Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 29., kedd

9.010 - L. Németh Erzsébet, Babits Mihály-díjas költő, nyílt levelet írt Patrubány Miklósnak

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat

Dátum: 2011. március 29. 11:06
Tárgy: Vissza a kezdetekhez - Nyílt levél Patrubány Miklóshoz
Címzett: Kutasi József


A Felvidék.ma hírportálon megjelent rágalmazó iromány kapcsán nyílt levelet írt Patrubány Miklósnak L. Németh Erzsébet, Babits Mihály-díjas költő, az MVSZ elnökhelyettese. Levelében egy másik elvtelen történés ellen is tiltakozik. Alább közzétesszük a nyílt levelet.

Kedves Miklós! 


Meddig még? S mikor hullik le a kendő a jelenlegi hatalom szeméről?

Költői a kérdés s talán a választ is tudom. Csak félek, hogy ebbe a gyilkos és dicstelen csatába a Nemzetem lesz a vesztes!  Azt hittem, engem már semmi nem lephet meg, de tévedtem. Március 16-án a királyi tv Ma reggel című műsora Szemközt rovatában Szabó Vilmos volt mszp-s államtitkárt kérdezték, többek között a kettős állampolgárságról. Megpróbálom szószerint idézni. Nem csak a baloldal ellenezte a népszavazást, de a jobboldal jeles képviselői is. Úgy mint Csoóri Sándor, Duray Miklós és Bugár Béla. Könyörögtek, hogy tegyünk meg mindent a népszavazás megakadályozásáért.  


Ez is merénylet s igaztalan vád szegény, ártatlan nemzeti hősünk, fidesz mentor ellen? Vagy visszatért az eredethez s énekes pacsirtaként* dalolt az éppen aktuális hatalomnak is? 


Hogy van ez? Duray az állampolgárság ellen 2004-ben? S ma  az Alkotmányban megerősítené az állampolgársági jogokat? Bugár legalább hű maradt magához, akkor sem akarta, s most sem támogatja. 

Sokat gondolkodtam, hogy jelezzek-e erről a beszélgetésről, van Neked e nélkül is elég problémád. De a felvidéki förmedvény után nem tudtam tovább hallgatni. S fülembe cseng egy mondat,  2000-ből, a megválasztásod utáni percekből, ami azóta is rág, mint a rák. " A  románok elfoglalták Budapestet."  Ez a nemzeti gondolkodás?


Nem folytatom, mert elkap az indulat! Nagyon vigyázz magadra!! S Tudod: Csak azért is!!!! 

Szeretettel: Zsike

 
*Utalás a 23 éves Csoóri Sándor Rákosi Mátyást megéneklő versére http://blog.poet.hu/Vargazlajos/azok-a-legendas-evek


Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
7185/110329