Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 30., szerda

9.031 - GYÖNGYÖSPATA > "Leköpik, kővel dobálják, meglopják az időseket" >alugyűlésen a cigánybűnözés áldozatai

From: Kovács Endre
Date: 2011. március 30.

Subject: Gyöngyöspata
To: jozsef@kutasi.eu,

KOMMENTÁR   NÉLKÜL   !!   HEVES   MEGYE -- GYÖNGYÖSPATA    !!    (  CIGÁNY --   BŰNÖZÉS   A  GYÖNGYÖSPATAI    LAKOSSÁG  KÁLVÁRIÁJA   !!     ÉRDEMES  ELOLVASNI   !!     Kovács  Endre  ::

"Leköpik, kővel dobálják, meglopják az időseket" - kitálalnak a gyöngyöspataiak > Falugyűlésen a cigánybűnözés áldozatai


Az alábbi nyílt levelet és közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz Gyöngyöspata polgármestere:


Gyöngyöspata többségi társadalma fontosnak érzi, hogy a sokszor egyoldalú, felszínes híradások, nyilatkozatok mellett tájékoztassa az ország közvéleményét arról, valójában milyen folyamatok és történések vezettek az elmúlt hetekben kialakult helyzethez, és egyben rávilágítson arra is, mitől várja a feszültségek és problémák enyhülését.

A faluban több száz évig békésen élt együtt a magyar többség és a cigány kisebbség. Generációkon keresztül a mezőgazdasági termelés határozta meg a falu arculatát, adta az itt élők kenyerét. Az első problémák 15-20 évvel ezelőtt jelentkeztek, és egyre súlyosbodtak. Egyre hangosabb és agresszívebb lett egy csoport a falu lakosságán belül (nagyrészt máshonnan betelepített családok), és egyre inkább mindennapossá váltak sok család, ember számára az inzultálások és a sérelmükre elkövetett tulajdon elleni bűncselekmények. Tehát egyáltalán nem hangulatkeltésről és politikai játszmáról van csak szó, mint ahogy azt sokan hangoztatják. A problémák nem újkeletűek!