapcsolatban vagyok. Az ő nemzeti elkötelezettsége és áldozatvállalása iránti elismeréssel példaként tudnám őt ajánlani minden jóhiszemű magyarnak és főleg a köztisztséget vállalóknak.

Tisztelettel kérem levelem közzétételét, és elvárom a szerkesztőség Patrubány Miklós iránti nyilvános bocsánatkérését.

Üdvözlettel

Fuksz Sándor,

az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöke

Nagytárkány, 2011. március 27-én

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

 7180/110327