Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 28., csütörtök

15.100 - Az MSZP biztosítja a rokkantakat, hogy mellettük áll

From: Endre Simó
Sent: Wednesday, June 27, 2012 1:39 PM
To: undisclosed-recipients:
Subject: Kutasi József Antal

Az MSZP biztosítja a rokkantakat, hogy mellettük áll

Budapest, 2012. június 27. szerda

     A Magyar Szocialista Párt elítélte a kormányzati szándékot a rokkant-nyugdíj rendszer megváltoztatásával, a rokkantak ellátásáról szóló 2011. évi CXCI. törvénnyel, és a 327/2011. (XII.29.) kormányrendelettel kapcsolatosan. A párt társadalmi kapcsolatokért felelős főtanácsadója a Magyar Szociális Fórumhoz szerdán eljuttatott üzenetében biztosította a rokkantakat arról, hogy az MSZP ezután sem feledkezik meg róluk, akiket hátrányosan érintenek a kormány intézkedései.

    Az MSZP üzenete reagálás arra a bírálatra, amelyet az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport fogalmazott meg egy nappal korábban arról, hogy elmaradt az MSZP nemzetközi jogorvoslattal kapcsolatban ígért segítsége, pedig az érintett betegek és hozzátartozóik szerették volna igénybe venni azt. „Hiába kérdeztünk rá, egyenes válasz helyett semmilyen választ sem kaptunk” – írták rosszallóan.

     Pokó Renáta főtanácsadó az MSZP elnökének megbízásából tudatta az MSZF-el, hogy Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa folyamatos egyeztetést végzett dr. Hegedűs Lajossal és Szakály Józseffel, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Szövetségének elnökével és főtitkárával, és arra a következtetésre jutott velük, hogy betegségcsoportonként egy-egy érintettet jelenítenek meg a strasbourgi emberjogi bíróság előtt, mivel a kinti apparátus értésükre adta, hogy fölösleges több ezer beadványt küldeni, mert úgyis csak egy-egy ügyről tárgyalnak. Kedvező döntés esetén, idehaza is lehet majd pereket indítani a kormány ellen – áll az MSZP Szociális Fórumhoz írt üzenetében.

     Az MSZP utólagos normakontrollra kérte az ombudsmant a hozott törvényről és rendeletről, Szabó Máté pedig teljes körű vizsgálatot rendelt el. A párt ezen kívül beadványokkal fordult az alkotmánybírósághoz, valamint a strasbourgi bírósághoz is – tájékoztatta az MSZP a Magyar Szociális Fórumot az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport kifogásaival kapcsolatban.+++

(A bírálat és a reagálás teljes anyaga olvasható a http://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=295:rokkantak-a-teljesueletlen-politikai-igeretekrl&catid=2:magyar linken.

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371
www.mszfszk.hu