Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 21., csütörtök

15.021 - FIDESZ > "A miniszterelnök és a kormány sem tart vissza semmit"


Feladó: fidesz.hu
Dátum: 2012. június 21. 2:09
Tárgy: fidesz.hu hirlevel, 2012. junius 20.
Címzett: jozsef@kutasi.eufidesz.hu hírlevél
Hírek
A képviselők a szőlőtermesztéssel és a borgazdálkodással összefüggő kérdésekről, a vízgazdálkodásról, valamint az agrárpiaci szabályozást érintő változtatásokról vitázhatnak a Ház szerdai ülésén.
Stabilizáltuk az NKA független pénzügyi státuszát, önálló költségvetési szervként tud működni, ez a kultúra számára fontos - hangsúlyozta L. Simon László.
Elküldték az Európai Bizottságnak, a Nemzetközi Valutaalapnak és az Európai Központi Banknak azokat a leveleket, amelyekben tájékoztatják a nemzetközi szervezeteket a jegybanktörvény módosításával kapcsolatosan - mondta szerdán Varga Mihály.
A Főváros birtokon belül tud kerülni, a bíróság minden szempontból az önkormányzatnak adott igazat a CET ügyében - jelentette be Tarlós István.
Ha végleges változatban elfogadják az MNB-ről szóló törvény módosításait, akkor Magyarország készen fog állni az EB-vel és az IMF-fel egy elővigyázatossági pénzügyi megállapodásról folytatandó tárgyalások megkezdésére.
A miniszterelnök kitért a levélben arra is: arra számít, hogy a gazdasági kérdésekért felelős parlamenti bizottság elnöke kijelenti, hogy a jegybankelnök mandátumának lejártáig nem kezdeményezi újabb tag kinevezését a Monetáris Tanácsba.
Önkormányzat
A testületi ülés Hutiray Gyula városfejlesztési főpolgármester-helyettes eskütételével kezdődik, aki Rogán Antal megüresedő képviselői helyét foglalja el a Fidesz-KDNP-frakcióban.
Hutiray Gyula Rogán Antal megüresedett képviselői helyét foglalja el a Fidesz-KDNP-frakcióban. Rogán Antal az Országgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője lett.
A szigeten javasolt munkák elvégzésére az idei évi költségvetésben 500 millió forintot különítettek el, ebből a mostani projekt 411 millió forintba kerül.
Sebestyén László és Zsiga Marcell négyszázkilencvenmillió forintot biztosítana a diósgyőri stadion fejlesztésére a jövő évi költségvetésben.
Az előterjesztés szerint az átalakítás nem érinti sem a BKV jelenlegi kötelezettségállományának, sem a vagyonának mértékét, mert a jogutódok válnak tulajdonossá.
Mondatok
Legolvasottabb cikkeink
A díszpolgári címet az idén tizenhatan vehették át a szabadság napja alkalmából a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén.
A miniszterelnök kitért a levélben arra is: arra számít, hogy a gazdasági kérdésekért felelős parlamenti bizottság elnöke kijelenti, hogy a jegybankelnök mandátumának lejártáig nem kezdeményezi újabb tag kinevezését a Monetáris Tanácsba.
Olyan kompromisszumot sikerült elérni, ahol úgy engedtünk a partnereinknek, hogy a szuverenitás legfontosabb elemei megmaradtak - mondta kedden a Lánchíd Rádiónak Varga Mihály.
A Főváros birtokon belül tud kerülni, a bíróság minden szempontból az önkormányzatnak adott igazat a CET ügyében - jelentette be Tarlós István.
Stabilizáltuk az NKA független pénzügyi státuszát, önálló költségvetési szervként tud működni, ez a kultúra számára fontos - hangsúlyozta L. Simon László.
Várható események
Együtt egymásért - az akadálymentes élet reményével
Helszin: Lakitelek Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.
Időpont: 08:00

EGYÜTT EGYMÁSÉRT AZ AKADÁLYMENTES ÉLET REMÉNYÉVEL Az egészségkárosultak napját - az idén 13. alkalommal - rendezzük meg 2012. június 23-án, szombaton a lakiteleki Népfőiskolán. Az évente hagyományosan sorra kerülő egész napos találkozóra családjával, barátaival és sorstársaival együtt ezúton tisztelettel és szeretettel meghívjuk. A rendezvényt megnyitja: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Ízelítő programjainkból: Ökumenikus Istentisztelet a reggeli órákban 4 település (Csengőd, Solt, Soltszentimre, Szabadszállás) bemutatkozása: termékek kiállítása, énekesek, versmondók, táncosok műsora Gördülő Tánccsoport kerekes székes tánca Kösöntyű Néptánccsoport fellépése Szentkirályi Tánccsoport fellépése Orbán Béla, Johnny fellépése Vetélkedő: "Ki süti a legfinomabb pogácsát?" című vetélkedőnkre lehet nevezni az Akadálymentes napon, az információs sátornál. Feltétele: 1 tepsi pogácsa és a kínálására alkalmas kosár. Az első 3 helyezettet díjazzuk! Szolgáltatásaink a nap folyamán: Információs sátrakban tájékoztatás az alábbi témakörökben: jogszabályok, rehabilitáció, lakások felújítása és akadálymentesítése, szociális támogatási formák, stb. Gyógyászati segédeszközök bemutatása Antológia Kiadó könyveinek árusítása 100,- Ft-os könyvbönge Grafológia Kemencében sült kenyérlángos és mézeskalács árusítása Tombola Gyerekeknek kézműves foglalkozás és egyéb szórakoztató programok Minden kedves vendégünknek 1000,- forintért bográcsos ebédet (marhapörkölt, sós burgonya, kovászos uborka, kenyér, 3 dl ásványvíz) biztosítunk. Étkezési szándékukat kérjük, hogy legkésőbb június 15-ig jelezzék (8-16 óráig) az alábbi telefonszámon 76/ 549-047 (Sütő Linda), vagy e-mail címen: nepfoiskola@lakitelek.hu . Programunkra mindenkit szeretettel várunk!
Kárpát-medencei Szabadegyetem
Helszin: Lakitelek Népfőiskola (6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.)
Időpont: 17:00

2012. június 23-a és 28-a között rendezik meg a Kárpát-medencei Szabadegyetemet a Lakitelek Népfőiskolán. A rendezvényt Lezsák Sándor nyitja meg 2012. június 23-án (szombat) 17 órakor.
Kik támadják Magyarországot, és miért?
Helszin: Belvárosi Polgári Szalon (1056 Budapest, Cukor u. 5.)
Időpont: 18:00

Nagyszabású könyvbemutató június 25-én, hétfőn 18 órától a Belvárosi Polgári Szalonban! Frissen megjelent aktuális politikai kötetét mutatja be a nagyközönségnek a szerzőhármas: Tóth Gy. László, Lentner Csaba és Zárug Péter Farkas. A két politológus és a közgazdász professzor szerzőtársuk annak járt utána, hogy miként keveredett a második Orbán-kabinet és személyesen a miniszterelnök is mindazon hazai, de leginkább európai és nemzetközi támadások középpontjába, amely a kormányt 2012 tavaszára utolérte. Az ünnepi könyvhéten a kötet már a megjelenés hetén megdöntötte a Kairosz Kiadó eddigi könyvheti eladási listájának rekordját, s az országos könyvhálózatokban is egyre népszerűbb a kötet. 2012. június 25-én, hétfőn a könyvbemutató mellett a közönségnek alkalma lesz kérdezni is a szerzőket munkájukról közönségtalálkozó keretében. A helyszínen természetesen lehetőség nyílik a könyv megvásárlására és dedikálásra is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Sipos Jenő ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtófőnök-helyettese a Belvárosi Polgári Szalonban
Helszin: Belvárosi Polgári Szalon (Budapest, V. kerület, Cukor utca 5.)
Időpont: 18:00

A Belvárosi Fidesz Nyugdíjas csoportjának vendége Sipos Jenő ezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főosztályvezető-helyettese, sajtófőnök-helyettes. időpont: 2012. június 26., kedd 18:00 helyszín: Belvárosi Polgári Szalon (Budapest, V. kerület, Cukor utca 5.) (http://bpsz.blog.hu)